Φεστιβάλ Κιθάρας στην Πάτρα

21io_festival_kitharas_patra
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Λίζας Ζώη και του Ευάγγελου Ασημακόπουλου διοργανώνει και φέτος το Φεστιβάλ Κιθάρας από 6 έως 9 Απριλίου.

Πρόκειται για ένα θεσμό που πραγματοποιείται για 21 συνεχόμενα χρόνια, περιλαμβάνει μαθήματα, διαλέξεις, συναυλίες και διαγωνισμούς και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των σπουδαστών της κιθάρας που συρρέουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Προσκαλεσμένος του Φεστιβάλ θα είναι φέτος ο Πολωνός Μάρτσιν Ντιούλα που χαρακτηρίστηκε από την Washington Post ως «ο πλέον ταλαντούχος κιθαριστής του πλανήτη». Ο Μάρτσιν Ντιούλα θα δώσει ρεσιτάλ, θα διδάξει και θα προεδρεύσει της επιτροπής του διαγωνισμού.

Εκτός από την διδασκαλία που θα κάνουν και τις τέσσερις ημέρες οι Λίζα Ζώη και ο Ευάγγελος Ασημακόπουλος, ρεσιτάλ θα δώσουν ο διακεκριμένος κιθαριστής Μανώλης Βροντινός, οι νικητές του περσινού διαγωνισμού Αντώνης Λιοπύρης και Βασίλης Δίγκος, η Ισπανίδα Ανα Τεχεδόρ και ο Γιάννης Σοφός (μαντολίνο-κιθάρα) και ο φλαμεγκίστας Χρίστος Τζιφάκις που εκτός από ρεσιτάλ θα δώσει και μαθήματα της τεχνικής του φλαμέγκο.

Διαλέξεις θα κάνουν ο διαπρεπής καρδιολόγος-συνθέτης Θανάσης Δρίτσας, ο κατασκευαστής κιθάρας Γιάννης Παλαιοδημόπουλος και ο Ευάγγελος Ασημακόπουλος. Τέλος οι διαγωνισμοί που θα γίνουν την τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ περιλαμβάνουν τρεις κατηγορίες για τη συμμετοχή σπουδαστών κάθε ηλικίας.

Πηγή: Το Βήμα

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.