Θα δείξει το Champions League η ΕΡΤ; / Η εργοδοσία ξήλωσε τα μηχανήματα στον «ΑΡΗΣ FM 92.8»

media_nea1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Θα δείξει η ΕΡΤ το Champions League;

Η «καυτή πατάτα» της σύμβασης ΕΡΤ-Champions League που υπέγραψε η διοίκηση Ταγματάρχη- Στεφάνου θα περάσει στη νέα διοίκηση που θα οριστεί τις επόμενες μέρες. Ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΡΤ, υφυπουργός επικρατείας Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος και κατέθεσε στην εισαγγελία για τη συμφωνία, πρέπει να αποφασίσει το μέλλον της. Αν θα την υλοποιήσει, αν θα την επαναδιαπραγματευτεί ή αν θα την ακυρώσει. Κι όλα αυτά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς έρχεται ο Αύγουστος του Champions League. Η nova είναι η σίγουρη. Το ερώτημα είναι ποιοι θα είναι το δεύτερο κανάλι που θα δείξει τους αγώνες.

Για τη συμφωνία ΕΡΤ- TEAM ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης άσκησε δίωξη , ενώ η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, που είχε ασχοληθεί με την υπόθεση είχε εισηγηθεί να μπει στο αρχείο. Η ΕΡΤ κέρδισε τη μάχη για τα δικαιώματα του Champions League για την 3ετία 2012-15 καταθέτοντας προσφορά ύψους 10,2 εκατ. ευρώ το χρόνο, πετυχαίνοντας μείωση 20% σε σχέση με την προηγούμενη σύμβαση έχοντας προ φόρων κέρδη 57 εκατ. ευρώ και χωρίς δανειακές υποχρεώσεις.

Το Mega ήταν το κανάλι με τη δεύτερη προσφορά ύψους 2 εκατ. ευρώ το χρόνο, με το επιχείρημα της μείωσης της διαφημιστικής δαπάνης. Δηλαδή στην πραγματικότητα, το Mega με ζημιές ύψους 20 εκατ, ευρώ το 2011, και με ανοικτό το ζήτημα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 10 εκατ. ευρώ και την αναζήτηση ομολογιακού, δεν ήταν σε θέση να καταθέσει υψηλότερη πρόταση.

Ως αποτέλεσμα της πολιτικής και τηλεοπτικής σύγκρουσης, ησύμβαση με την ΤΕΑΜ δεν έχει όμως υπογραφεί γεγονός που σημαίνει πως αυτόματα μπορεί να ακυρωθεί, αν και το προηγούμενο ΔΣ της ΕΡΤ είχε εγκρίνει την καταβολή εγγύησης ύψους 2 εκατ. ευρώ.

Πηγή: http://media-industry.blogspot.gr/2012/07/champions-league_21.html#more

Η εργοδοσία ξήλωσε τα μηχανήματα στον «ΑΡΗΣ FM 92.8»

Ένωση ΤΕχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας Θράκης

Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα το πρωί η διοίκηση του ραδιοσταθμού «ΑΡΗΣ FM 92.8» προχώρησε στην απομάκρυνση όλου του τεχνικού εξοπλισμού από τα studio που βρίσκονται εντός του γηπέδου Χαριλάου, αφήνοντας τους εργαζόμενους τεχνικούς χωρίς τα μέσα για παροχή εργασίας. Η κίνηση αυτή αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την κατάπτυστη στάση που κρατά η ιδιοκτησία του ραδιοσταθμού απέναντι στους εργαζόμενους, που ενώ οφείλει δεδουλευμένα οκτώ και πλέον μηνών (επιδόματα, αργίες, υπερωρίες), προέβει σε αυτή την απαράδεκτη ενέργεια. Ούτε λόγος φυσικά για τα δεδουλευμένα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, αποφάσισε την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων στον εν λόγω Ρ/Σ και σε συνεργασία με τους συναδέλφους τεχνικούς του Ρ/Σ και τον νομικό σύμβουλο της Ένωσης, θα προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων των συναδέλφων τεχνικών του «ΑΡΗΣ FM 92.8».

Ευχαριστούμε θερμά το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, τους πολιτικούς φορείς, συνδικαλιστικά σωματεία και συλλογικότητες που τόσο καιρό είναι δίπλα στους αγωνιζόμενους τεχνικούς της ραδιοφωνίας.

Καλούμε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, το ΙΚΑ και την Πολιτεία να επέμβουν δραστικά ώστε να δοθεί ένα τέλος στο καθεστώς ομηρίας που βρίσκονται εδώ και πολλούς μήνες όλοι οι εργαζόμενοι του Ρ/Σ.

Καλούμε το Ε.Σ.Ρ. να προχωρήσει σε έλεγχο του ραδιοσταθμού σχετικά με την νομιμότητά του.

Υ.Γ. Πριν λίγες ημέρες οι δύο άλλοι Ρ/Σ του ομίλου τουρώνη, «Heart fm 93.1» και «Star fm 97.1», δήλωσαν πτώχευση. Ήδη το Ε.Σ.Ρ., με την απόφαση 369-2012 έχει ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας του «Heart fm».

Άραγε τι σχέση θα μπορούσε να έχει η πτώχευση των δύο Ρ/Σ συμφερόντων τουρώνη με το σημερινό συμβάν στον «ΑΡΗΣ FM 92.8» ο οποίος έως και τώρα δεν εκπέμπει ούτε φέρον σήμα;

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος, Ο Γενικός Γραμματέας

Χατζηγεωργίου Κων/νος, Στεφανίδης Κοσμάς

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

ΑΜΑΛΙΑΣ 48, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 54640

ΤΗΛ-FAX: 2313 043634

Πηγή: http://financialcrimesnews.blogspot.gr/

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.