Η Ράγιου, η Γιαννακά και η Παπαπαναγιώτου στην ΕΡΤ / Κλείνει το αναλογικό σήμα της ΕΡΤ από τον Υμηττό

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Η Ράγιου, η Γιαννακά και η Παπαπαναγιώτου στην ΕΡΤ

Η Νατάσσα Ράγιου, πρώην βουλευτής ΝΔ, η Σοφία Γιαννακά, πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ, ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου και ο σκηνοθέτης Γιώργος Νταούλης είναι ορισμένα από τα πρώτα πρόσωπα που θα ανέβουν με εκπομπές στην ΕΡΤ. Ο Γ. Νταούλης θα αναλάβει μάλλον το δελτίο ειδήσεων. Ως Προσωπικό Ειδικών Θέσεων πέρασε ο Μάνος Καμπανέλης.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Δελτίο ειδήσεων με τον Χατζηνικολάου από το enikos

Το ενδεχόμενο παρουσίασης δελτίου ειδήσεων μέσα από το Internet, και το site, www.enikos.gr , σκέφτεται και εξετάζει ο Νίκος Χατζηνικολάου. Την τελική του απόφαση θα λάβει στις αρχές Σεπτεμβρίου, αφού μιλήσει πρώτα με τις διαφημιστικές εταιρείες για να διαπιστώσει αν το εγχείρημα μπορεί να είναι βιώσιμο.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Κλείνει το αναλογικό σήμα της ΕΡΤ από τον Υμηττό

Στις 17 του Αυγούστου κλείνει το αναλογικό σήμα της κρατικής τηλεόρασης στον Υμηττό και τα τρία κρατικά κανάλια θα εκπέμπουν πλέον ψηφιακά στη συχνότητα 52. Με το σβήσιμο και της αναλογικής ΕΡΤ ολοκληρώνεται η ψηφιακή μετάβαση στην Αττική και όσοι κάτοικοι δεν έχουν προμηθευτεί αποκωδικοποιητή δεν μπορούν να βλέπουν τηλεόραση, έκτος αν γυρίσουν τις κεραίες τους προς Πάρνηθα.

Η ΕΡΤ σκοπεύει να βγάλει κάρτα στις συχνότητες που εξέπεμπε αναλογικά ενημερώνοντας το κοινό της για την ψηφιακή εκπομπή, παραπέμποντας στην υποχρέωση της από τη νομοθεσία. Η κυβέρνηση παρά τα όσα έγιναν με τους δέκτες στις 20 Ιουλίου με τη Digea, δεν σκέφτηκε να αλλάξει την ημερομηνία μετάβασης στην Αττική, σε αντίθεση με τη Θεσσαλονίκη.

Κατά πληροφορίες η δέσμευση που είχε καταγραφεί στο μνημόνιο 2 για την ολοκλήρωση της ψηφιακής μετάβασης στη Θεσσαλονίκη, με το κλείσιμο του αναλογικού σήματος και στο κέντρο εκπομπής στο Χορτιάτη τον Σεπτέμβριο δεν θα υλοποιηθεί.

Στις συζητήσεις δίνεται νέα ημερομηνία για το switch off στο Χορτιάτη, για το τέλος Νοεμβρίου. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, το σβήσιμο των αναλογικών πομπών στο Χορτιάτη δεν ήθελαν τα ιδιωτικά κανάλια γιατί δεν είναι έτοιμα για αυτό.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=21657#more-21657

Στον Flash πληρώθηκαν μόνο οι τεχνικοί

Πληρώθηκαν οι τεχνικοί του Flash στον Όμιλο Κυριακίδη Λαυρεντιάδη για τον Ιούλιο, αλλά όχι και οι δημοσιογράφοι. Τόσο στις εφημερίδες του ομίλου όσο και στις ηλεκτρονικές εκδόσεις, οι δημοσιογράφοι παραμένουν απλήρωτοι, υπό την ανοχήπολλών.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Υψηλή η θεαματικότητα της ΕΡΤ στη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η τηλεθέαση της ΕΡΤ στην κάλυψη των δύο τελευταίων ημερών των Ολυμπιακών Αγώνων Λονδίνο 2012. Το βράδυ της Κυριακής, 705.819 τηλεθεατές παρακολούθησαν από τη ΝΕΤ την φαντασμαγορική Τελετή Λήξης (2.198.838 άτομα είδαν την Τελετή για τουλάχιστον 1′), με το μέσο μερίδιο τηλεθέασης να φτάνει στο 38,1%.

