Ξεκίνησε το πρώτο Donation Film Festival σε θερινούς κινηματογράφους

Facebook
Twitter
LinkedIn

Μέσα στο δύσκολο καλοκαίρι της Κρίσης και ενώ τα προβλήματα είναι πολλά, η τέχνη έρχεται για άλλη μια φορά να προσφέρει ανάσα δημιουργίας, έμπνευσης, μα πάνω απ’όλα ψυχαγωγίας, μέσα από το 1ο Donation Film Festival, που διοργανώνεται με τη συνεργασία της Ισπανικής πρεσβείας και του Ινστιτούτου Θερβάντες και με τη συμμετοχή της ΕΡΤ, τόσο από πλευράς προγράμματος – με την προβολή σειράς ντοκιμαντέρ και ταινιών μηκρού μήκους – όσο και από πλευράς χορηγίας επικοινωνίας στο Φεστιβάλ.

Το καινούριο και ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι, προκειμένου να παρακολουθήσει κανείς ταινίες στο συγκεκριμένο Φεστιβάλ δεν απαιτείται η αγορά εισιτηρίου, αλλά η προσφορά αντ’ αυτού ενός συμβολικού χρηματικού ποσού από όποιον το επιθυμεί. Στο επίκεντρο της θεματολογίας της κινηματογραφικής «γιορτής» βρίσκεται ο ισπανόφωνος κινηματογράφος, με ταινίες από χώρες που βρέθηκαν ή βρίσκονται αντιμέτωπες με τη σκληρή πραγματικότητα της οικονομικής και όχι μόνο Κρίσης. Επιπλέον, στο φεστιβάλ παρουσιάζεται σε πρώτη προβολή, η κωμωδία «Wanderlust», με πρωταγωνιστές τους Paul Rudd και Jennifer Aniston , καθώς και οι ταινίες δημιουργών, οι οποίες βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της προετοιμασίας και παρουσιάζονται στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας, με τίτλο «Work in Progress». Ανάμεσα σε αυτές και το «The Designer», Ελληνική ταινία που γυρίστηκε στην Άρτα και το «Bloody Merry Christmas». Επιπλέον, στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται αφιέρωμα στη σκηνοθέτιδα Λουκία Ρικάκη που πριν από μερικούς μήνες έφυγε από τη ζωή.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στους θερινούς κινηματογράφους «Μάρθα Καραγιάννη» στο Κερατσίνι (Βύρωνος και Χιλής,             2104317270      ), «Μελίνα» στη Δραπετσώνα (Σωκράτους 65,             2104082530      ) και «Άνεσις» στους Αμπελόκηπους (Λ. Κηφισίας 14,             2107788778      ). Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει ως τις 15 Αυγούστου.

Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.