Ανοίγει ξανά το αρχαίο θέατρο των Δελφών μετά απο 20 χρόνια

archaio_theatro_delfon2
Facebook
Twitter
LinkedIn

Θα φιλοξενήσει κοντσέρτο με μουσική του Σοστακόβιτς. Ελένη Αρβελέρ: Με ποιότητα, λιτότητα, ευρύτητα, οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Κέντρου

Τις πόρτες του στο κοινό ανοίγει, ύστερα από είκοσι και πλέον χρόνια, το αρχαίο θέατρο των Δελφών. Ο εμβληματικός αυτός χώρος θα γεμίσει με τους ήχους της μουσικής του Σοστακόβιτς στο κοντσέρτο, «Ο Ντιμίτρι Σοστακόβιτς και οι φίλοι του συνθέτες Tishchenko και Weinberg» από το κουαρτέτο «Ντανέλ», παρουσία της συζύγου του Σοστακόβιτς (7 Ιουλίου). Για κοντσέρτο θα χρησιμοποιηθεί το 1/3 του χώρου, όπως υπογράμμισε η αρμόδια έφορος Ν. Ψάλτη, ενώ σημειώνουμε ότι ολοκληρώθηκε η μελέτη αναστήλωσης του θεάτρου και οδεύει προς την ένταξή του στο 4ο πακέτο στήριξης.

Αυτή είναι μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών (Ε.Π.Κε.Δ) για το 2012, που λαμβάνει χώρα στους Δελφούς, υπό τον γενικό τίτλο «2.400 χρόνια από την ίδρυση της Ακαδημίας του Πλάτωνος» (388-387 π.Χ.), ενός προγράμματος με «ποιότητα, λιτότητα, ευρύτητα», όπως το περιέγραψε η πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Π.Κε.Δ, Ελένη Αρβελέρ.

Η άλλη εξίσου σημαντική πρόταση του Ε.Π.Κε.Δ είναι η έκθεση της Οπης Ζούνη, με τίτλο «Η τελευταία πινελιά: Το εργαστήρι της Οπης Ζούνη» που παρουσιάζεται στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, στους Δελφούς.

26 έργα της Οπης Ζούνη, εκ των οποίων τα 21 προέρχονται από την τελευταία της δουλειά και δεν έχουν ξαναπαρουσιαστεί, περιλαμβάνει η έκθεση του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών

Στο πλαίσιο της έκθεσης το κοινό θα έχει την ευκαιρία να έλθει σε επαφή με 26 έργα της αξέχαστης ζωγράφου, εκ των οποίων τα 21 προέρχονται από την τελευταία της δουλειά και δεν έχουν ξαναπαρουσιαστεί, «μια νέα αναζήτηση στη δουλειά της που όμως η ζωή δεν της επέτρεψε να συνεχίσει», όπως υπογράμμισαν τα παιδιά της που έχουν την επιμέλεια της έκθεσης μαζί με τον σύζυγο της καλλιτέχνιδας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιστημονικά συμπόσια, μουσικά και θεατρικά εργαστήρια, σεμινάρια και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με μουσική και θέατρο.

Μεταξύ των εκδηλώσεων και οι: «Ο Επιθεωρητής» του Γκόγκολ από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, στο θέατρο «Φρύνιχος» (6/7), το διεθνές συμπόσιο «Το Πανεπιστήμιο στην Ευρώπη: από την Ακαδημία του Πλάτωνος στη Χάρτα της Μπολόνια» (6-8/7), «Δελφικές Μουσικές Συναντήσεις-Art Campus» (9-15/7), ενώ το Μουσικό Σχολείο Βόλου θα παρουσιάσει το μουσικό αφιέρωμα «Σμύρνη – 90 χρόνια μετά» (8/7).

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Επιστημονικό εργαστήριο οργανώνει το Ε.Π.Κε.Δ στις 31 Μαΐου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Θέμα του είναι «Πού πάει το Πανεπιστήμιο». Την εισαγωγή και τον συντονισμό της συζήτησης θα έχει η πρύτανης κυρία Ελένη Αρβελέρ.

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΑΡΑΛΗ
akarali@pegasus.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.