Μπορεί να ξαναλειτουργήσει το MEGA;

Facebook
Twitter
LinkedIn

Του Μιχ.Παναγιώτου
Λοιπόν να βάλουμε τα πράγματα με την σειρά τους. Η συμφωνία και η λύση του προβλήματος  τι  απ όλα είναι:¨

1.   ΔΡΟΜΟΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ?

2.   ΔΡΟΜΟΣ ΗΜΙΑΝΤΟΧΗΣ?

3.   ΔΡΟΜΟΣ ΜΕΣΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ?

4.   ΜΑΡΑΘΏΝΙΟΣ?

Θα έλεγα , απ όσα μέχρι σήμερα έχουμε ζήσει και δει 16-18 μήνες  τότε , μάλλον το 3ο είναι δρόμος μέσης απόστασης.[αθλητικός όρος 3,000,5000,ή 10.000 μέτρα?

Οι πιστώτριες Τράπεζες με προεξάρχουσα την ALPHABANK  οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΘΝΙΚΗ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ και Eurobank-Eργασίας  E.F.G. -ΕΡΓΑΣΙΑΣ και  ακούγεται στην αγορά ότι έχουν βάλει την υπογραφή τουρίστα μνημόνιο για την σωτηρία του καναλιού,πλήν όμως η ΕΘΝΙΚΗ , η οποία φέρεται σύμφωνη, δεν έχει υπογράψει,διατηρεί επιφυλάξεις.

Εδώ όμως πληροφορίες θέλουν τους εκπροσώπους του MEGA, να εγείρουν νέες απαιτήσεις χρηματοδότησεις μέσω factoring,ύψους 30 εκ.ευρώ.Δηλαδή δεν τους φτάνουν όσα χρωστούν θέλουν να αυξήσουν κι άλλο τα χρωστούμενα τους?Μήπως αυτό λέγεται απληστία?

Τι είναι το  factoring,αναφέρομαι σε παλαιότερο άρθρο μου,αλλά εν πιάσει περιπτώσει ,με λίγα λόγια.Είναι η προεξόφληση τιμολογίων επί πιστώσει, τα οποία εκχωρεί η εταιρεία στην Τράπεζα και ανάλογα με τον χρόνο πληρωμής τους από τους εκδότες τους,χρηματοδοτείται το 70% έως 80%.Στην λήξη και αφού παρακρατηθούν οι τόκοι,παίρνουν το υπόλοιπο.

Nα πούμε όμως μια σοβαρή λεπτομέρεια.Η ALPHABANK,μεγαλύτερη πιστώτρια έχει μηδενικό υπόλοιπο για χρηματοδοτήσεις μέσω FACTORING στα MME,το ίδιο συμβαίνει και με την 2η σε ύψος χρηματοδότησης μέσω FACTORING.Οι άλλες δύο Τράπεζες δεν έχουν πρόβλημα,γιατί  έχουν μικρή συμμετοχή στην χρηματοδότηση μέσω FACTORING στα ΜΜΕ.

Εδώ όμως προκύπτουν δύο σοβαρά προβλήματα.

1.   Για ισχύσει η συμφωνία των Τραπεζών πού θα υπογραφεί [αν λέω εγώ τώρα],θα πρέπει εγκριθεί από την  .

2.   Για να αυξήσουν οι δύο πρώτες Τράπεζες το όριο χρημ/σης FACTORING στα MME,θα πρέπει κι αυτό να το εγκρίνει Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ.

3.   Θα το πράξει?Ιδού το ερώτημα.

Σ αυτό το πρόβλημα η ALPHABANK,σαν μεγαλύτερος πιστωτής του MEGA,πρέπει να συμμετέχει και με το πιο μεγάλο ποσοστό ίδιο και η ΕΘΝΙΚΗ…οι άλλες δύο ΠΕΙΡΑΙΩΣ και Eurobank-Eργασίας  E.F.G. –ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ή θα μοιραστούν το εναπομένον ποσό για χρηματοδότηση ή θα πάνε κι εκείνες αναλογικά,για τον ορισμό νέου ορίου.

Εδώ όμως υπεισέρχεται παράγοντας ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ,και ξέρουμε όλοι ότι η γραφειοκρατία και οι ταχύτητες πού κινούνται είναι πολύ αργές.

‘Ετσι δεν είναι βέβαιο ότι θα σωθεί το κανάλι,μιάς και η ALPHABANK έστειλε το αίτημα της στην ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ στις 10 του ΔΕΚΕΜΒΡΗ,βάλτε και τις γιορτές σε 2 βδομάδες υπάρχει απάντηση μέχρι τις 31/12/2017,καταληκτική ημερομηνία της συμφωνίας των ΤΡΑΠΕΖΩΝ [ και η ΕΘΝΙΚΗ ακόμα δεν την υπέγραψε ]

Τι παιχνίδι παίζεται και σε ποια χέρια θα καταλήξει το κανάλι? Να το πάρει το ποτάμι? Άς  το πάρει λοιπόν.

‘Αν η συμφωνία των Τραπεζών  εγκριθεί από την ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ,τότς η λεωφόρος για την πτώχευση της εταιρείας ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. είναι ανοιχτή, για να γίνει η υπαγωγής της ,στις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα [ άρθρο 106β].

Ε τότε πλησίστιοι ΒΡΑΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΔΕΣ και Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ με νέα εταιρεία θα διεκδικήσουν τηλεοπτική άδεια…….και θα συγχωνεύσουν την νέα εταιρεία με την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.

Τέρμα ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ και ΛΟΙΠΟΙ….

Εκεί να δείτε πλουραλισμός στις ειδήσεις??????,οι οποίες πάντως δεν πρόκειται να ξεκινήσουν πρίν από τα τέλη Σεπτεμβρίου….

Θα έχουν όμως ένα DISAVANTAGE….ποιό?

Μα την έξοδο από τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ τον Αύγουστο του 2018, καθώς και από την 01/01/2018 θα ξαναβγούμε στις αγορές 2-3 φορές,για να έχουμε μαξιλάρι ασφαλείας, μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2019, πού θα έχουμε τις εκλογές.

Ε ρε γλέντια πού έχει να κάνει  ο ΑΛΕΞΗΣ!!!!!!!

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.