ΕΡΤ: Χ Παπαδόπουλος και Ε. Μαγιάση στην οικονομοτεχνική επιτροπή και στο Τεχνικό συμβούλιο / Εν αναμονή γνωμοδότησης για το Champions League

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Ο Χ. Παπαδόπουλος και η Ε. Μαγιάση πρόεδροι στην οικονομοτεχνική επιτροπή και στο Τεχνικό συμβούλιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ ΕΡΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., το οποίο συνήλθε με τη νέα του σύνθεση, στην υπ’ αριθμ. 1049 συνεδρίασή του, ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα:

Χορήγησε εξουσιοδοτήσεις στον Διευθύνοντα Σύμβουλο και σε άλλα στελέχη της εταιρείας για οικονομικές συναλλαγές και διοικητικές πράξεις.

Όρισε τα μέλη Δ.Σ. κ. Χάρη Παπαδόπουλο ως Πρόεδρο της Οικονομοτεχνικής Επιτροπής και την κυρία Άννα – Έννυ Μαγιάση ως Πρόεδρο του Τεχνικού Συμβούλιου.

Όρισε ως αντιπρόεδρο του Δευτεροβάθμιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου το μέλος του Δ.Σ. κ. Τζώνυ Καλημέρη και ως μέλη τον κ. Τέλη Σαμαντά και την κυρία Άννα – Έννυ Μαγιάση. Ως αναπληρωματικό μέλος του ΔΥΣ ορίστηκε ο κ. Χάρης Παπαδόπουλος.

Αποφάσισε την πρόσληψη τριών ειδικών συμβούλων, του κ. Χαράλαμπου Σταθάκη (Οικονομικός Σύμβουλος), της κυρίας Χρυσάνθης Μακρή (με αρμοδιότητα τις προτάσεις στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ) και του κ. Πέτρου Κοντραφούρη (για θέματα προγράμματος). Επίσης, αποφάσισε την πρόσληψη του κ. Μάνου Καμπανέλλη ως Διευθυντή του Γραφείου Διευθύνοντος Συμβούλου, καθώς και την τοποθέτηση του κ. Ευστράτιου Μπαλή στη θέση του Αναπληρωτή Διευθυντή Ειδήσεων, ως Προσωπικό Ειδικών Θέσεων (ΠΕΘ).

Αποφάσισε την ανάθεση του ελέγχου της σύμβασης για το Champions League σε ειδικό νομικό γραφείο, το οποίο θα εκδώσει τη σχετική γνωμοδότηση.

Ανέθεσε στο μέλος Δ.Σ. κ. Τζώνυ Καλημέρη τον γενικό συντονισμό του τηλεοπτικού προγράμματος της ΕΡΤ.

Αποφάσισε την πρόσληψη του κ. Κώστα Σπυρόπουλου και την τοποθέτησή του στη θέση του Γενικού Διευθυντή Τηλεόρασης της ΕΡΤ.

Ενέκρινε την πρόσληψη τριών ασκουμένων δικηγόρων στη Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ, κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης Ασκουμένων.

ΕΡΤ: Εν αναμονή γνωμοδότησης για το Champions League

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΤ- ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΣΙΜΟΥ

Με αφορμή σειρά δημοσιευμάτων το τελευταίο διάστημα, που αναφέρονται στη σύμβαση της ΕΡΤ Α.Ε. με την TEAM UEFA για τη μετάδοση των αγώνων των ελληνικών ομάδων που συμμετέχουν στο Champions League, αλλά και αναγνωρίζοντας την εύλογη αγωνία των φιλάθλων των εν λόγω ομάδων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. κ. Νίκος Σίμος διευκρινίζει τα εξής:

«Η προσφάτως επιλεγείσα νέα διοίκηση της ΕΡΤ βρέθηκε αντιμέτωπη ευθύς εξ αρχής, από της αναλήψεως των καθηκόντων της, με το πρόβλημα της συγκεκριμένης σύμβασης, το οποίο προκύπτει από τα εξής γεγονότα:

Το περιεχόμενο της υπογραφείσης, από την προηγούμενη διοίκηση, σύμβασης τελεί υπό εισαγγελική έρευνα, ως προς το τίμημα το οποίο συνεφωνήθη για μία τριετία μεταξύ της ΕΡΤ και της παραχωρούσης τα δικαιώματα μετάδοσης των εν λόγω αγώνων εταιρίας ΤΕΑΜ. Ειδικότερα, δεδομένης της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης στην οποίαν ευρίσκεται η χώρα, εκρίθη από τον αρμόδιο εισαγγελέα υπερβολικό το τίμημα αυτό, με κριτήριο την διαφορά της προσφοράς που είχε προσφέρει ο δεύτερος, κατά σειράν, πλειοδότης.

Υπό την έννοια αυτή η νέα διοίκηση έκρινε σκόπιμο για λόγους απόλυτης διαφάνειας και σύννομης συμπεριφοράς –εφ’ όσον το ζήτημα βρίσκεται στα χέρια των εισαγγελικών αρχών που έχουν ασκήσει μάλιστα διώξεις – να μην προχωρήσει άμεσα σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα τη δέσμευε σε μία κατάσταση, η οποία τελεί υπό τον δικαστικό έλεγχο και αυτομάτως θα την έθετε υπό την ίδια εισαγγελική διερεύνηση περί ενδεχόμενης απιστίας, όταν μάλιστα ουδεμία ευθύνη φέρει, ούτε για τον τρόπο διαπραγμάτευσης της σχετικής σύμβασης, ούτε για το συμφωνηθέν τίμημα.

