Κινηματογραφικά Νέα από την Κωστούλα Τωμαδάκη

Facebook
Twitter
LinkedIn

Φοράνε τα μαύρα κουστούμια και τα σκούρα γυαλιά και πιάνουν δουλειά. … Μείνανε στην ιστορία του σινεμά ως οι πιο cool γραβατωμένοι  τύποι.  

ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ, επιστρέφουν με το ίδιο κέφι και ορμή και μας ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο. Ρετρό –φουτουριστική ατμόσφαιρα

πολύ γέλιο και το γνωστό στυλ.

Τα ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, μας ταξιδεύουν στην ιστορική  λεωφόρο 66 ,από το Σικάγο στη Σάντα Μόνικα με μια πληθώρα ιδιότροπων χαρακτήρων.

Οι μάγοι της Pixar και ο βραβευμένος με Όσκαρ Τζον Λάσιτερ υπογράφουν μια συναρπαστική περιπέτεια με πρωταγωνιστές τα αυτοκίνητα.   

Men in black

του Μπάρι Σόνενφελντ

με τους Γουίλ Σμιθ, Τόμι Λι Τζόουνς


η ιστορία: Στο Men in Black 3, οι πράκτορες J. και Κ. βουτάνε πίσω στο χρόνο. Αν και ο J έχει πια μεγάλη εμπειρία σε περίεργες καταστάσεις μετά από τα 15 χρόνια της σταδιοδρομίας του Men In Black ,τίποτα ,ούτε και οι εξωγήινοι, δεν τον μπερδεύει τόσο όσο ο κλειστός και καθόλου ομιλητικός  συνάδελφος του. Αλλά όταν η ζωή του Κ και η μοίρα του πλανήτη κινδυνεύουν, ο πράκτορας J θα πρέπει να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο για να σώσει την κατάσταση και να ανακαλύψει ότι υπάρχουν μυστικά στο σύμπαν  που ο Κ δεν του είπε ποτέ. Μυστικά που θα αποκαλυφτούν καθώς συνεργάζεται με τον πράκτορα Κ στα νιάτα  του, για να τον σώσει και μαζί του φυσικά το μέλλον όλης της ανθρωπότητας.

Η άποψη μας: Βουτηγμένο στην ειρωνεία και το μαύρο χιούμορ το sequel της γνωστής ταινίας αποδεικνύεται αντάξιο των προσδοκιών. 

Μεγάλο ατού το έξυπνο σενάριο που επικεντρώνεται στη σχέση των δυο αντρών με αφορμή το ταξίδι στο χρόνο. Μέσα σε μια φουτουριστική ατμόσφαιρα που αντικατοπτρίζει και τη συλλογική μνήμη του `60 , παρακολουθούμε τους δυο πρωταγωνιστές σε νεαρή ηλικία. Κούρεμα στυλ δεκαετία του `70, ρετρό ατμόσφαιρα, αστεία που λέγονται σοβαρά και καταστάσεις που ξεφεύγουν από τα όρια. Ο Γουίλ Σμιθ και Τόμι Λι Τζόουνς στις καλύτερες τους στιγμές φαίνονται πραγματικά να το απολαμβάνουν Η Έμα Τόμσον ως η νέα πράκτορας του οργανισμού , ισορροπεί θαυμάσια το χαρακτήρα ανάμεσα στην αφέλεια, το συναίσθημα και το χιούμορ.

γκρο πλαν: στον κακό Boris the Animal που τον ερμηνεύει ο Jemaine Clement .      

Αυτοκίνητα

του Τζον Λάσιτερ

με τις φωνές των Όουεν Οίλσον, Πολ Νιούμαν

cars_2

η ιστορία: O Κεραυνός Μακουίν ανερχόμενο αγωνιστικό αυτοκίνητο, αποφασισμένο να πετύχει, θα ανακαλύψει τελικά ότι η ζωή είναι το ταξίδι και όχι ο προορισμός. ..Καθώς διασχίζει τη χώρα για να πάει στο μεγάλο αυτοκινητιστικό αγώνα για το Κύπελλο στην Καλιφόρνια, ο Μακουίν καταλήγει κατά λάθος στην ήσυχη, μικρή και ξεχασμένη πόλη “Το Μπουζί της Ωραίας Ελένης“. Εκεί θα γνωρίσει τους ασυνήθιστους χαρακτήρες της: τον Δρ. Χάτσον (ένα Χάντσον Χόρνετ του 1951 με μυστηριώδες παρελθόν ), τη Σάλυ (μια φανταχτερή Πόρσε του 2002,) και τον Μπάρμπα ( ένα σκουριασμένο αλλά έμπιστο γερανό αυτοκινήτων)…οι οποίοι θα τον βοηθήσουνε να καταλάβει ότι υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή  από τα τρόπαια, τη δόξα και τη χορηγία…

η άποψη μας: ο αξιαγάπητος Κεραυνός Μακουίν παρέα με τη γοητευτική Σάλλυ και τον σοφό Μπάρμπα επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη . Οι μάγοι της φαντασίας και των στούντιο της Pixar  φτιάχνουν μια συναρπαστική on the road περιπέτεια με όλων των ειδών τα αυτοκίνητα. Στο κέντρο της πλοκής βρίσκεται ο αυτοκινητόδρομος 66 , ένας καθρέφτης που πάνω του καθρεφτίζεται η ιστορία της Αμερικής, αφού αντιπροσωπεύει το μεγάλο αμερικάνικο ταξίδι με αυτοκίνητο. Για άλλη μια φορά η Pixar φτιάχνει μια ταινία με μεγάλη καρδιά και εικαστική τελειότητα. 

Εξαιρετική εικαστικά η σκηνή στο τέλος της δεύτερης πράξης όπου τα φώτα νέον ξανανάβουν και η πόλη αναγεννιέται ενώ πολλά αυτοκίνητα παρελαύνουν στους  δρόμους της. 

γκρο πλαν: στον Πολ Νιούμαν που δίνει τη φωνή του στον χαμηλών τόνων γιατρό Χάτσον.    

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.