«Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος» συνεχίζονται οι παραστάσεις

mechri_na_mas_chorisei_o_thanatos_mcf2
Facebook
Twitter
LinkedIn

Από την Παρασκευή 15 έως και την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 (εκτός από την Κυριακή των Εθνικών Εκλογών 17.6 & την Πέμπτη 21.6)

Επανάληψη παραστάσεων λόγω επιτυχίας

«Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος» του Ρεμί Ντε Βος, σε σκηνοθεσία Γιώργου Καραμίχου, με τους Φιλαρέτη Κομνηνού, Ορφέα Αυγουστίδη, Μαρλέν Σαΐτη

Ώρα: 21:00

Ημέρες Παραστάσεων: 15, 16, 18, 19, 20 & 22/ 6

Η Προπώληση Ξεκίνησε

Αγορά εισιτηρίων μέσω πιστωτικής κάρτας:

210 3418579 Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση.

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC.

Ωράριο λειτουργίας PUBLIC: Σάββατο, 09:00 – 20:00

Καθημερινές, 09:00 – 21:00

Αίθουσα: Ειδικά Διαμορφωμένος Υπόγειος Χώρος

Εισιτήρια: €10 (Γενική Είσοδος)

Εισιτήρια on line

Διάρκεια: 70 λεπτά

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Δημήτρης Φίλιας

Σκηνοθεσία: Γιώργος Καραμίχος

Σχεδιασμός Φωτισμών: Δημήτρης Νασιάκος

Σκηνικά: Αρετή Μουστάκα

Σχεδιασμός Ρούχων: Χριστίνα Πανοπούλου

Μουσική επιμέλεια – επεξεργασία: Δημήτρης Γαλανόπουλος

Βοηθοί Σκηνοθέτη: Βιργινία Κυπριώτη – Χρύσα Τσουμάνη

Παίζουν: Φιλαρέτη Κομνηνού, Ορφέας Αυγουστίδης, Μαρλέν Σαΐτη

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της παράστασης «Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος» του Ρεμί Ντε Βος που παρουσίασαν το www.tospirto.net και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ο Γιώργος Καραμίχος – σκηνοθέτης και οι τρεις πρωταγωνιστές Φιλαρέτη Κομνηνού, Ορφέας Αυγουστίδης, Μαρλέν Σαΐτη συνεχίζουν για άλλες 7 παραστάσεις την επιτυχημένη μαύρη κωμωδία με την απρόσμενη ανατροπή του τέλους!

Από την Παρασκευή 15 έως και την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 (εκτός από την Κυριακή των εκλογών 17.6 & την Πέμπτη 21.6)

Το έργο του Ρεμί Ντε Βος «Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος», παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του «Το Low Budget Festival μιλάει …γαλλικά» που διοργάνωσε το www.tospirto.net και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Είχαν προγραμματιστεί 3 παραστάσεις (31/5 & 1, 2/6), οι οποίες λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος του κοινού έγιναν 5 (στις ίδιες ημερομηνίες), χωρίς όμως και αυτές να επαρκέσουν για να καλύψουν τη ζήτηση.

Έτσι, η μαύρη κωμωδία “Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος” αυτονομείται και συνεχίζει την πορεία της για μία ακόμη εβδομάδα: Από την Παρασκευή 15 έως και την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 (εξαιρείται η Κυριακή των εκλογών, 17.6.2012), στον ίδιο, ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο χώρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Το έργο: «Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος» του Ρεμί Ντε Βος

Μαντλέν – η μαμά. Σιμόν – ο γιος. Αν – ο παιδικός έρωτας του Σιμόν.

Ένα τρίγωνο με πολύ εύκαμπτες γωνίες. Μια μαύρη κωμωδία που ξεκινά από την αποτέφρωση της γιαγιάς και καταλήγει σε ένα γάμο.

Ένα ατύχημα με την τεφροδόχο αποτελεί την αφορμή για ένα άγριο και διασκεδαστικό παιχνίδι συναισθηματικών εναλλαγών ανάμεσα στο πένθος και στον έρωτα.

Τρία πρόσωπα, εκτός τόπου και χρόνου, που καλούνται να επαναδιαπραγματευθούν τους φόβους και τις επιθυμίες τους και να έρθουν αντιμέτωπα με τα συμπλέγματα τού παρελθόντος και τα φαντάσματα τού μέλλοντος.

Όπως πολύ σωστά παρατηρεί ο μεταφραστής τού έργου Δημήτρης Φίλιας, ο συγγραφέας Ρεμί Ντε Βος διαθέτει μια σύγχρονη ανατρεπτική γραφή, που ανοίγει νέα θεατρικά μονοπάτια, στην αυγή του 21ου αιώνα.

«Το έργο μιλάει για την αγάπη, τον θάνατο και τον χρόνο που περνάει (αναμφίβολα, δίχως άλλη επιλογή). Αναφέρεται στο ψέμα, στο μίσος, στην επιθυμία και την τρέλα. Και σε πολλά ακόμη θέματα (…)» – Remi de Vos

Το Μέχρι να μας χωρίσει ο Θάνατος αποτέλεσε νέα δημιουργία στο πλαίσιο καλλιτεχνικής διαμονής στο CDDB – Theatre de Lorient και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό τον Οκτώβριο του 2006, πριν ανέβει στο Παρίσι στο theatre du Rond-Point. (Πηγή: www.theatre-contemporain.net)

REMI DE VOS – Ο συγγραφέας

Γεννημένος το 1963 στη Dunkerque, ο Remi De Vos εγκαθίσταται στο Παρίσι για να παρακολουθήσει μαθήματα θεάτρου. Την ίδια εποχή ζει κάνοντας διάφορες δουλειές: οδηγός ασθενοφόρου, νυχτοφύλακας, εργάτης μεταλλείων, μεταφορέας… Το 1993 αφιερώνεται στη θεατρική γραφή και κερδίζει την υποτροφία Beaumarchais. Το 1997 συμμετέχει στη συγγραφή του Andre le magnifique από κοινού με τους ηθοποιούς του έργου, το οποίο και αποσπά πληθώρα βραβείων Moliere: καλύτερου ηθοποιού, καλύτερης δημιουργικής παράστασης, καλύτερης κωμικής παράστασης, αντρικής αποκάλυψης, γυναικείας αποκάλυψης…

Ο σκηνοθέτης

Ο Γιώργος Καραμίχος γεννήθηκε το 1974 και μεγάλωσε στη Βέροια. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου. Έχει μεγάλη πορεία στο θέατρο, με παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες. Επίσης, είναι ιδιαίτερα γνωστός για τις τηλεοπτικές του συμμετοχές.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.