Για την ELDRORADO και τον σκουριασμένο χρυσό…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Του Θέμη Δημητρακόπουλου.Συγγραφέα-πολιτικού  επιστήμονα.

Για το ζήτημα των ορυχείων χρυσού στις Σκουριές, η θέση μου είναι ξεκάθαρη και ακλόνητη χρόνια τώρα:

Άμεση παύση εγασιών, αναστολή της άδειας εκμετάλλευσης και ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗ του οικονομικού και οικολογικού εγκλήματος που ονομάζεται κατ’ ευφημισμόν εξόρυξη χρυσού και ”θέσεις εργασίας” στη Χαλκιδική.

Αυτή η θέση δεν άλλαξε ούτε με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν αλλάζει με τη σημερινή κυβέρνηση που στηρίζω και στην οποία συμμετέχω απ’ το δικό μου μετερίζι, ούτε θα αλλάξει ποτέ με οποιαδήποτε μελλοντική κυβέρνηση.

Γι’ αυτό είδα με πραγματική λύπη φίλο υπουργό να παρίσταται και να φωτογραφίζεται, Τρίτη και 13 Δεκεμβρίου, στην εισαγωγή της Eldorado Group στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, και παραδίπλα του εκπρόσωπους της εταιρείας. Η οποία και πανηγυρίζει σχετικά στον ιστότοπό της και στις σελίδες της στα κοινωνικά δίκτυα.

Χρειαζόμαστε ανάπτυξη και επενδύσεις, επειγόντως και απελπιστικά, μες στο ασφυκτικό πλαίσιο της σημερινής συγκυρίας; Ναι!
Με ποιο κόστος – κοινωνικό περιβαλλοντικό, πολιτικό– και ποιες υποχωρήσεις σε ξεκάθαρες, ψηφισμένες θέσεις μας όμως.

Φίλοι και φίλες της Χαλκιδικής, μην το βάζετε κάτω! Είμαστε πολλοί που στεκόμαστε στο πλευρό σας, κι ας μην ακούγεται τόσο έντονα η φωνή μας όπως θα έπρεπε.

Η θέση της ευαίσθητης στα περιβαλλοντικά ριζοσπαστικής και οικολογικής Αριστεράς είναι απέναντι στην Eldorado και τις εγκληματικές για το περιβάλλον, τον τόπο, την οικονομία και την Ιστορία του δραστηριότητές της στη Χαλκιδική.

Κι αυτό, δεν αλλάζει με τίποτα. Με καμία κυβέρνηση και κανέναν υπουργό.-
[θδ]

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.