Υπό το πρίσμα των ανωτέρω πραγματικών περιστατικών, η νέα διοίκηση της ΕΡΤ έκρινε όχι μόνο σκόπιμο, αλλά και ανταποκρινόμενο στις αρχές της διαφάνειας, της νομιμότητας και της καλής πίστης, να αναθέσει σε έμπειρο γραφείο νομικών την ενδελεχή εξέταση της υπογραφείσης από την προηγούμενη διοίκηση σύμβασης, προκειμένου να της παρασχεθούν οι κατά το δυνατόν πλέον έγκυρες γνωμοδοτήσεις όσον αφορά στις επιπτώσεις –κυρίως νομικές- κάθε ενέργειάς της, αλλά και όσον αφορά στα περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης που παρέχει η υπογραφείσα από την προηγούμενη διοίκηση σύμβαση, δεδομένης μάλιστα της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα. Είναι αυτονόητο, ότι οι συνθήκες αυτές απαγορεύουν κάθε είδος ανεξέλεγκτων δαπανών, καθώς αν αυτές πραγματοποιούνταν από έναν, υπό κρατικό έλεγχο φορέα, τη δεδομένη στιγμή, θα αποτελούσαν προσβολή του χειμαζόμενου ελληνικού λαού.

O ψηφιακός χάρτης σε διαβούλευση

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να δοθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης σε δημόσια διαβούλευση ο ψηφιακός χάρτης συχνοτήτων. Ο χάρτης όπως αποκάλυψε το «Π» παρουσιάστηκε στα στελέχη του υπουργείου από την ομάδα καθηγητών του Γ.Κανάτα και προβλέπει τη δημιουργία 8 πολυπλεκτών πανελλαδικά ως και 10 για ορισμένες περιοχές της χώρας. Από τους 8 πολυπλέκτες προβλέπεται να δοθεί σε παροχους δικτύου για τα ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας οι 4 πολυπλέκτες, 2 για την ΕΡΤ και άλλοι δυο ή 4 ανά περιοχή στα περιφερειακά κανάλια. Κρίσιμος παράγοντας θα είναι αν στη δημόσια διαβούλευση θα τεθούν οι όροι αλλά και το κόστος για τους πάροχους δικτύου.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Ο Ψυχάρης απόλυτος κυρίαρχος του ΔΟΛ

Απόλυτα δικό του «μαγαζί» γίνεται ο ΔΟΛ. Ο Σταύρος Ψυχάρης αποδεικνύεται μεγάλος παίκτης των ΜΜΕ στη σκακιέρα… Μετά την έξοδο και του Ρέστη, σχεδόν το 100% του ΔΟΛ περνάει εξ ολοκλήρου στα χέρια του.
Και «καθαρός» πλέον ο ΔΟΛ θα ξαναμπεί στο Χρηματιστήριο. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται ακόμα και να αλλάξει όνομα. Με τις κινήσεις αυτές, ενισχύεται ο ρόλος του Ψυχάρη στο Mega.

Την ίδια στιγμή, ο Ψυχάρης περνάει σε μεγάλες αναδιαρθρώσεις-μεταρρυθμίσεις… Ενοποιεί όλα τα σάιτ του Συγκροτήματος σε ένα για όλα τα Μέσα, εφημερίδες, ραδιόφωνα, περιοδικά. Επικεφαλής της θυγατρικής που δημιουργεί για τα social media, όπου δίνει μεγάλη βαρύτητα και προτεραιότητα, θα είναι ο γιος του Παναγιώτης Ψυχάρης και ο αναβαθμισμένος δημοσιογράφος, στέλεχος για χρόνια του ΔΟΛ, Στέλιος Σοφιανός.

Μετά τον επιτυχή χειρισμό με τους εργαζομένους, όπου ξεπέρασε τον κίνδυνο για απεργίες, χωρίς απολύσεις και με συγκρούσεις με την ΕΣΗΕΑ, αλλά με μειώσεις μισθών που αποδέχθηκαν όλοι, τώρα η κατεύθυνση είναι να «τροφοδοτούν» όλοι με ειδήσεις και πληροφορίες το σάιτ και τις εφημερίδες.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=21667#more-21667

Πραμένουν απλήρωτοι στον “επικοινωνία 94 FM”

Παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο ραδιόφωνο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, “επικοινωνία 94 FM” και στο τέλος Αυγούστου, αν δεν έχει υπάρξει μέχρι τότε πληρωμή, θα τους οφείλονται 7,5 μήνες δεδουλευμένων. Αλλά η δημοτική αρχή βρίσκεται εδώ και καιρό (πριν το καλοκαίρι) στην παραλία με τα κουβαδάκια της, αδιαφορώντας για τους εργαζόμενους και παρανομώντας σε βάρος τους.

Πηγή: http://financialcrimesnews.blogspot.gr/

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.