Χωρίς λεφτά δεν μπαίνεις στα Ελληνικά Κέντρα υγείας… σχόλιο του Νίκου Φιλιόπουλου

Facebook
Twitter
LinkedIn

Κάποτε, πριν μερικά χρόνια, ένας αξιόλογος άνθρωπος ο Γιώργος Γεννηματάς, προσπάθησε να δημιουργήσει τα κέντρα υγείας, για να υπάρχει πρωτοβάθμια υγεία για όλο τον κόσμο, ειδικά για τους μη προνομιούχους, και τα κατάφερε με πολύ  αγώνα και πολύ κόπο.

Σε όλες τις πόλεις λοιπόν υπάρχουν αυτά τα κέντρα υγείας και εξυπηρετούν τις τοπικές κοινωνίες και τα επείγοντα περιστατικά που γίνονται στην περιοχή τους. Πριν μερικές ημέρες λοιπόν, η σύζυγός μου είχε  έναν παράξενο βήχα και αποφασίσαμε να πάμε στο κέντρο υγείας της περιοχής που βρισκόμαστε για να δούμε τι συμβαίνει. Εκεί λοιπόν στην γραμματεία, μια κυρία που μασούσε την μπουκιά που είχε κόψει από το σάντουιτς, μας είπε ότι θα μας δει γιατρός σαν επείγον περιστατικό. Εντάξει είπαμε και ρωτήσαμε που να πάμε. Όχι λέει, πρέπει να πληρώσετε 5  ευρώ. Δηλαδή λέω αν δεν έχω λεφτά δεν θα μας δει ο γιατρός; Είναι  λέει εντολή του δ/ντή.

Δηλαδή τα κέντρα υγείας που έφτιαξε με τόσο αγώνα και τόσο κόπο ο Γιώργος Γεννηματάς για να υπηρετούν τον κόσμο, ειδικά τους μη προνομιούχους, πρέπει να πληρώσεις για να δει ο γιατρός ένα έκτακτο περιστατικό. Το ίδιο έγινε και με τον γιο μιας φίλης μας σε άλλο κέντρο υγείας όπου εκείνος είχε τραυματισμό στο πόδι και δεν τον έβλεπε γιατρός αν δεν πλήρωνε. Θα πρέπει να είναι πολύ υπερήφανο το ΠΑΣΟΚ για ένα ακόμη κατόρθωμά του. Δεν ξέρω αν τρίζουν κόκαλα πεθαμένων αλλά του Γιώργου Γεννηματά, σίγουρα τρίζουν και για πολλά άλλα.             

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.