Σόμθμπις: 44,8 εκατ. δολάρια για το «Κοιμισμένο κορίτσι»

sleeping_girl_roy_lichtenstein
Facebook
Twitter
LinkedIn

Tο «Sleeping girl», από τους κορυφαίους εμπνευσμένους από το κόμικς πίνακες του Ρόι Λιχτενστάιν, αλλά και έργο-σύμβολο της μεταπολεμικής αμερικανικής τέχνης και κουλτούρας, πωλήθηκε έναντι 44,8 εκατ. δολαρίων, δημιουργώντας νέο ρεκόρ για τον καλλιτέχνη.

Tο «Sleeping girl», από τους κορυφαίους εμπνευσμένους από το κόμικς πίνακες του Ρόι Λιχτενστάιν, αλλά και έργο-σύμβολο της μεταπολεμικής αμερικανικής τέχνης και κουλτούρας, πωλήθηκε έναντι 44,8 εκατ. δολαρίων, δημιουργώντας νέο ρεκόρ για τον καλλιτέχνη.

Ο πίνακας έγινε αντικείμενο έντονων χτυπημάτων από έξι ενδιαφερομένους στη δημοπρασία του Σόθμπις, στη Νέα Υόρκη, την Τετάρτη το βράδυ. Είχε να εμφανιστεί στην αγορά από το έτος δημιουργίας του (1964), οπότε είχε αγοραστεί από τους συλλέκτες της Δυτικής Ακτής Μπεατρίς και Φιλίπ Γκερς.Στην ίδια δημοπρασία, που έκανε τζίρο 266,5 εκατ. δολάρια, με το ίδιο ποσό άλλαξε χέρια και ένας από τους πιο εκλεπτυσμένους πίνακες του Φράνσις Μπέικον, «Figure writing reflected in mirror». Επίσης, από τα κορυφαία lots της δημοπρασίας, το «Double Elvis» του Αντι Γουόρχολ, πωλήθηκε αντί 37 εκατ. δολάρια.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.