Προσθαλασσώθηκε στον Ειρηνικό το ιδιωτικό διαστημόπλοιο “Δράκος”

spacex_dragon_landing
Facebook
Twitter
LinkedIn

Το διαστημικό σκάφος της ιδιωτικής εταιρείας Space X, που φέρει την ονομασία «Δράκος», ολοκλήρωσε με επιτυχία το ιστορικό του ταξίδι στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και προσθαλασσώθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού απελευθέρωσε το διαστημικό σκάφος από τον ρομποτικό βραχίονα που το κρατούσε, το πρωί της Πέμπτης. Το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο εισήλθε λίγο αργότερα στην ατμόσφαιρα της Γης και τελικά προσθαλασσώθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό, νοτιοδυτικά των ακτών της Καλιφόρνια.

Ο «Δράκος» αναχώρησε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έχοντας κατακτήσει τον τίτλο του πρώτου ιδιωτικού διαστημόπλοιου που παρέδωσε προμήθειες στο διαστημικό σταθμό. Η ΝΑΣΑ έχει έρθει σε συμφωνία με διάφορες ιδιωτικές εταιρείες για να αναλάβουν τα καθήκοντα του διαστημικού στόλου που παρόπλισε πρόσφατα. Οι ιδιωτικές εταιρείες έχουν αναλάβει να μεταφέρουν αρχικά προμήθειες και στην συνέχεια πληρώματα στο Διαστημικό Σταθμό.

Η εταιρεία Space Exploration Technologies ή SpaceX όπως είναι γνωστή, έχει υπογράψει συμβόλαιο ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη ΝΑΣΑ για την μεταφορά προμηθειών στο Διαστημικό Σταθμό.

Άλλη μια αμερικανική εταιρεία, η Orbital Sciences Corporation, που έχει την έδρα της στην πολιτεία της Βιρτζίνια, πρόκειται και αυτή να πραγματοποιήσει το παρθενικό της ταξίδι στο διάστημα, αργότερα φέτος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.