Προκαταρκτική εξέταση για τον ΕΔΟΕΑΠ – Πληρώνουν Studio ATA και Άνωση στο MEGA

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Προκαταρκτική εξέταση για τον ΕΔΟΕΑΠedoeap_prokatarktiki_eksetasi_eggrafo1

…κάντε κλικ στο έγγραφο για να το διαβάσετε…

Πηγή: http://financialcrimesnews.blogspot.gr/

Συνέλευση σήμερα Πέμπτη στον Alpha

Κατέφθασε όπως αναμενόταν η θύελλα και στην τηλεόραση του Alpha. Αναμένεται η διανομή των ιδιωτικών συμφωνητικών , ανάλογων αυτά του ραδιοφώνου. Μειώσεις μισθών κατά περίπτωση και ατόμου, διαφορετικές κάθε φορά από 5% ως και 30%, αποχώρηση-οικειοθελή(!) για όσους δεν υπογράψουν, απολύσεις, κ.λ.π., κ.λ.π.

Σημερα Πέμπτη είναι προγραμματισμένη γενική συνέλευση στην Κάντζα και την Παρασκευή πραγματοποιείται η απεργία της ΕΣΗΕΜΘ για το λουκέτο στο γραφείο της Θεσσαλονίκης.

Είναι φανερό πως η ολοκλήρωση της μετακόμισης του Alpha group από την Κάντζα στο Κορωπί, στο στούντιο Pro , θα βρει το κανάλι με εντελώς διαφορετικές εργασιακές συνθήκες.

Εν τω μεταξύ η ΕΣΗΕΑ συζητά την προκήρυξη στάσης εργασίας την Παρασκευή και υπάρχει πρόταση για 24ωρες απεργίες από Δευτέρα. Η Δευτέρα βέβαια είναι το όριο της διοίκησης για να μπουν οι υπογραφές στα ιδιωτικά συμφωνητικά με τα οποία καταργείται και στον Alpha η συλλογική σύμβαση εργασίας.

Και έπεται συνέχεια. Από Σεπτέμβριο με τη βούλα της Digea…

Πληρώνουν Studio ATA και Άνωση στο MEGA

Βάζουν λεφτά στο Mega, πληρώνουν Studio ATA και Άνωση

Κάνουν την αύξηση για να αποπληρώσουν (και) τις εταιρείες τους. Από τα 10,1 εκατ. ευρώ που προβλέπει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στο Mega τα 4,5 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν σε Studio ATA (ΔΟΛ) και Άνωση (Πήγασος) για την πληρωμή υποχρεώσεων. Ο ΔΟΛ και ο Πήγασος έχουν βάλει ήδη από 1 εκατ. ευρώ και θα καταθέσουν ακόμη 2,2 εκατ. ευρώ ο πρώτος και 2,7 εκατ. ευρώ ο δεύτερος.

Εκτιμάται πως, αν το κανάλι δεν λάβει νέο δάνειο για την αναχρηματοδότηση του υπάρχοντος δανεισμού, δεν θα μπορέσει να επιβιώσει μόνο με τα έσοδα από τη διαφήμιση που διαρκώς μειώνεται, παρά τις περικοπές, τις απολύσεις και τη γενικότερη λιτότητα.

Για να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες, όπως προκύπτει από το ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας για τη σχεδιαζόμενη αύξηση, έχουν πέσει χρήματα στο κανάλι. Ήδη ως προκαταβολή οι μέτοχοι –πριν από την αύξηση– έβαλαν, παρά τις εσωτερικές τους διαφωνίες, 3 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2 εκατ. ήταν από ΔΟΛ και Πήγασο και το 1 εκατ. από τους υπόλοιπους μετόχους. Από αυτά τα 2 εκατ. ευρώ κατευθύνθηκαν στην UEFA ως υποχρέωση για τη μετάδοση του Champions League, 536.000 ευρώ στην Άνωση, 400.000 ευρώ στο Studio ATA και 29.000 ευρώ στην ON Productions.

