«Bob Theatre Festival 2012» στο Bios

scratch_night_bios
Facebook
Twitter
LinkedIn

Αστραξίδι «στον Αδη» με τους Χαλασοχώρηδες

Οι καλύτερες νεανικές παραστάσεις των τελευταίων ετών, διαγωνισμοί, σταντ απ κόμεντι, συναυλίες και πάρτι, έως και την Κυριακή στο Bios

(φωτό) Σκηνή από το «Scratch Night»

Είναι νέοι κι (όχι μόνο γι’ αυτό) ωραίοι! Εχουν ιδέες, κάνουν παραστάσεις που αρέσουν και μπορούν να καυχώνται γι’ αυτό. Κατά τη διάρκεια της σεζόν είναι «διασκορπισμένοι» σε μεγαλύτερες ή μικρότερες σκηνές. Ομως, το «Bob Theatre Festival 2012» τους συγκεντρώνει σε έναν χώρο, το Bios, με εναλλασσόμενο καθημερινά ρεπερτόριο. Οι καλύτερες νεανικές παραστάσεις των τελευταίων ετών «παίζονται» ειδικά για το φεστιβάλ, το οποίο επιστρέφει, και φέτος, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Πρεμιέρες, διαγωνισμοί, μετακλήσεις από το εξωτερικό, σταντ απ κόμεντι, συναυλίες και πάρτι, έως και την Κυριακή, «συγκατοικούν» στις τρεις πολυσυλλεκτικές σκηνές του Bios, μαζί με μερικές από τις πιο αγαπημένες παραστάσεις που άφησαν το καλλιτεχνικό τους στίγμα στη διάρκεια της σεζόν 2011-2012. Τι θα δούμε: Η τεχνική platform, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην παράσταση «10 cm up» της So7 (Patari project). Οκτώ ηθοποιοί σε τρεις εξέδρες δημιουργούν το σκηνικό, τους ήχους και τα οπτικά εφέ της παράστασης με μοναδικά εργαλεία το σώμα και τη φωνή τους.

Το «Αστραξίδι» (ομάδα ΧΑ!) επιστρέφει ολοκληρωμένο στο φεστιβάλ που το ανέδειξε. «Blame it on Me» από την Κύπρο και την ομάδα «Nothing to Declare». Οι «Cheek-bones» παρουσιάζουν τον «Εναν Κόμη στον Αδη». Η «Kassandra» του Σέρτζιο Μπλάνκο, το one-woman stand up tragedy της Δ. Σαραφείδου, μετά τη συμμετοχή του σε φεστιβάλ του εξωτερικού, έρχεται στη χώρα μας.

Σκηνή από το «Ορέστης – Ηλέκτρα 0-1», μια… ξεκαρδιστική τραγωδία

«Λίγο Φως» για σημερινές ιστορίες της πόλης μας, παρμένες απ’ το διαδίκτυο του Γιώργου Νανούρη. «Μια Γιορτή στου Νουριάν», η γερμανική μαύρη κωμωδία του ’70 μεταφέρεται στην Ελλάδα του 2012. Μια ξεκαρδιστική τραγωδία, με ένα μοντέλο ερωταπαντήσεων, εμπνευσμένο σε μεγάλο βαθμό από το «quizoola» των «forced entertainment», αποτελεί το «Ορέστης – Ηλέκτρα 0-1». Κοινωνική ελευθερία, δικαίωμα στη σκέψη, «αποδιοπομπαία» εξουσία και ενεργός πολίτης, σε μία από τις μοναδικές παραστάσεις της σεζόν, με ουσιαστική πολιτική πρόταση, την «Πολιτική ανυπακοή» (Sο7).

10 νέοι συγγραφείς και 10 νέοι ηθοποιοί αφηγούνται ιστορίες ανθρώπων που βρίσκονται έμμεσα ή άμεσα αντιμέτωποι με την ανεργία στο «Unem-ployed». Η προεκλογική Σκιάθος του 1892, την τελευταία εβδομάδα των βουλευτικών εκλογών, με τον Παπαδιαμάντη να σατιρίζει τα πολιτικά και εκλογικά ήθη της εποχής κυριαρχεί στους «Χαλασοχώρηδες».

«Μπάντα της κόλασης»

Μια ιστορία για ζώα, γραμμένη από ζώα, για να την ακούσουν ζώα ή, αλλιώς, μια μελέτη για τη Φύση του Ανθρώπου, μια ροκ μουσική κωμωδία αποτελεί το «Zoo ? Η μπάντα της Κόλασης».

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΑΡΑΛΗ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.