Ανοιξε χθες ο δρόμος για την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη και της Εύας Καϊλή

Bd7df3d636bc30c87ae91b802ac95cef05812c71
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ανοιξε χθες ο δρόμος για την άρση της ασυλίας δύο Ελλήνων ευρωβουλευτών, του Αλέξη Γεωργούλη και της Εύας Καϊλή, μέσω ειδικών συνεδριάσεων της επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (JURI).

Για τον πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη σχετική διαδικασία της εν λόγω επιτροπής, ορίστηκε μόλις χθες εισηγητής από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ο Πολωνός Αντρέι Χαλίτσκι, που αναλαμβάνει να ετοιμάσει τον σχετικό φάκελο προκειμένου να εξεταστεί σε σύντομο –όπως φαίνεται– διάστημα το αίτημα άρσης της ασυλίας που κατέθεσαν οι βελγικές αρχές, καθώς υπάρχει έρευνα εις βάρος του για «βαριά ποινικά αδικήματα».

Η ευρωπαϊκή εισαγγελία χειρίζεται τις υποθέσεις Καϊλή και Σπυράκη σε έναν κοινό φάκελο. Να σημειωθεί ότι το αίτημα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας κατατέθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και προκειμένου να γίνει άρση της ασυλίας των δύο ευρωβουλευτών έπρεπε να περάσει σχετική τροπολογία τον Ιανουάριο από την ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Εως τότε αντίστοιχες έρευνες για παράτυπες ενέργειες σε σχέση με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης των ευρωβουλευτών ή την αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών τους διεξάγονταν μέσω διοικητικών διαδικασιών εντός του Ευρωκοινοβουλίου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.