Μετοχική σύνθεση με… σενάρια

Ρευστότητα και για τη μελλοντική μορφή του Mega. Στην περίπτωση που συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας μόνο οι βασικοί μέτοχοι, ο Πήγασος θα αυξήσει το μερίδιό του σε 30,74% από 26,82%, ο ΔΟΛ σε 25,35% από 22,11%, ενώ θα μειωθεί το ποσοστό της Benbay (Ρέστης) σε 4,52% από 5,26% και του επενδυτικού κοινού, όπου περιλαμβάνονται και οι Όμιλοι Βαρδινογιάννη και Κοπελούζου, σε 39,39% από 45,81%. Όλα θα εξαρτηθούν, δηλαδή, από το ποιοι θα συμμετάσχουν στην αύξηση του κεφαλαίου, καθώς ΔΟΛ και Πήγασος έχουν δηλώσει πως θα διατηρήσουν το ποσοστό τους για έξι μήνες, ενώ θεωρείται βέβαιο πως και ο Όμιλος Βαρδινογιάννη θα συμμετάσχει στη διαδικασία. Είναι γνωστό πως υπάρχει πάντοτε η πρόταση για συγχώνευση του Mega με το Star, που θα φέρει όμως τον Όμιλο Βαρδινογιάννη σε πλεονεκτική θέση, έχοντας την πλειοψηφία των μετοχών. Το Mega συμμετέχει και σε πέντε εταιρείες, έχοντας το 100% της Τηλέτυπος Κύπρου (Λευκωσία), το 100% της Τηλέτυπος Εμπορική (Λευκωσία), το 25% (εμμέσως) της Πολιτιστικής και Πληροφοριακής Εταιρείας ο Λόγος (Λευκωσία), το 15,61% της Ψηφιακός Πάροχος (Digea) και το 1% της Τηλεοπτικά Δικαιώματα.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=21294#more-21294

“Απειλεί να κλείσει την ο Φώτης Μπόμπολας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΑ (24.07)

Η ιδιοκτησία της εφημερίδας «GOAL NEWS», απεργάζεται νέες προκλήσεις, προκειμένου να υποχρεώσει τους εργαζόμενους να συναινέσουν στην απαξίωση της εργασιακής τους συνεισφοράς, αποδεχόμενοι εξαιρετικά μεγάλες μειώσεις των αποδοχών τους.Σε κλίμα απαξιωτικό ο κ. Φώτης Μπόμπολας, ζητεί νέες απολύσεις από τους διευθυντές της εφημερίδας, ενώ απαιτεί, όσοι γλιτώσουν από το «πογκρόμ» των απολύσεων, να υποχρεωθούν να προσφέρουν την εργασία τους αμισθί και στον ραδιοφωνικό σταθμό «SENTRA FM».

Προβάλλει δε την απειλή ότι θα κλείσει τελικά την εφημερίδα, και δηλώνει ότι έχει συναντήσεις με ενδιαφερόμενους αγοραστές, που είναι, όπως λέει, οι «φερέγγυοι» Ανδρουλιδάκης και Γέρου, οι οποίοι «έχουν διαπρέψει» στο χώρο των ΜΜΕ με τη γνωστή σε όλους πορεία τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε να αντισταθεί με κάθε νόμιμο μέσον και αγωνιστικότητα στη νέα επίθεση της ιδιοκτησίας της εφημερίδας «GOAL NEWS», προαναγγέλλοντας κλιμακούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις και δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν θα επιτρέψει οι εργαζόμενοι να γίνουν βορά και θύματα στους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς των εργοδοτών.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=21312#more-21312

Μόνο ψηφιακά το MAD TV από τον Υμηττό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ MAD

Από την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012, το πρόγραμμα του MAD TV μεταδίδεται μόνο ψηφιακά από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού, για την Αττική, μέσω της DIGEA, με κωδικοποίηση MPEG4. Οι τηλεθεατές που είχαν ήδη ψηφιακή λήψη από τον Υμηττό χρειάζεται να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους στις συχνότητες μετάδοσης 54, 63 και 65. Συνιστάται ο αυτόματος ή και χειροκίνητος συντονισμός για να προσθέσει ο δέκτης τα επιπλέον κανάλια.

