«Χρωματιστά ποδήλατα» στο Μουσείο Φυσική Ιστορίας

chromatista_podilata_litsa_katsoumi
Facebook
Twitter
LinkedIn

«Έτσι απλά. Ζωγράφισα… για όλους μας. Είπα να παίξω σαν μικρό παιδί (είχα καλή παρέα αυτήν τη φορά στο παιχνίδι μου). Προσπάθησα να μην αφήσω την πολύβουη και δύσκολη εποχή να με κατεβάσει από το ποδήλατό μου» λέει η Λίτσα Κασούμη.

Λεπτομέρεια έργου της Λίτσας Κασούμη από τη δέκατη έκθεσή της, «Χρωματιστά ποδήλατα» που εγκαινιάζεται την Τρίτη στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

«Ετσι απλά. Ζωγράφισα… για όλους μας. Είπα να παίξω σαν μικρό παιδί (είχα καλή παρέα αυτήν τη φορά στο παιχνίδι μου). Προσπάθησα να μην αφήσω την πολύβουη και δύσκολη εποχή να με κατεβάσει από το ποδήλατό μου» λέει η Λίτσα Κασούμη.

Με θέμα το ποδήλατο, η ζωγράφος πραγματοποιεί τη δέκατη ατομική της έκθεση, στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (Λεβίδου 13, Κηφισιά), από τις 29 Μαΐου έως τις 17 Ιουνίου.

Με κείμενα

Την έκθεση, με τίτλο «Χρωματιστά ποδήλατα», απαρτίζουν πενήντα έργα μεικτής τεχνικής -ακρυλικό, λάδι, τέμπερα σε καμβά, ξύλο, χαρτί και ριζόχαρτο- συνοδευόμενα από μικρά κείμενα για το ποδήλατο, αγαπημένο μέσο μετακίνησης για την ίδια τη ζωγράφο.

Με σπουδές στο αρχιτεκτονικό σχέδιο σε Ελλάδα και Αμερική, η Λίτσα Κασούμη ασχολείται συστηματικά με τη ζωγραφική από το 1977, ενώ το 1996 έκανε την πρώτη της ατομική, «Στην κλίμακα του γκρι», στο παλαιό Δημαρχείο του Δήμου Χαλανδρίου. Στον ίδιο χώρο ή στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου, η ζωγράφος, κάτοικος Χαλανδρίου, παρουσίασε στη συνέχεια κι άλλες εκθέσεις της: «Με 26 γυναικείες προσωπογραφίες» (1997), «Αρωμα λουλουδιών» (1998), «Μπουρίνι» (2000), «Η μοναξιά των φάρων» (2002), «Πέτρα & Νερό» (2009).

Εκθέσεις της φιλοξένησαν το Δημαρχείο Τήνου («Ταξιδεύοντας?», 2000) και το Κουζίνα-Cine-Ψυρρή, όπου έδειξε ένα αφιέρωμα στους αθλητές του θαλάσσιου στίβου της Ολυμπιάδας της Αθήνας, με τίτλο «Ανεμος», το 2004, και «Τα χρώματα του δειλινού» το 2006.

Ζωγραφίζει σε ξύλο, γυαλί, καμβά, κεραμικό και ύφασμα, ενώ τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι κάρβουνο, τέμπερα, λάδια, ακρυλικά και ψυχρό σμάλτο.

Παράλληλα με την τέχνη, η Κασούμη δραστηριοποιείται και στην τοπική αυτοδιοίκηση με εθελοντική κοινωνική προσφορά στους χώρους της παιδείας, του πολιτισμού και του περιβάλλοντος. Επίσης, προσφέρει τις γνώσεις της κάνοντας μαθήματα ζωγραφικής σε παιδιά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.