«Σιγά τ’ αυγά… κι είναι και κόκκινα» στο Θέατρο Αργώ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η Αστική μη κερδοσκοπική Πολιτιστική Εταιρία «La Melena del Huachinango» (Λα Μελένα δελ Χουαστινάνγκο = Η χαίτη του λιθρινιού), παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Σιγά τ’ αυγά… κι είναι και κόκκινα», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Κωνσταντίνας Τασσοπούλου (εκδόσεις Οtherwise, 2010) σε σκηνοθεσία Luis Gómezbeck (Λούης Γκόμεζμπεκ), από το Σάββατο 21 Απριλίου 2012 και κάθε Σάββατο (5μμ) και Κυριακή (12.30μμ) στο θέατρο Αργώ (Ελευσινίων 15, Στάση Μετρό «Μεταξουργείο», τηλ: 210-5201.684).

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Τί γίνεται όταν καταμεσίς του Πάσχα ένα αυγό δεν βάφεται καλά και ξεμένει με ένα πλευρό λευκό κι άλλο κόκκινο; Η κυρά-Λούλη, άφταστη στη φλυαρία και στο νοικοκυριό, το παρατά μόνο του σε μια γωνιά. Εκείνο πίνει μπουκάλια γάλα και τραγουδά ρεμπέτικα για να ξεχάσει τους καημούς του. Μέχρι που συνειδητοποιεί αφ’ ενός ότι το ποτό δεν κάνει καλό και αφ’ ετέρου ότι έχει κερδίσει τη ζωή του, αφού τα υπόλοιπα αυγά έχουν φαγωθεί με αλάτι και πιπέρι.

Έτσι, ο ήρωας του έργου αισθάνεται μάλλον τυχερός παρά άτυχος. Αποφασισμένος πλέον να απολαύσει κάθε στιγμή της ζωής του, ξεκινά ένα μακρινό ταξίδι σε μέρη που, υπό φυσιολογικές συνθήκες, ένα αυγό δεν θα επισκεπτόταν ποτέ ….

Για την Παράσταση

Το έργο ανεβαίνει με την τεχνική του μαύρου θεάτρου –όπως το Μαύρο Θέατρο της Πράγας, εδώ όμως τα αντικείμενα μιλούν και τραγουδούν- και του κουκλοθέατρου. Ζωντανά και με ανθρώπινη υπόσταση στη σκηνή εμφανίζονται η κυρά-Λούλη και ο Κύριος Φωτιστικός. Οι υπόλοιποι ηθοποιοί (έξι συνολικά) εμψυχώνουν τα αντικείμενα – συσκευές με φωνή και κίνηση, χωρίς όμως οι ίδιοι να φαίνονται ποτέ.

Η παράσταση απευθύνεται σε μικρούς, σε μεγάλους, σε γέρους, σε κούκλες και σε… αυγά. Οι μικροί θεατές μαγεύονται από τα φωσφορίζοντα πλυντήρια, το γέρο-απορροφητήρα, τη χαζοκουρτίνα, τις κατσαρόλες κ.λπ., ενώ οι μεγάλοι μαγνητίζονται από τα φιλοσοφικά νοήματα του κειμένου.

«Σιγά τ’ αυγά… κι είναι και κόκκινα»

Παιδική παράσταση με την τεχνική του Μαύρου Θεάτρου

Παραγωγή: La Melena del Huachinango

Κείμενο: Κωνσταντίνα Τασσοπούλου

Σκηνοθεσία: Luis Gómezbeck

Μουσική: Γιάννης Μακρίδης

Μίξη ήχου: Αντώνης Δελαπόρτας (Genesis Music Productions)

Φωτισμός: Luis Gómezbeck και Κωνσταντίνος Δανίκας

Ηλεκτρολογική εγκατάσταση: Κωνσταντίνος Δανίκας

Κατασκευή κούκλων: Mariana Kútulas Vrsalović

Κατασκευή σπιτιού: Φεβρωνία Ρεϊζίδου

Κατασκευή αντικειμένων: Ο Θίασος

Φωτογραφίες, αφίσα και πρόγραμμα: Saúl Miranda-Bonilla

Ραφές: Γιούλη Κουρνιώτη και Νίκη Νικολακοπούλου

Δημόσιες σχέσεις και marketing: Ειρήνη Σάσσου

Ερμηνεία: Αγγελική Βλασοπούλου, Κωνσταντίνος Δανίκας, Ορέστης Δικαίος, Τάσος Καρακύκλας, Δήμητρα Κωνσταντινοπούλου, Φεβρωνία Ρεϊζίδου, Γιάννης Φιλίππου και Μάρω Χασιώτη.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Από 21/04 έως 27/05/2012

Σάββατο ώρα 5:00μμ, Κυριακή ώρα 12:30μμ

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Γενική Είσοδος: 10 €, Φοιτητές και Άνεργοι: 5 €

Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά

ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΩ, Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο ΑΘΗΝΑ, Στάση Μετρό «Μεταξουργείο»

Κρατήσεις: Τηλ: 210-5201.684

ΕΝΑΡΞΗ: Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.