Συχνότητες μετάδοσης MAD TV ανά κέντρο εκπομπής:

Υμηττός – Αίγινα (ψηφιακό σήμα DIGEA): συχνότητα 63 UHF

Πάρνηθα (αναλογικό σήμα): s 41

Nova: θέση 601 / συχνότητα 12169

48ωρη απεργία στην “Athens News”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σωματείων

Τα Διοικητικά Συμβούλια των ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ μπροστά στην παράνομη και αντεργατική συμπεριφορά, που επιδεικνύει η εργοδοσία της εφημερίδας «ATHENS NEWS», μην καταβάλλοντας τις οφειλόμενες δεδουλευμένες αποδοχές των συναδέλφων μας, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας όλων των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ATHENS NEWS» από τις 6.00 πμ της Τετάρτης, 25 Ιουλίου 2012 έως τις 6.00 πμ της Πέμπτης, 26 Ιουλίου 2012.

Οι Ενώσεις ζητούν:

•Την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων μας δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών.

Τα Διοικητικά Συμβούλια, άλλωστε, έχουν προσφύγει ήδη στο Υπουργείο Εργασίας ζητώντας τριμερή συνάντηση με τους εκπροσώπους της εφημερίδας και του Υπουργείου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, που έχουν ανακύψει στα Μέσα του συγκεκριμένου Ομίλου, στον οποίο ανήκει και η εφημερίδα «ATHENS NEWS», και αναμένουν τον ορισμό της.

Εργαζόμενοι στην Ισοτιμία: “Να ξεκαθαρίσει ο Λαυρεντιάδης τη θέση του”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ εργαζομένων στην “Ισοτιμία”

Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα ΙΣΟΤΙΜΙΑ και στην ιστοσελίδα isotimia.gr καταγγέλλουμε την επανειλημμένη ασυνέπεια της ιδιοκτησίας ως προς την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών μας.Ο εκδότης διευθυντής Γεώργιος Τσιρογιάννης ουδέποτε τήρησε με συνέπεια τα χρονοδιαγράμματα πληρωμής, για τα οποία είχε δεσμευθεί, ενώ δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε αναστολή έκδοσης της εφημερίδας και σε έκδοση νέου φύλλου.

Υπενθυμίζουμε ότι την 31η Ιουλίου θα οφείλονται στους μισθωτούς της επιχείρησης το 60% των αποδοχών Μαίου και το 100% των αποδοχών Ιουνίου – Ιουλίου. Παρομοίως, οφείλεται το 100% των απολαβών Μαρτίου – Απριλίου – Μαίου – Ιουνίου – Ιουλίου στους δημοσιογράφους που αμείβονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών.

Σε κάθε περίπτωση, επείγει η αποσαφήνιση των προθέσεων της Διοίκησης, όσον αφορά το μέλλον της εφημερίδας, καθώς και οι διαθέσεις του κατ’ ουσίαν πραγματικού ιδιοκτήτη Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Άλλωστε, από τα «ταμεία» του συγκεκριμένου επιχειρηματία εκταμιεύονταν μέχρι τώρα τα όποια ποσά μισθοδοσίας και άλλων αναγκών λειτουργίας της εφημερίδας και της εταιρίας.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=21288#more-21288

Eπιστολή απολυμένων του Alpha: Γιατί κύριε Κοντομηνά;

Με επιστολή τους στον Alpha και πιο συγκεκριμένα στον κ. Κοντομηνά, απάντησαν στις απολύσεις οι εργαζόμενοι του γραφείου της Θεσσαλονίκης. Δημοσιογράφοι και τεχνικοί του ανταποκριτικού γραφείου απολύθηκαν μέσα σε μία μέρα, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς εργάζονται εκεί για 10, 15 ή ακόμα και 19χρόνια. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν οικογένειες, έχουν παιδιά και είναι πολύ δύσκολο να βρουν νέα εργασία σε αυτή την δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή που έστειλαν στον πρόεδρο του Alpha.

