Πάτμος: Το Ιερό Σπήλαιο πλημμυρίζει από μελωδίες

hellene_tsaligopoulou1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Μια εμπειρία ξεχωριστή, γεμάτη πνευματικότητα, υπόσχεται στο κοινό το 12ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής της Πάτμου.

(φωτό) H Ελένη Τσαλιγοπούλου θα τραγουδήσει στη βραδιά – αφιέρωμα στην Προστασία του Περιβάλλοντος

Μια εμπειρία ξεχωριστή, γεμάτη πνευματικότητα, υπόσχεται στο κοινό το 12ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής της Πάτμου. Εκεί, στον ιερό χώρο της Αποκάλυψης, θα φιλοξενηθεί, από τις 31 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου, μια σειρά μουσικών εκδηλώσεων υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, με τη συμμετοχή μουσικών και σχημάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2001 και από τότε μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της χώρας, με διεθνή μάλιστα ακτινοβολία. Ολα αυτά τα χρόνια, στο τιμόνι της διοργάνωσης, με τον ρόλο του καλλιτεχνικού διευθυντή, βρίσκεται ο Αλκης Μπαλτάς ο οποίος προσπαθεί, με όλες του τις δυνάμεις, να διατηρήσει το υψηλό επίπεδο, ακόμη και σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά εποχή: «Μπροστά στο Ιερό Σπήλαιο όπου ο Ιωάννης έγραψε την Αποκάλυψη μόνο ένα πνευματικό και σοβαρό μουσικό φεστιβάλ θα μπορούσε να πραγματοποιείται, και αυτό ακριβώς κάνουμε», δηλώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Πέντε συναυλίες

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει πέντε συναυλίες, με ξεχωριστό η καθεμία περιεχόμενο. Συγκεκριμένα έχουν επιλεγεί έργα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής αλλά και από το θρησκευτικό ρεπερτόριο που καλύπτουν πολλά και διαφορετικά είδη: από τη βυζαντινή μουσική και τη μουσική του Μεσαίωνα μέχρι την Επτανησιακή και το ιδιαίτερο μουσικό ιδίωμα της Πάτμου.

Μία από τις συναυλίες, αυτή που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Σεπτεμβρίου, θα είναι αφιερωμένη στον Νικηφόρο Βρεττάκο με αφορμή τον εορτασμό για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του. Παράλληλα, διατηρείται και φέτος η βραδιά- αφιέρωμα στην Προστασία του Περιβάλλοντος (1/9), στην οποία θα τραγουδήσει η Ελένη Τσαλιγοπούλου.

Στις εκδηλώσεις θα πάρουν μέρος ο Βυζαντινός Χορός της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας, το Κερκυραϊκό Φωνητικό Σύνολο Ιόνιος Αρμονία, η Ορχήστρα του Φεστιβάλ Πάτμου, η Ορχήστρα Νυκτών Οργάνων Αττικα, η Κύπρια σοπράνο Ελενα Πατσαλίδου κ.ά. Ολες οι συναυλίες θα ξεκινούν στις 8.30 το βράδυ και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΚΑ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.