Η ΝΕΤ αναδείχτηκε πρώτη σε τηλεθέαση το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Αυγούστου, με μέσο μερίδιο ημέρας 18,1% και 21,7% αντιστοίχως, το οποίο άγγιξε και τις δύο ημέρες ακόμα και το 55,2%.

Το Σάββατο 11 Αυγούστου παρακολούθησαν από την ΝΕΤ, με τη μετάδοση «ζάπινγκ», τα αγωνίσματα του Στίβου 472.394 τηλεθεατές (με μέσο μερίδιο τηλεθέασης 22,8%) και 226.441 τηλεθεατές το Βάδην Ανδρών (με 18,8%). Την ίδια ημέρα, από την ΕΤ1 είδαν 244.017 τηλεθεατές τις Καταδύσεις Ανδρών (με μέσο μερίδιο τηλεθέασης 11%) και το Τάε-Κβον-Ντο Ανδρών 219.067 τηλεθεατές (με 16,2%).

Την Κυριακή 12 Αυγούστου, παρακολούθησαν από την ΝΕΤ την τελευταία περίοδο του τελικού Μπάσκετ μεταξύ των ΗΠΑ και της Ισπανίας 489.254 τηλεθεατές (με μέσο μερίδιο τηλεθέασης 31,9%), ενώ την ίδια ημέρα, το κλείσιμο του Ημιτελικού Μπάσκετ μεταξύ της Αργεντινής και της Ρωσίας από την ΕΤ1 είδαν 183.244 τηλεθεατές (με 11,1%).

Η ΠΟΣΠΕΡΤ για το ανταποδοτικό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΠΕΡΤ

Ακρογωνιαία οικονομική, κοινωνική αλλά και νομική υποχρέωση της ΕΡΤ A.E. ήταν και παραμένει η δεσμευτικά ορισθείσα από τον Νόμο 1730/1987 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και όπως αυτή αποτυπώνεται στο άρθρο 14 παρ. 2 (Πόροι –Απαλλοτριώσεις) : «Οι ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές της ΕΡΤ-ΑΕ αποβλέπουν στην εκπλήρωση των στόχων της Δημόσιας Υπηρεσίας, εξυπηρετούν τις δημοκρατικές, κοινωνικές και πολιτιστικές ανάγκες της κοινωνίας και αποτελούν παράγοντα τηςδιασφάλισης της πολυφωνίας. Στην ΕΡΤ – Α.Ε. επιβάλλεται η υποχρέωση κάλυψης του συνόλου του πληθυσμού της χώρας, χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτό τον κατάλληλο τεχνικό εξοπλισμό.

Τα ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα της ΕΡΤ-Α.Ε. απευθύνονται σε όλα τα τμήματα του πληθυσμού, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες ειδικών κοινωνικών κατηγοριών, χωρίς να επηρεάζονται από το βαθμό θεαματικότητας και ακροαματικότητας τωνεκπομπών που προορίζονται γι΄ αυτές.

Ως αντιπαροχή για το δικαίωμα λήψης των παραπάνω εκπομπών ορίζεται και εισπράττεται από την ΕΡΤ- ΑΕ, στην οποία και περιέρχεται ανταποδοτικό τέλος (εισφορά).»

Η Κ.Υ. Απόφαση των υφυπουργών: Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, κ. Σίμου Κεδίκογλου και ΠΕΚΑ, κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου, υφαρπάζει το 25% (75 εκατ. €) από το ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ! ΤΕΛΟΣ – στερώντας από τον ελληνικό λαό ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα που το πληρώνει και το δικαιούται -, ”δωρίζοντας” το στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Ενέργειες σαν αυτές, οδηγούν στη διάλυση και κατάρρευση της ΕΡΤ A.E. με ότι αυτό συνεπάγεται για την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και τους εργαζόμενους σ’ αυτή και όχι την «αναβάθμισή της» και σε ”πυλώνα ανάπτυξης”, σε αντίθεση με τις προεκλογικές και μετεκλογικές θέσεις και δεσμεύσεις των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση αλλά και του ιδίου του σημερινού πολιτικού προϊσταμένου της.

