Έρχεται τον Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο η Καμπαγιέ

montserrat_caballe1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η κορυφαία σοπράνο θα παρουσιάσει τις καλύτερες στιγμές της μεγάλης καριέρας της

Μια μεγάλη συναυλία στις 17 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο θα δώσει η Μονσερά Καμπαγιέ

Εναν ζωντανό μύθο της όπερας, μία από τις κορυφαίες σοπράνο του κόσμου θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει σύντομα το ελληνικό κοινό. Ο λόγος για τη Μονσερά Καμπαγιέ, η οποία θα δώσει μια μεγάλη συναυλία στις 17 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, για να παρουσιάσει μια αναδρομή στη μακρόχρονη και σημαντική καριέρα της.

Μπορεί να μην είναι η πρώτη φορά που η Μονσερά Καμπαγιέ επισκέπτεται τη χώρα μας, η μεγάλη καλλιτεχνική της αξία, ωστόσο, την καθιστά ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα για συναυλίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν είναι, εξάλλου, τυχαίο ότι έχει κερδίσει τον τίτλο της σπουδαιότερης σοπράνο των τελευταίων δεκαετιών.

Η Μονσερά Καμπαγιέ γεννήθηκε για να τραγουδά. Σπούδασε μουσική στην πατρίδα της, την Ισπανία, και αποφοίτησε με το χρυσό μετάλλιο. Οσοι τη γνώριζαν τότε έκαναν λόγο για ένα νέο, μεγάλο αστέρι στον κόσμο της όπερας. Και δεν άργησαν να διαψευστούν. Η πρώτη, μεγάλη αναγνώριση ήρθε το 1965 με τη «Λουκρητία Βοργία», που ερμήνευσε στο περίφημο Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης. Το κοινό, κατενθουσιασμένο μετά το τέλος της παράστασης, τη χειροκροτούσε όρθιο για 25 ολόκληρα λεπτά. Μία νέα ντίβα της όπερας είχε γεννηθεί και η φήμη της άρχισε να εξαπλώνεται πολύ γρήγορα. Η συνέχεια είναι πραγματικά εντυπωσιακή: εμφανίζεται στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου, συνεργάζεται με κορυφαία ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής. Ανάμεσά τους ο Πλάθιντο Ντομίνγκο με τον οποίον συμπρωταγωνίστησε στο «Don Carlo», ο Φρέντι Μέρκιουρι των θρυλικών «Queen», μια εξαιρετική συνεργασία από την οποία προέκυψε το πασίγνωστο τραγούδι «Barcelona», που το 1992 έγινε ο ύμνος των Ολυμπιακών Αγώνων της Βαρκελώνης, αλλά και με τον δικό μας Βαγγέλη Παπαθανασίου στο ιστορικό άλμπουμ «El Greco».

Η Μονσερά Καμπαγιέ μπόρεσε να ερμηνεύσει με το ίδιο πάθος από τους μεγαλύτερους ρόλους στις όπερες «Aida», «Norma», «La Boheme», «Tosca» και «Madame Butterfly» μέχρι ντουέτα με σταρ της ποπ και ροκ σκηνής, όπως ο Μπρους Ντίκινσον, ο Τζόνι Χάλιντεϊ, ο Τζόνι Λόγκαν κ.ά. Στη συναυλία της στο Ηρώδειο η Ισπανίδα σοπράνο θα συνοδεύεται από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Jose Collando.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΚΑ
ankouka@pegasus.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.