Γιατί ήρθε στην Ελλάδα ο Μπαρόζο;;

goundouna_2
Facebook
Twitter
LinkedIn

της Δήμητρας Γκουντούνα

Μου θύμισε τα “Παράλογα” του Γκάτσου,  η επίσκεψη του Μπαρόζο στην Ελλάδα. Ήρθε να την στηρίξει σαν φίλος μας καλός.

Είδε και δεν απήλθε.

Είδε τα επίσημα πρόσωπα της Χώρας. Μας έδειξε την συμπάθειά του και την αγάπη του.  Να είναι καλά ο άνθρωπος.-Και αριβάρισε για τις ακροθαλασσιές μας.   Έτσι και αλλιώς  η Ελλάδα προσφέρεται και για μια βαθιά καταγάλανη ανάσα. 

Θα σας ανέλυα γιατί αυτή η Ελλάδα δεν έχει γιατρειά, που λέει και ο Γκάτσος προφητικά στην Ελλαδογραφία του Χατζιδάκι, αλλά με καίει η είδηση –που κανονικά αυτή θα έπρεπε χωρίς προλόγους να σας αναφέρω.

Ο φίλος μας λοιπόν ο Μπαρόζο έκανε μια βόλτα στην Ερμιόνη. Φιλοξενήθηκε από μια γνωστή εφοπλιστική οικογένεια εκεί και στη συνέχεια έφυγε για τις Σπέτσες. Ρεπόρτερ της  avecnews έκανε διακοπές σ΄αυτή τη γωνιά της Αργολίδας  και… έπεσε πάνω στην είδηση. Μας μετέφερε ακόμη και το τι έφαγε ο Μπαρόζο και από ποια Κυρία συνοδευόταν. Αλλά αυτές οι λεπτομέρειες ανήκουν σε κοσμικές στήλες και τις διαγράψαμε από το ρεπορτάζ  και από την μνήμη μας.   Αυτά όμως που δεν μπορούμε να διαγράψουμε είναι οι συζητήσεις που μας  μετέφεραν….  Περίοικοι.

Οσοι έχουν καταθέσεις στις τράπεζες θα ευτυχήσουν. Δηλαδή στις καταθέσεις θα ισχύσει το νόμισμα του ευρώ. Στις συναλλαγές σε gr euro ή …. δραχμή. Τώρα επειδή δεν είμαι οικονομικός συντάκτης δεν μπορώ να σας αναλύσω τι σημαίνει αυτή η προοπτική. Θα παίρνουμε μισθό και συντάξεις  σε ευρώ και θα μετατρέπονται σε δραχμή; Θα παίρνουμε εμείς δραχμή και αμα τα καταθέτουμε στις Τράπεζες θα μετατρέπονται σε Ευρώ; Επειδή μπερδεύτηκα και δεν εχω και καταθέσεις στην Τράπεζα λέω να λύσω καμιά τρίλιζα γιατι με τέτοια ζέστη τα εγκεφαλικά είναι συχνά. Πάντως μην ανησυχείτε εδώ σαν εφημερίδα κρατάμε εμείς τις Θερμοπύλες για να συνεχισθούν τα μπάνια του Λαού. Ο λογαριασμός στις 15 του Σεπτέμβρη…..

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.