Βουλή: Πέρασε η τροπολογία για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ

20larko
Facebook
Twitter
LinkedIn

Με τις 158 ψήφους της πλειοψηφίας, έναντι 140 της αντιπολίτευσης, πέρασε από τη Βουλή η τροπολογία που ρυθμίζει λεπτομέρειες για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Χάρης Μαμούλακης, εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νομοσχέδια για για τα πλαστικά μιας χρήσης, ανέφερε πως : «με την εν λόγω τροπολογία ο κ. Χατζηδάκης τροποποιεί, επί τα χείρω, τις διατάξεις για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ του νόμο 4664/2020 – πάλι δικό τους νόμο δηλαδή – με τρόπο τέτοιο ώστε να επιτρέπεται στο υποψήφιο αγοραστή να μην δεσμεύεται από τις ρυθμίσεις του μεταλλευτικού κώδικα αναφορικά με τα μισθώματα που υποχρεούται να καταβάλει στο δημόσιο. Κοινώς, ο κ. Χατζηδάκης όχι μόνο προωθεί την ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της ιστορικής αυτής βιομηχανίας αλλά και υπόσχεται ως «προίκα» ότι ο υποψήφιος επενδυτής δεν θα δεσμεύεται από τις νομικές υποχρεώσεις που πηγάζουν από το ίδιο το Σύνταγμα για την εκμετάλλευση του υπεδάφους της χώρας».

Παράλληλα υπογράμμισε πως «με την κατάθεση της υπουργικής τροπολογίας στο σχέδιο νόμου για τον περιορισμό στη χρήση πλαστικών μιας χρήσης η Νέα Δημοκρατία διέλυσε την οποιαδήποτε προοπτική να προκύψει πολιτική σύγκλιση με την αξιωματική αντιπολίτευση γύρω από το κρίσιμο ζήτημα της προώθησης της κυκλικής οικονομίας».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.