Το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου στην Αθήνα

therinos_kinimatografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου επιστρέφει με προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, εκδηλώσεις και συναυλίες

Από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο θα διαρκέσει το Αthens Open Air Film Festival

Καλοκαίρι στην πόλη με σινεμά. Στις γειτονιές, στα πάρκα, συντροφιά με το διαχρονικό σύμβολό της, την Ακρόπολη. Το απολαύσαμε πέρυσι, θα το απολαύσουμε και φέτος. Το Athens Open Air Film Festival – Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας επιστρέφει για δεύτερη χρονιά, από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβρη, με υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές, εκδηλώσεις, συναυλίες, masterclasses, μικρού μήκους ταινίες, με φόντο τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της Αττικής.

Βασικός στόχος της διοργάνωσης, που συνδιοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρου Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, είναι η ανάδειξη του αθηναϊκού κέντρου και των προαστίων.

Με επιλογές από τις πιο γνωστές μέχρι τις πλέον άγνωστες, μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες των Ελλήνων σκηνοθετών, ανατρεπτικές προτάσεις «μεικτών μέσων» με σινεμά και μουσική, οι δύο κινηματογραφικοί φορείς της Ελλάδας προτείνουν ένα δροσερό καλλιτεχνικό τρίμηνο.

Το πρόγραμμα δράσεων του φετινού καλοκαιριού περιλαμβάνει καταρχήν ένα ελληνικό κινηματογραφικό αφιέρωμα υπό τον τίτλο «Καλοκαίρι στην Αττική». Εδώ θα δούμε ταινίες με κοινή συνιστώσα την αποτύπωση της πόλης μέσα από ιστορίες καθημερινής τρέλας, πολυβραβευμένες και μη κινηματογραφικές αφηγήσεις, όπως είναι οι «Απόντες» του Νίκου Γραμματικού, το «Από την άκρη της πόλης» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, η «Γλυκιά συμμορία» του Νίκου Νικολαΐδη, η «Κινέττα» του Γιώργου Λάνθιμου, το «Τσίου» του Μάκη Παπαδημητράτου και οι «Ωρες κοινής ησυχίας» της Κατερίνας Ευαγγελάκου.

Παράλληλα, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου αναθέτει σε έξι Ελληνες σκηνοθέτες να γυρίσουν έξι ταινίες μικρού μήκους με φόντο τις αθηναϊκές γειτονιές.

Στη διοργάνωση θα προβληθούν και ελληνικές μικρού μήκους παραγωγές που διακρίθηκαν στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Δράμας, όπως οι ταινίες «Γεια σου Ανέστη» του Δημήτρη Κανελλόπουλου, «Ο Μπαμπάς μου, ο Λένιν και ο Φρέντυ» της Ρηνιώς Δραγασάκη, «Πίστομα» του Γιώργου Φουρτούνη, «If you have no place to cry» του Αριστοτέλη Μαραγκού και «Make up» του Χρήστου Μασσαλά. Ακόμη, θα πραγματοποιηθούν προβολές με συνοδεία μουσικής. Δηλαδή, ποιητικά ντοκιμαντέρ, βωβά αριστουργήματα καθώς και ένα ελληνικό με «προβολή-έκπληξη» θα «ντυθούν» ζωντανά έναν νέο μουσικό μανδύα σε επιμέλεια κάθε φορά ενός Ελληνα καλλιτέχνη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και ταινίες-σταθμούς στην ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης (κωμωδίες, θρυλικές ταινίες δράσης και ρομαντικές κομεντί) όπως και masterclasses και ημερίδες με στόχο την ανάδειξη καινοτόμων τάσεων που αναδύονται μέσω της σχέσης του αστικού τοπίου με τον κινηματογράφο αλλά και με κάθε άλλη τέχνη.
Ακρόπολη και Γκάζι

Οι προβολές του Φεστιβάλ θα πραγματοποιούνται στην οδό Μακρυγιάννη κάτω από την Ακρόπολη, στην Πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, στον θερινό κινηματογράφο της Ταινιοθήκης της Ελλάδος στο Γκάζι, ενώ πρόκειται να επεκταθούν στο Λαύριο και στην Ελευσίνα.

Ευρωπαϊκό ταμείο

Το 2ο Athens Open Air Film Festival – Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάσσεται στον Αξονα Προτεραιότητας 2 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής» του Ε.Π. «Αττική» του ΕΣΠΑ 2007-2013.

ΑΝΤΑ ΔΑΛΙΑΚΑ
adaliaka@pegasus.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.