Κύριε Κοντομηνά,

Με συνοπτικές διαδικασίες…

18 εργαζόμενοι του σταθμού σας έμειναν στο δρόμο… η Παρασκευή 20/ 07/2012 ήταν η αρχή για το πιο «ψυχρό» καλοκαίρι όπως φρόντισαν οι άνθρωποι που σας περιβάλλουν…. Έναν Ιούλη 19 χρόνια πριν κάποιος «μεγάλος» Έλληνας επιχειρηματίας άνοιξε στη Θεσσαλονίκη ένα παράρτημα. Κατάφερε να αποδείξει ότι η ειδησεογραφία των αθηνοκεντρικών καναλιών έχει χώρο και για την υπόλοιπη Ελλάδα…

Στην πορεία αυτό το παράρτημα επανδρώθηκε, εξοπλίστηκε υλικοτεχνικά και έγινε ένα από τα πιο σοβαρά και δυνατά παραρτήματα στην Βόρειο Ελλάδα και τα Βαλκάνια…

Ο ΑLPHA Θεσσαλονίκης απαρτίζεται από στελέχη ικανά να αντιμετωπίσουν την όποια δύσκολη κατάσταση. Ο ΑLPHA Θεσσαλονίκης δεν επιβίωσε απλά, αλλά καθιερώθηκε ως μία αυτόνομη, δυνατή και δεμένη ομάδα που παρήγαγε πάντα μεγάλο έργο στην Βόρειο Ελλάδα και όχι μόνο. Το δελτίο ειδήσεων του σταθμού αναπτύχθηκε και κέρδισε την μεγαλύτερη μερίδα των τηλεθεατών με την δουλειά και την ψυχή της Θεσσαλονίκης…

Γιατί κύριε Κοντομηνά κανένας δεν είναι σε θέση να αμφισβητήσει αυτό που οι υπάλληλοί σας στην Θεσσαλονίκη έχουν προσφέρει. 19 χρόνια καταθέτουν την ψυχή τους, 19 χρόνια δίνουν το αίμα τους και θυσιάζουν οικογενειακές και προσωπικές στιγμές, 19 χρόνια φροντίζουν την εικόνα σας χωρίς να απαιτούν μεγάλα οικονομικά οφέλη, 19 χρόνια ρισκάρουν την ζωή τους στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης (σε εμπόλεμες ζώνες, σε πορείες, σε φυσικές καταστροφές κ.α) 19 χρόνια σας προσφέρουν την τιμή τους, 19 χρόνια στέλνουν την εικόνα της άλλης μισής Ελλάδας

Κι όμως 19 χρόνια μετά το παράρτημα της Θεσσαλονίκης κλείνει πρώτο. Και μάλιστα σε μία μέρα….. Γιατί??

Με την ελπίδα ότι θα αναθεωρήσετε την σκληρή αυτή απόφαση είμαστε εδώ και περιμένουμε την επαναλειτουργία του παραρτήματος Θεσσαλονίκης…μαζί και την ευκαιρία να επιβιώσουν οι οικογένειές μας…

Το καράβι που βουλιάζει το βλέπουμε. Απευθυνόμαστε στον καπετάνιο αλλά και στο υπόλοιπο πλήρωμα που συνεχίζει το ταξίδι. Αν και λοστρόμοι –όπως αποδείχτηκε για εσάς- οι εργαζόμενοι στην Θεσσαλονίκη, στις φουρτούνες ξέρουν να παλεύουν με τα κύματα…

ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ALPHA ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πηγή: http://www.nocomments.gr/epistoli-apolymenwn-tou-alpha-giati-kirie-kontomina.html

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.