Μια απάντηση στο άρθρο του κ.Στουρνάρα…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Του Μιχάλη Παναγιώτου.

Διάβαζα το άρθρο του κ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ  στην ”Κυριακάτικη Καθημερινή” και θεώρησα υποχρέωση μου  να παραθέσω τα παρακάτω στοιχεία σαν μια μικρή και τηλεγραφική απάντηση. 1.-Βιάζεται για τις μεταρυθμίσεις.Μπορεί να μας πεί πόσες έκανε όταν ήταν ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ?

2.-Οι λεγόμενες 140 μεταρρυθμίσεις πού δεν έχουν γίνει αφορούν τα μνημόνια Γ.ΠΑΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ και ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΑΜΑΡΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ….Ευθύνη εδώ φέρει και ο κ.ΓΚΙΚΑΣ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΛΗς.

3.-Μιλά  για την αναγκαία ταχύτητα-με την οποία πρέπει να κινηθεί η Κυβέρνηση του ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ξέχασε την ταχύτητα της ΧΕΛΩΝΑΣ επι εποχής του στο ΥΠ.ΟΙΚ.?

4.- ΑΡΓΆ ΔΕΝ ΘΥΜΉΘΗΚΕ ΤI ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ  EUROGROUP ο κ. Στουρνάρας….και ειλικρινά νοιάζεται για την ανάκαμψη της Οικονομίας και την αύξηση της παραγωγικότητας?

Ναι κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ να αυξηθεί η παραγωγικότητα αλλά όχι με συνθήκες ΓΑΛΕΡΑΣ για τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ πού τους θέλετε ωρομίσθιους εργάτες…προς όφελος των συμφερόντων των μεγαλοκεφαλαιούχων τους οποίους υπερασπίζεσθε.

5.-Μιλάτε κ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ, ‘ότι το επόμενο EUROGROUP  δηλαδή αυτό της 15-06-2017, πρέπει να καταλήξει σε λύση….τώρα παραδίδετε μαθήματα  σε μεταπτυχιακούς φοιτητές , για τους οποίους σαν καθηγητής  η είσπραξη της παρακολούθησης των, ήταν αρκετα παχυλή? Δεν λέω νούμερο γιατί υπάρχει και η Α.Α.Δ.Ε.

Τι δηλαδή κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ δεν επιθυμεί η Κυβέρνηση το τάχιστο κλείσιμο της αξιολόγησης??? Όμως σεις και η παρέα σας, [Σ.Ε.Β. –ΣΕΤΕ-ΕΝΩΣΗ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ και ΣΙΑ ]προλαβαίνει  και ενημερώνει για τις θέσεις και προτάσεις της Κυβέρνησης τους φίλους σας, στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ  , βλέπε ΥΠ.ΟΙΚ. κ. SCHAUBLE…NTAISSENBLUM – THOMSEN- οι οποίοι , όλο και καινούργια θέματα βάζουν στον κ. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ…και στην ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΟΜΕΝΩΣ….δλδ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ….την οποία δεν θεωρώ δική σας……και δεν σας την παραδίδω.

6.- Οι προτάσεις για την ελάφρυνση του χρέους είναι οι ίδιες πού είχατε δώσει όταν ήσασταν ΥΠ.ΟΙΚ. και ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ έχουμε κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ.

7.- Κοιτάξτε να συνεργασθείτε με την νόμιμη Κυβέρνηση της ΠΑΤΡΙΔΑΣ μας και αφήστε όσο είστε θεσμικός παράγων…δλδ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ τις ιδεολογικές σας απόψεις….και  μιλώ καθαρά , σας θεωρώ ορφανό του κ.ΣΗΜΙΤΗ και  φίλα προσκείμενο στην ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ την οποία και υπρετήσατε……

Αυτά ….αλίευσα…..

Τίν δεν καταλαβαίνετε ????? κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ….
Ο Στουρνάρας βιάζεται για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων…
…οι οποίες έχουν μείνει πίσω…
Παρέμβαση στο διαφαινόμενο «πάγωμα» της συμφωνίας για τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, πραγματοποιεί ο Γιάννης Στουρνάρας με άρθρο του στην…
Kυριακάτικη έκδοση της «Καθημερινής».

Στο άρθρο του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ)  ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάδα έχει «ακόμη πολύ δρόμο» να διανύσει, καταγράφοντας μία σειρά από μεταρρυθμίσεις οι οποίες έχουν μείνει πίσω και θα πρέπει να προωθηθούν με την αναγκαία ταχύτητα, ούτως ώστε να βοηθήσουν στην ανάκαμψη της οικονομίας αλλά και την αύξηση της παραγωγικότητας.

Αναφερόμενος στο θέμα της αξιολόγησης αλλά και της ελάφρυνσης του χρέους τονίζει χαρακτηριστικά ότι «οι εταίροι μας και ιδιαίτερα το Eurogroup, πρέπει να αναλάβουν και αυτοί τις ευθύνες τους», ενώ προσθέτει ότι «το επόμενο Eurogroup πρέπει να καταλήξει σε λύση».

Εκτιμά ακόμη ότι η έξοδος στις αγορές είναι κάτι απόλυτα απαραίτητο, καθώς «Ουδείς, ούτε οι εταίροι, ούτε η Ελλάδα, έχει διάθεση για άλλο μνημόνιο».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του χρέους, υπενθυμίζει τις προτάσεις της ΤτΕ, οι οποίες εάν υιοθετηθούν (όπως για παράδειγμα η μετάθεση της αποπληρωμής των τόκων στον EFSF κατά 8,5 χρόνια τουλάχιστον), θα βοηθήσουν τόσο στην επίτευξη των στόχων για το πλεόνασμα όσο και στο να καταστεί το χρέος βιώσιμο.

Καταλήγοντας ο κ. Στουρνάρας στέλνει ένα μήνυμα τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς τους εταίρους: «Η οικονομία έχει περάσει από δύσκολα μονοπάτια, με πολλά λάθη και οπισθοδρομήσεις τόσο από την Ελλάδα όσο και από τους εταίρους της. Όμως το αποτέλεσμα, έπειτα από επτά δύσκολα χρόνια, είναι σίγουρα θετικό και οι βάσεις για βελτίωση το αμέσως προσεχές διάστημα έχουν ήδη τεθεί. Σε αυτό το κρίσιμο σημείο, περαιτέρω λάθη και οπισθοδρομήσεις δεν επιτρέπονται».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.