Η πιο πάνω ενέργεια υπονομεύει μεταξύ άλλων στο διηνεκές την λειτουργία της ΕΡΤ A.E., προς τέρψη των καναλαρχών… που επιπλέον συνεχίζουν να απολαμβάνουν ιδιότυπη ασυλία σε όλα τα επίπεδα!

Τα χρήματα του ανταποδοτικού τέλους πρέπει να γίνουν πρόγραμμα ώστε: α) Να μην στερηθεί ο Έλληνας πολίτης αξιόλογο πρόγραμμα στην ενημέρωση, στον πολιτισμό στην ψυχαγωγία και στα αθλητικά γεγονότα όπως πχ. το Champions League, ένα από τα κορυφαία τηλεοπτικά προϊόντα.

β) Για να μην δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στην ήδη σκληρά δοκιμαζομένη ραδιοτηλεοπτική αγορά στο σύνολο της. γ) Για να προμηθευτεί τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό που απαιτείται για την απρόσκοπτη λειτουργία της. δ) Για να συντηρήσει τις σημερινές υποδομές της.

Η ΕΡΤ A.E. δεν μπορεί και δεν είναι αυτός ο ρόλος της, να χρησιμοποιείται σαν πηγή χρηματοδότησης σε άσχετους με αυτήν φορείς με συνέπεια τον οικονομικό στραγγαλισμό της, καθιστώντας την προβληματική και πληρώνοντας επιλογές, λάθη,παραλήψεις και σκάνδαλα των κυβερνήσεων για τις εφαρμοσμένες πολιτικές τους στην ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

Αλήθεια; Ποια είναι η θέση της νέας διοίκησης; Ενημερώθηκε; Γνωρίζει; Ότι η Δημόσια Τηλεόραση προοδευτικά θα χάσει τεράστια ποσά για τα οποία θα φέρει ακέραια την ευθύνη με όλες τις εκ του Νόμου συνέπειες;

Η ΠΟΣΠΕΡΤ σε έκτακτη συνεδρίαση της σήμερα αποφάσισε την ενημέρωση των Πολιτικών Κομμάτων και χάραξε τις περεταίρω δράσεις της.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα αντιδράσουν αγωνιστικά και δυναμικά σε όλα τα σχέδια που υποβαθμίζουν την ποιότητα που έχει υποχρέωση να υπηρετεί η Δημόσια Ραδιοφωνία & Τηλεόραση και υπονομεύουν την υπόσταση της.

Άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου και την καταβολή όλων των δεδουλευμένων στην «ESPRESSO»

13 Αυγούστου 2012

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ KAI ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΦΕ διαμαρτύρονται με τον πλέον έντονο τρόπο για την άδικη, ανήθικη και καταχρηστική απόλυση του συναδέλφου και διευθυντή της εφημερίδας «ESPRESSO» (που ανήκει στον όμιλο ΝΕΠ, Π. Κυριακίδη) Μιχάλη Τιγκίρη μετά από 12 έτη συνεχούς προσφοράς στην εφημερίδα.

Ο συνάδελφος απολύθηκε παράνομα, χωρίς την καταβολή της νομίμου αποζημίωσης, με μεθοδευμένη πρόφαση την ανάρτηση στο site μιας ανακοίνωσης περί δήθεν συμφωνίας μεταξύ της εργοδοσίας και των συνδικαλιστικών σωματείων.

Η παράνομη αυτή απόλυση και ο απαράδεκτος καφκικού τύπου σχεδιασμός που προηγήθηκε από μέρους της εργοδοσίας, ήρθε να προστεθεί στην ήδη επιβαρυμένη θέση της, αφού οφείλει στους εργαζομένους δεδουλευμένα των τελευταίων δύο μηνών (Ιουνίου και Ιουλίου) και το ήμισυ του επιδόματος αδείας.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων δηλώνουν ότι δεν θα δεχθούν τις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας σε βάρος των συναδέλφων τους και δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Ζητούν δε την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου και την καταβολή όλων των δεδουλευμένων στους συναδέλφους.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.