Συναυλία για τον Φοίβο

vandi_mazonakis_remos_kokkinou
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο πιο εμπορικός σύγχρονος δημιουργός τραγουδιών, ο Φοίβος, γιορτάζει τα είκοσι χρόνια του στη δισκογραφία, με μια μεγάλη συναυλία που θα δώσει στις 24 Σεπτεμβρίου, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Εκεί θα είναι πολλοί δημοφιλείς καλλιτέχνες, νέοι και παλαιότεροι, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια ερμήνευσαν τα τραγούδια του και εισέπραξαν μεγάλη επιτυχία.

Από τη σκηνή του Ολυμπιακού Σταδίου τη φθινοπωρινή αυτή βραδιά θα περάσουν η Δέσποινα Βανδή, η Καίτη Γαρμπή, η Αντζελα Δημητρίου, ο Θάνος Καλλίρης, ο Βασίλης Καρράς, η Ελλη Κοκκίνου, ο Δημήτρης Κόκοτας, ο Γιώργος Μαζωνάκης, ο Νίνο, ο Θάνος Πετρέλης, ο Αντώνης Ρέμος, ο Διονύσης Σχοινάς κ.ά.

Είναι η πρώτη φορά που όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες θα βρεθούν μαζί στην ίδια σκηνή. Αυτό που θα τους ενώνει είναι οι μελωδίες και οι στίχοι του Φοίβου που έχουν όλοι τραγουδήσει σε κάποια περίοδο της καριέρα τους.

Είναι αλήθεια πως ο Φοίβος αποτελεί φαινόμενο για την ελληνική δισκογραφία. Είναι ο δημιουργός που μέσα από τα τραγούδια του μάς σύστησε πολλά μετέπειτα μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, που οι δουλειές του έκαναν εξαιρετικά υψηλές πωλήσεις και αυτός που στην ουσία δημιούργησε, μια νέα, δική του μουσική μόδα στο ελληνικό τραγούδι. Μια μόδα που από πολλούς αγαπήθηκε και κάποιους άλλους κατηγορήθηκε ως «εύπεπτη». Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να αρνηθεί πως η σφραγίδα του στην ελληνική δισκογραφία είναι πολύ έντονη.

foivosΟ Φοίβος μέσα σ’ αυτά τα 20 χρόνια έχει γράψει περισσότερα από 1.000 τραγούδια

Το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο το υπέγραψε σε ηλικία μόλις 22 ετών. Από τα πρώτα του κιόλας μουσικά δείγματα φάνηκε πως είχε να προτείνει κάτι διαφορετικό. Η πρώτη δεκαετία του 2000 στάθηκε για εκείνον ιδιαίτερα παραγωγική με πολύ μεγάλες επιτυχίες. Οι συνεργασίες του με δημοφιλείς τραγουδιστές, όπως η Δέσποινα Βανδή,ο Σάκης Ρουβάς, ο Γιώργος Μαζωνάκης, ο Βασίλης Καρράς, ο Τόλης Βοσκόπουλος, η Ελλη Κοκκίνου κ.ά., έκαναν ρεκόρ πωλήσεων, ενώ η ταχύτητα με την οποία έκανε τους νέους δίσκους του ήταν πραγματικά αξιοθαύμαστη.

Για να μιλήσουμε με αριθμούς, ο Φοίβος μέσα σ’ αυτά τα 20 χρόνια έχει γράψει περισσότερα από 1.000 τραγούδια, ενώ έχει καταφέρει να κάνει ένα 6πλά πλατινένιο άλμπουμ που μεταφράζεται σε 3.500.000 πωλήσεις, δύο 4πλά πλατινένια, 12 διπλά πλατινένια… Μετά όλα αυτά δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ήταν ο πιο καλοπληρωμένος δημιουργός της ελληνικής δισκογραφίας και ότι πολλοί καλλιτέχνες τον ακολουθούσαν πιστά σε κάθε δισκογραφική μεταγραφή του.

Τα τελευταία χρόνια ο Φοίβος έχει δημιουργήσει τη δική του δισκογραφική εταιρεία από την οποία και κυκλοφορούν τα τραγούδια του παράλληλα με τη διοργάνωση συναυλιών.

ΣΤΟ ΝΟ 1 ΤΩΝ ΤΣΑΡΤ

Το τραγούδι «Γεια» του Φοίβου που τραγούδησε η Δέσποινα Βανδή κατάφερε να φθάσει στο Νο 1 των αμερικανικών και βρετανικών τσαρτ.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΚΑ
ankouka@pegasus.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.