«To Rome with love» η νέα ταινία του Γούντι Άλλεν

to_rome_with_love_woody_allen
Facebook
Twitter
LinkedIn

Με τη φλογερή Πενέλοπε Κρουζ ντυμένη στα κόκκινα σε ρόλο πόρνης, τον Ρομπέρτο Μπενίνι να τρέχει εν εξάλλω στη Βία Βένετο φορώντας μόνο το σώβρακό του

(και ακολουθούμενος από ορδές παπαράτσι) και τον Αλεκ Μπάλντουιν σε ρόλο αρχιτέκτονα, το «To Rome with love», η τελευταία ταινία του Γούντι Αλεν, έχει ήδη προκαλέσει πανικό στην πρωτεύουσα της Ιταλίας. 

Εμπνευσμένη από το «Δεκαήμερο» του Βοκκάκιου και την commedia all’ italiana της δεκαετίας του 1960, η ταινία του Γούντι ενδέχεται να κλείνει το μάτι και στην κλασική «Dolce vita» του Φεντερίκο Φελίνι. Ο Φελίνι άλλωστε είναι ένας από τους αγαπημένους σκηνοθέτες του Αλεν.

Το 1980 η ταινία του «Ζωντανές αναμνήσεις» ήταν ένας φόρος τιμής στο «Οκτώμισι» του Φελίνι. Ακούραστος παρά τα 76 του, ο αμερικανός σκηνοθέτης συνεχίζει το ευρωπαϊκό «grand tour» του: μετά το Παρίσι, τη Βαρκελώνη και το Λονδίνο, τώρα ετοιμάζεται να κατακτήσει και τη Ρώμη.

Τέσσερις είναι οι ιστορίες που ξεδιπλώνονται με φόντο «την πιο ρομαντική πόλη του κόσμου», όπως τη χαρακτήρισε ο ίδιος ο Αλεν, με βασικό θέμα – τι άλλο; – τον έρωτα. Η Ορνέλα Μούτι, η Ελεν Πέιτζ («Juno»), ο Τζέσι Αιζενμπεργκ («The social network»), ο Ρικάρντο Σκαμάρτσο («Παράδεισος στη Δύση»), η Τζούντι Ντέιβις και η Αλισον Πιλ συμπληρώνουν το ψηφιδωτό της ρομαντικής κωμωδίας, που στις ελληνικές αίθουσες θα προβληθεί από την Odeon.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.