Το «Eject Festival» στο Φάληρο

kasabian1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Οι «Kasabian» έρχονται για πρώτη φορά στη χώρα μας μαζί με τους αγαπημένους του ελληνικού κοινού «James» αλλά και τους Miles Kane, «Band of Skulls» και «Customs»

«Κasabian» και «James» ανεβαίνουν αύριο στη σκηνή του Eject Festival, στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο

Λίγες ώρες μόνο απομένουν πριν από την έναρξη του «Eject Festival», που ανοίγει αύριο τις πύλες του, για όγδοη συνεχή χρονιά, στην Πλατεία Νερού, στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου.

Συνεχίζοντας την ιστορία που έχει δημιουργήσει με τη φιλοξενία μεγάλων ονομάτων της διεθνούς μουσικής σκηνής και το φετινό «Eject Festival» φιλοδοξεί να ενθουσιάσει το ελληνικό με τα συγκροτήματα που έχει εξασφαλίσει.

Κορυφαίο όνομα της φετινής διοργάνωσης είναι οι «Kasabian», το βρετανικό συγκρότημα με τις μεγάλες επιτυχίες και τις πολλές διακρίσεις, αλλά και ένα απωθημένο του ελληνικού κοινού καθώς από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 που δημιουργήθηκαν μέχρι σήμερα δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ τη χώρα μας. Ομως, κάλλιο αργά παρά ποτέ. Οι Βρετανοί ρόκερ με τους πολυπλατινένιους δίσκους, τους σημαντικούς τίτλους και τα πολυάριθμα βραβεία θα μοιραστούν με τους Ελληνες φαν τους κάποια από τα πιο αγαπημένα τραγούδια τους. Μεταξύ αυτών και τα «Days are forgotten», «Reason is treason», «Lost souls forever», «Goodbye kiss» κ.ά. Κι όλα αυτά με την απίστευτη ενέργεια που διαθέτουν όταν βρίσκονται στη σκηνή, ένα στοιχείο που τους έχει χαρίσει τον τίτλο του γκρουπ με την την καλύτερη λάιβ παρουσία.

Οι «James» δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι από τα αγαπημένα συγκροτήματα του ελληνικού κοινού και αυτό αποδεικνύεται σε κάθε συναυλία που δίνουν στη χώρα μας. Τελευταίο παράδειγμα η sold out συναυλία τους πριν από δύο χρόνια στο Φάληρο. Δύο είναι τα δυνατά τους σημεία: τα πολλά και δημοφιλή τραγούδια τους και η ικανότητα που έχουν να ξεσηκώνουν το κοινό τους. Ο Tim Booth και η παρέα του έρχονται και πάλι στην Αθήνα με ιδιαίτερα ανεβασμένη διάθεση.

Τρίτο όνομα στο πρόγραμμα του φετινού «Eject Festival» είναι ο Miles Kane, o οποίος θεωρείται ως μία από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες της βρετανικής σκηνής και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους ικανότερους καλλιτέχνες της νέας γενιάς. Ξεκίνησε τη διαδρομή του μέσα από τους «Last shadow puppets», που δημιούργησε μαζί με τον Alex Turner.

Το πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2007 και πήγε πολύ καλά. Ομως ο Kane αποφάσισε να συνεχίσει μόνος και έτσι ηχογράφησε το πρώτο σόλο άλμπουμ του με τίτλο «Colour of the trap». Από το άλμπουμ αυτό προέκυψαν αρκετές επιτυχίες όπως τα «Inhaler», «Come close» κ.ά. Στην Ελλάδα εμφανίζεται για πρώτη φορά ζωντανά.

Το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ θα ανοίξουν οι δικοί μας «Wheatman», μια νέα μπάντα που θα παρουσιάσει πολύ σύντομα την πρώτη της δισκογραφική δουλειά.

Σημειώνεται πως την ημέρα του Φεστιβάλ τα εισιτήρια θα πωλούνται στην τιμή των 45 ευρώ.

Μπλουζ και ίντι ρυθμοί

Στο πρόγραμμα του Eject περιλαμβάνεται και ένα νέο αλλά πολύ φιλόδοξο συγκρότημα της αλτέρνατιβ-μπλουζ/ροκ σκηνής. Ο λόγος για τους Βρετανούς «Band of Skulls», οι οποίοι έχουν καταφέρει, μέσα σε τρία μόλις χρόνια, να παίζονται τα τραγούδια τους παντού: από τον κινηματογράφο μέχρι τηλεοπτικές σειρές και διαφημίσεις. Στη συναυλία τους στην Αθήνα θα παρουσιάσουν τα κομμάτια του νέου τους άλμπουμ «Sweet Sour». Οι «Customs» ξεκίνησαν από το Βέλγιο αλλά πολύ σύνορα κατάφεραν να ξεφύγουν από τα σύνορα της πατρίδας τους. Η μουσική τους κινείται στον χώρο του ίντι ροκ-ποστ πανκ.

Οι ώρες

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 4.40 μ.μ. Το πρώτο συγκρότημα θα ανέβει στη σκηνή στις 5.20 μ.μ. Οι «Kasabian» θα ξεκινήσουν τη συναυλία τους στις 11.30 μ.μ.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΚΑ
ankouka@pegasus.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.