Ο πεζόδρομος της Αδριανού γίνεται υπαίθρια σκηνή

evropaiki_imera_mousikis_athenaeum
Facebook
Twitter
LinkedIn

Μουσικές εκδηλώσεις ενόψει της Ευρωπαϊκής Ημέρας της Μουσικής

Σύγχρονη μουσική και τζαζ μελωδίες, όπως και αφιερώματα στον Μάνο Χατζιδάκι, τον Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και

τραγούδια παλιά και αγαπημένα από τον κινηματογράφο, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πρόγραμμα του «Athenaeum» για την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής.

Την Πέμπτη 21 Ιουνίου από τις 20:00-00:00 το Athenaeum μεταμορφώνει τον πεζόδρομο της οδού Αδριανού, μπροστά από το κτίριο του, σε υπαίθρια σκηνή, όπου καλλιτέχνες θα κάνουν παρέα σε όσους κάνουν βόλτα, σε μια τετράωρη γιορτή.

Η γιορτή θα ξεκινήσει με την Χορωδία Νέων του Athenaeum σε ρεπερτόριο προκλασικής έως και σύγχρονης ελαφράς μουσικής. Τη σκυτάλη θα πάρει το Athenaeum Saxophone Quartet με μουσικές από την Καζαμπλάνκα, το Αλγέρι, τη Λισσαβόνα κ.α. Στη συνέχεια ο διακεκριμένος σολίστ κλασικής κιθάρας Μιχάλης Σουρβίνος και η εκρηκτική Αργεντίνα τραγουδίστρια, από το Μπουένος Αιρες, Natalia Soledad Petsalis θα παρουσιάσουν ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα υψηλής αισθητικής με αυθεντική Αργεντίνικη μουσική.

Στα ατελιέ του Ωδείου Athenaeum θα παρουσιαστούν αντιπροσωπευτικά ρεύματα τζαζ του 20ου αιώνα, καθώς και μια μουσική περιπλάνηση στη μεγάλη οθόνη με έργα των Maurice Jaubert, Astor Piazzolla, Μάνο Χατζιδάκι, Madredeus, Goran Bregovic και Ελλήνων σύγχρονων συνθετών.

Για το κλείσιμο της βραδιάς, η δεκαπενταμελής Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ υπό τη διεύθυνση του ‘Αρη Δημητριάδη, θα παρουσιάσει στο αθηναϊκό κοινό ένα αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι και τον Μίκη Θεοδωράκη. Θα ακουστούν γνωστές μελωδίες από το Αρχιπέλαγος, την Οδό Ονείρων, τη Ρωμαϊκή Αγορά, τη Μαγική Πόλη, διανθισμένες και από κινηματογραφικές και θεατρικές επιτυχίες των δύο μεγάλων συνθετών. Τραγουδούν η Μόρφω Τσαϊρέλη και η Ναταλία Κάντζια.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.