Σαντορίνη: Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου

santorini_akrotiri_archaiologikos_choros
Facebook
Twitter
LinkedIn

Έγιναν νωρίτερα τα εγκαίνια του αρχαιολογικού χώρου Ακρωτηρίου Σαντορίνης από τον υφυπουργό Πολιτισμού Πέτρο Αλιβιζάτο και τον δήμαρχο Σαντορίνης Νίκο Ζώρζο.

Υφυπουργός και δήμαρχος Σαντορίνης αγόρασαν από τα εκδοτήρια, στην είσοδο του χώρου, τα πρώτα εισιτήρια που εκδόθηκαν με την επαναλειτουργία του -μετά από επτά χρόνια διακοπής του, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες για την κατασκευή του νέου στεγάστρου.

Στις δηλώσεις του, ο υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Αλιβιζάτος αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του χώρου, ως του σπουδαιότερου προϊστορικού οικισμού στην περιοχή του Αιγαίου και ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του υπουργείου που υπερέβαλαν εαυτόν, ώστε με το ξεκίνημα του φετινού καλοκαιριού ο χώρος να μπορέσει να ανοίξει για το κοινό.

Ο δήμαρχος της Σαντορίνης Ν. Ζώρζος δήλωσε ότι έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ θα διατεθεί προσωπικό του δήμου Σαντορίνης, για τη φύλαξη του χώρου και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Η παραλαβή του έργου «Ανάδειξη, Διαμόρφωση και Αντικατάσταση Στεγάστρου Αρχαιολογικού Χώρου Ακρωτηρίου Θήρας» έγινε από τον εργοδότη, την «Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία». Το έργο παρέλαβε για χρήση ο φορέας λειτουργίας, δηλαδή η ΚΑ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Ο αρχαιολογικός χώρος θα είναι επισκέψιμος από τις 10 π.μ. έως τις 5 μ.μ.

Πηγές: κathimerini / ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.