Στο Χάρβαρντ ο Γιώργος για διαλέξεις

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πρόσκληση από το διάσημο Πανεπιστήμιο της Αμερικής δέχθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου για να κάνει μια σειρά διαλέξεων σε ειδικό πρόγραμμα σεμιναρίων. Ετσι, από τις αρχές του Σεπτέμβρη και για όλη τη φθινοπωρινή περίοδο ο πρώην πρωθυπουργός θα πραγματοποιεί επισκέψεις -όχι δεν μετακομίζει, θα πηγαινοέρχεται στην Αθήνα- στο Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ για την Πολιτική, στο «John F. Kennedy School of Government».

Τρία «κεφάλαια» για την κρίση

Ποια η αφορμή για την πρόσκληση και ποιο το αντικείμενο των διαλέξεων του Γ. Παπανδρέου; Αφορμή, η εμπειρία του -λένε- από τη μάχη ενάντια στην οικονομική κρίση. Το δε αντικείμενο των διαλέξεων αφορά τρία ξεχωριστά «κεφάλαια» με τίτλο:

Η κρίση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, οι επιπτώσεις της κρίσης διεθνώς, οι συστημικές αδυναμίες της Ευρωζώνης και οι θεσμικές ελλείψεις της ΕΕ.

Οι σκέψεις και οι προτάσεις για τη θωράκιση της Ευρωζώνης, τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές στην ΕΕ, την εμβάθυνση της Δημοκρατίας και τη θέσπιση κανόνων για τη ρύθμιση και τον έλεγχο των αγορών.

Η Ελλάδα στην Ευρώπη, αλλά και στη συμβολή της στη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, καθώς και οι εξελίξεις από την Αραβική Ανοιξη.

Η διετία των ανατροπών

Το σίγουρο είναι ότι το Χάρβαρντ θέλει μέσω των σεμιναρίων να φέρει σε επαφή τους φοιτητές του με ακαδημαϊκούς, πολιτικούς και ακτιβιστές, που μπορούν να τους προκαλέσουν το ενδιαφέρον και να δουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στην πολιτική και στους δημόσιους φορείς σταδιοδρομώντας.

Ε, ο κ. Παπανδρέου δεν έχει και λίγα να τους διηγηθεί από τη διετία των ανατροπών στην Ελλάδα και τη στάση της Ευρώπης. Οσο για τα «εδώ», το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού διαψεύδει τα διάφορα δημοσιεύματα περί ποδηλάτου, καθώς και άλλα «που εκφράζουν την… αγωνία των συντακτών και των εμπνευστών τους, σχετικά με το προσωπικό και πολιτικό μέλλον του Παπανδρέου»…

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.