Ανακαλύφθηκε νέο είδος αρχαίας ανθρώπινης φυλής

kampotzi_feretro
Facebook
Twitter
LinkedIn

Έκπληκτοι οι ερευνητές αντίκρισαν οστά από ανθρωποθυσίες μιας φυλής που δεν είχε καταγραφεί ποτέ στο πέρασμα των αιώνων.

Ηταν κρυμμένα σε πιθάρια και υποδείκνυαν εγκληματική πράξη. Η χαμένη φυλή της Καμπότζης έχει εξιτάρει τη φαντασία των ανθρωπολόγων όλου του κόσμου αλλά και όσων ασχολούνται με τις τελετές ανθρωποθυσιών και μαύρης μαγείας.

Κρυμμένα μέσα στα βράχια, σε ξύλινα φέρετρα και σε πήλινα πιθάρια τα ανθρώπινα λείψανα τα οποία ανακαλύφθηκαν τυχαία αποτελούν την απόδειξη ύπαρξης μιας άγνωστης αρχαίας φυλής στην περιοχή της βόρειας Ινδοκίνας.

Τα τελευταία εννέα χρόνια, αρχαιολόγοι έχουν βρει δέκα σημεία ταφής σε κρυψώνες εξαιρετικά απόκρημνων βράχων. «Το μήνυμα που ήθελαν να δώσουν ήταν ότι όποιος ταράξει την ηρεμία των νεκρών τους, θα σπάσει τον λαιμό του στα βράχια», δήλωσε η Νάνσι Μπίβαν του National Geographic η οποία εξέτασε με την ομάδα της τα οστά και προσδιόρισε το έτος θανάτου από το 1395 έως το 1650 μ.Χ.

Εκτιμάται μάλιστα ότι η μέχρι χτες άγνωστη αρχαία φυλή ήταν εκείνη που έχτισε τους περίφημους, κι εξαιρετικά επιβλητικούς, Angkor Wat ναούς ενώ το περίεργο είναι πως ενώ εκείνη την εποχή υπήρχε το έθιμο της καύσης των νεκρών, τα πτώματα αυτής της φυλής τα είχαν «αποθηκεύσει» σε απρόσιτες περιοχές.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.