Γιώργος Κατσουλέας: Ένας καθαρόαιμος ρόκερ μεγαλωμένος στα στενά του Ζωγράφου

Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Λιάνας Μπουκουβάλα

«Αν κάποιος ισχυριστεί ότι τα καταφέρνει μόνο με το σπαθί του… κάποιο λάκκο έχει η φάβα!», ισχυρίζεται χωρίς ίχνος ντροπής. Θέλετε το νεαρό της ηλικίας του; Θέλετε ότι είναι ούτως ή άλλως ακόμα και στη προσωπική του ζωή χειμαρρώδης… Ο Γιώργος δεν μασάει και τα λέει έξω από δόντια, ενώ δεν ντρέπεται να δείξει την αδυναμία που έχει στη μητέρα του, αφού είναι πάντα δίπλα του και τον στηρίζει…

Το πρώτο αντίτυπο του δίσκου μου θα το χαρίσω στη μάνα μου μπας και δεχτεί ότι δημιούργησα κάτι πριν πεθάνω στην ψάθα με το επάγγελμα που διάλεξα!!! Σοβαρά τώρα… της αξίζει μετά από χρόνια θυσίας για να υποστηρίζει πάντα τις επιλογές μου, λέει χαρακτηριστικά.

Ήταν πάντα όνειρό σου να γίνεις μουσικός ή οι νότες σε κατέκτησαν στην πορεία;

Από μικρό παιδί το όνειρό μου ήταν αυτό, τα πρώτα δώρα που ζήτησα από τους γονείς μου ήταν μια κιθάρα και ένα αρμόνιο!

katsouleas_b

Οικονομικά πως τα βγάζεις πέρα; Αυτή η δουλειά σου προσφέρει τα προς το ζην;

Η αλήθεια είναι ότι πάντοτε φρόντιζα να ασχολούμαι και με άλλα πράγματα ώστε να μην εξαναγκάζομαι να ζω μόνο από τη μουσική.

Είσαι μόλις 26 και όμως έχεις βρει το δρόμο σου μουσικά… Τη χρονιά που μας πέρασε για παράδειγμα, εμφανιζόσουν με τους «Γιώ- τα 7» στην Αρχιτεκτονική. Τα κατάφερες με το σπαθί σου ή ήταν και λιγάκι θέμα συγκυρίας;

Αν κάποιος ισχυριστεί ότι τα καταφέρνει μόνο με το σπαθί του, κάποιο λάκκο έχει η φάβα! Κάνεις το καλύτερο που μπορείς γι’ αυτό που αγαπάς και εύχεσαι πως η τύχη θα είναι με το μέρος σου!! Το ίδιο πράγμα γινόταν και με τους Γιω-Τα 7,το ίδιο συμβαίνει και τώρα που ακολουθώ ατομική πορεία….

Έχει τύχει ποτέ κάτι επί σκηνής που δεν θα ξεχάσεις ποτέ;

Η πρώτη φορά που άκουσα τον κόσμο να τραγουδάει ένα κομμάτι μου, την «Μαστούρα της στιγμής». Ένα μαγαζί ήταν στο πόδι…! Αξέχαστη στιγμή!!!

Ετοιμάζεις τον πρώτο σου δίσκο. Μίλα μου λίγο για αυτό.

Θα είναι ένα project με διάφορα μουσικά στοιχεία με βάση πάντα τη rock και οι επιλογές των κομματιών θα είναι και από παλαιότερο υλικό (με τους Γιω-Τα7) άλλα και καινούρια κομμάτια που ηχογραφούμε τώρα παρέα με τον Αντώνη Γκούμα. Έναν εξαιρετικό στιχουργό και τον Νίκο Παπουτσα στις ενορχηστρώσεις!

Αν σου έλεγα να ξεχωρίσεις ένα κομμάτι ποιο θα ήταν;

Μμμμ… Έρχονται δύο κομμάτια στο μυαλό μου, ελπίζω να μην σε πειράζει!! Το ένα είναι «Μαστούρα της στιγμής», σε στίχους του Αντώνη Γκούμα και μουσική δική μου, το οποίο είναι ένα όμορφο ανεβαστικό κομμάτι και το άλλο είναι το «Αθανασία», ένα αρκετά ατμοσφαιρικό και heavy κομμάτι σε δικούς μου στίχους και μουσική!

Σε ποιόν θα χαρίσεις το πρώτο αντίτυπο που θα πιάσεις στα χέρια σου;

Μάλλον στη μάνα μου μπας και δεχτεί ότι δημιούργησα κάτι πριν πεθάνω στην ψάθα με το επάγγελμα που διάλεξα!!! Σοβαρά τώρα… της αξίζει μετά από χρόνια θυσίας για να υποστηρίζει πάντα τις επιλογές μου!!

Κυνηγάς την επιτυχία ή την δική σου πάνω από όλα ευχαρίστηση μέσα από τη μουσική σου;

Η επιτυχία είναι μια τεράστιας σημασίας λέξη που ο καθένας την βλέπει με τον δικό του τρόπο. Επιτυχία για μένα είναι να είμαι ευτυχής με την μουσική που αφήνω πίσω και… όπου μας βγάλει!!!

katsouleas_c

Αν κλείσεις τα μάτια πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου μετά από δέκα χρόνια;

Χωρισμένο, με δυο παιδιά, καραφλίτσα και μπυροκοίλι από τα πολλά ξενύχτια!!!! Χα χα χα!

Τι σε κάνει χαρούμενο;

Να νιώθω ζωντανός κυνηγώντας τα όνειρά μου και τους στόχους μου.

Τι σε φοβίζει;

Το αν μπορούμε πλέον να δημιουργήσουμε κάτι σε αυτόν τον πονεμένο τόπο και να ζήσουμε αξιοπρεπώς.

Ποια είναι η μεγαλύτερή σου αδυναμία;

ΟΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ!!

Επί σκηνής είσαι πολύ «ζωντανός» και αυτό το μεταφέρεις στον κόσμο. Είσαι και στη ζωή σου, έτσι η χαρά της παρέας;

Νομίζω πως κάπως έτσι πρέπει να είμαι όταν έχω όρεξη και όλα πάνε καλά!!! Διαφορετικά… άστα!

Επόμενα βήματα; Τι να περιμένουμε να δούμε από εσένα μέσα στους επόμενο χρόνο;

Πολλά- πολλά live σε όλη την Αθήνα και σε κάποια νησιά, με βάση μας πάντα το “LE BAR BODEGA” στο οποίο εμφανιζόμαστε κάθε Παρασκευή παρέα με τον Θανάση Αθανασίου, ένα εκπληκτικό παιδί με μεγάλη καρδιά και εξαιρετική φωνή!!

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.