Βιώσιμη λύση για το Χρέος…

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΑΠΟΜΕΙΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ…..ΞΕΚΙΝΑ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2016….ΛΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΜΕ ΓΡΑΒΑΤΑ?????

Του Μιχάλη Παναγιώτου.

ΈΝΑ νέο πρόγραμμα εποπτείας για την Πατρίδα μας θα συνοδεύει την συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών για την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, η οποία έρχεται μεν πιο κοντά, αλλά έχει σαν προϋπόθεση την εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων και ειδικά του ασφαλιστικού και του φορολογικού.Λογικό το βρίσκω.

Τα μηνύματα αυτά έστειλαν χθες ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ και οι εκπρόσωποι της Κομισιόν και της ΕΚΤ στο εκπροσώπους τους εδώ, Κοστέλο και Ράσμους Ρούφερ, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος διευκρίνησε πως η ελληνική πλευρά επιζητεί μια βιώσιμη λύση με μακροπρόθεσμο ορίζοντα και να μην επαναληφθεί αυτό που συνέβαινε μέχρι τώρα με λύσεις που απλώς κλοτσούσαν το βαρέλι πιο κάτω στον δρόμο.

Σύμμαχος της Ελλάδας εμφανίζεται η αμερικανική πλευρά, με τον πρέσβη στην Αθήνα Ντέιβιντ Πιρς να χαρακτηρίζει «κατεπείγον ζήτημα τη μακροχρόνια βιωσιμότητα του ελληνικού κρατικού χρέους».

Ο κ. Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας λέει τα εξής:” πιθανότατα θα πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα τμηματικά , ελάφρυνση του χρέους της η οποία να συνδεθεί με όρους πολιτικής και να εφαρμοσθεί μετά τη λήξη του προγράμματος το 2018.

Περισσότερα μέτρα προς την κατεύθυνση της επιμήκυνσης των περιόδων αποπληρωμής του ελληνικού χρέους και της αναβολής πληρωμής τόκων του μπορεί να λάβει η Ευρωζώνη, αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει καθ οιονδήποτε τρόπο ονομαστικό κούρεμα.Αυτό αποκλείεται.

Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν μπορεί να αναφερθεί συγκεκριμένα, αν είναι σωστό να συμβεί αυτό που το Δ.Ν.Τ. λέει στην έκθεση του Ιουλίου του 2015 , ότι δηλαδή για να γίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος θα πρέπει να παραταθεί κατά 40 χρόνια η περίοδος αποπληρωμής του και κατά 20 χρόνια η περίοδος χάριτος, δηλαδή τα σαράντα χρόνια να αρχίζουν μετα τό 2035….θα φθάσει δηλαδή η αποπληρωμή τους χρέους το 2075….

Φίλοι μου ΠΟΙΟΣ ΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ , όπως λέει ο θυμόσοφος ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.

«Οι θεσμοί θα αξιολογήσουν τη βιωσιμότητα του χρέους ξανά στην αρχή του επόμενου έτους, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το οικονομικό περιβάλλον. Κατόπιν θα δούμε τι είναι πραγματικά αναγκαίο».

Άρα όλα βρίσκονται στην διακριτική ευχέρεια των θεσμών…….ο ΑΛΕΞΗΣ μπορεία να τους πείσει.Έχει την ικανότητα. Ξέρει να ΠΑΛΕΥΕΙ και ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ και να ΚΕΡΔΙΖΕΙ.

Ειρήσθω εν παρόδω ότι κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν τοποθετήθηκε…. Άλλα Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ+ΔΗΜΑΡ γιατί συμμετείχαν σε όσα έγιναν την 5ετία…ΠΟΤΑΜΙ γιατί είναι φερέφωνο των MASS MEDIA των ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ..ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΛΕΒΕΝΤΗ τον ψάχνουν Τρίτη πάροδο δρομοκαίτειο….ΔΕΞΙΑ…ΚΚΕ και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ…..τόν χαβά τους…..

Πηγες:F.A.Z., REUTERS, BLOOMBERG, ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ BANK OF AMERICA…..

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.