Οι είλωτες και οι μάγκες….. στην ΕΡΤ

goundouna_2
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Δήμητρας Γκουντούνα

Τι θ’ αλλάξει στην ΕΡΤ;  ρώτησε ο Γιώργος Οικονομέας τον Σίμο Κεδίκογλου στην πρωινή συζήτηση που είχαν στο MEGA….. Μ΄ έπιασε στην αρχή ένας εκνευρισμός και πήρα θέση άμυνας   ακούγοντας πάλι να ρωτάνε για την ΕΡΤ αν θα υπάρχει διαφάνεια στις ειδήσεις και αν θα καταργηθούν εκπομπές που στοιχίζουν τρείς φορές περισσότερο απ΄ ότι στα ιδιωτικά….  Και άρχισε μέσα μου ο εσωτερικός διάλογος με τον Οικονομέα μιας και τον γνωρίζω αιώνες και τον αγαπώ πολύ. ‘’Για κάτσε ρε φίλε, του λέω, οι δικές σας ειδήσεις είναι τόσο αμερόληπτες που ζητάτε από την δημόσια τηλεόραση να μην μεροληπτεί;

Για πάρτε δυο δελτία της ΝΕΤ και δύο δικά σας και είμαι σίγουρη ότι δεν θα τολμήσετε καν την σύγκριση.

Ναι είπε ο  κ. Κεδίκογλου,  θ΄ αλλάξουμε κάποια πράγματα. Εδώ να σας διευκρινίσω ότι τον κ. Κεδίκογλου τον γνωρίζω ως δημοσιογράφο από την ΕΡΤ και η  γνώμη μου μέχρι τώρα είναι  ότι σαν επαγγελματίας είναι αξιόλογος δεν είχε πουλήσει ποτέ τις ειδήσεις του και απόλυτα   συνεπής ως συνάδελφος στους αγώνες που έδιναν οι εργαζόμενοι. Τώρα ως υπουργός δεν γνωρίζω…..

Και συνεχίζω τον εσωτερικό διάλογο με τους δύο άντρες, που εκείνη την ώρα συζητούσαν για την τύχη των συναδέλφων μας, που τόσο πεισματικά δίνουν τον αγώνα τους τα τελευταία χρόνια χωρίς να καθοδηγούνται από κέντρα αποφάσεων. Και είμαι σίγουρη ότι όποιος παρακολουθεί τα δελτία ειδήσεων της ΝΕΤ και είναι αμερόληπτος θα συμφωνήσει απόλυτα μαζί μου….

Ελπίζω να μην βάλετε από την πίσω πόρτα, κύριε υπουργέ, όλους εκείνους, που σιτίζονται από τους υπονόμους της κάθε εξουσίας. Να τιμήσετε αυτούς που με συνέπεια και μισθούς πείνας συνεχίζουν να δουλεύουν σαν είλωτες…. Που δεν πρόδωσαν ποτέ την κοινή γνώμη αλλά και την δημοσιογραφική τους ιδιότητα. Να δούμε λοιπόν τι θα αλλάξετε…..

Εδώ με πρόλαβε ο Οικονομέας που είπε. ’’Υπάρχουν συνάδελφοι  που δουλεύουν σαν είλωτες και με μισθούς πείνας και κάποιοι άλλοι είναι οι μάγκες που παίρνουν το δημόσιο χρήμα…..’’    Ναι είναι αλήθεια του φώναξα, αλλά ο Οικονομέας δεν «μ΄ άκουσε»  και πήγε σε διαφημίσεις…. Όταν επανήλθαν σιγή ιχθύος για την Δημόσια Τηλεόραση..  Αλλαξαν θέμα. Και εγώ διάθεση. Μόνο τις κουβέντες του Καμπουράκη σκεφτόμουνα εκεί που είπε κάποια στιγμή, τι γίνεται στην ΕΡΤ, θα μπορούμε να κάνουμε αίτηση και να πάμε και εμείς;;; Και τον υπουργό  ν΄ απαντάει ότι   ουσιαστικά το Κρατικό κανάλι  δεν διαθέτει τα χρήματα που παίρνουν οι δημοσιογράφοι στα ιδιωτικά κανάλια. Αλλά η απάντηση του Καμπουράκη μου έλυσε κάθε απορία..’’ Α! αυτά είναι παρελθόν έχουν αλλάξει τα πράγματα στα ιδιωτικά…’’

Καλή σου μέρα ΝΕΤ  Καλημέρα συνάδελφοι. Κρατήστε όσο μπορείτε. Όσοι περάσαμε από εκεί και γνωρίζουμε θα είμαστε δίπλα σας…..

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.