Η επιστολή του ΕΔΟΕΑΠ στους πολιτικούς αρχηγούς

edoeap_logo1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Στη δημοσιότητα έδωσε η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ την επιστολή της προέδρου του ταμείου Ελένης Σπανοπούλου σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς η οποία εστάλη 3 μέρες πριν τις εκλογές της 17ης Ιούνη και δέκα μέρες πριν τη θυελλώδη γενική συνέλευση των μελών του ασφαλιστικού ταμείου.

Στην επιστολή αναφέρεται χωρίς καμία απαίτηση από την Τράπεζα της Ελλάδας, η ενέργεια της να «κουρέψει» τα ομόλογα του ΕΔΟΕΑΠ και από τις καταθέσεις των «90 εκατ. ευρώ το υπόλοιπο να ανέρχεται στα 5,5 εκατ. ευρώ».

Στην επιστολή καταγράφονται τα αιτήματα του ΕΔΟΕΑΠ για τα αποθεματικά του ταμείου με την επισήμανση πως ο οργανισμός δεν χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, καλύπτει 20.000 ασφαλισμένους και αντιμετωπίζει άμεσα κίνδυνο ρευστότητας. Ο ΕΔΟΕΑΠ καταθέτει τις προτάσεις του οι οποίες συνοψίζονται στις εξής θέσεις: Θεσμοθέτηση της εργασίας στα Διαδικτυακά Μέσα ως δημοσιογραφικής με συνακόλουθη ασφάλιση των εργαζομένων στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ. Επιβολή αγγελιοσήμου στο Διαδίκτυο, ανακατανομή του εσόδου από το ΕΤΑΠ ΜΜΕ με ποσοστιαία αύξηση υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ. Παράταση της υποχρεωτικής δημοσίευσης των ισολογισμών στις εφημερίδες για τα 2 επόμενα χρόνια. Αποκατάσταση των απωλειών στα αποθεματικά και στο κοινωνικό ασφαλιστικό κεφάλαιο όλων των εργαζομένων ,με πρόβλεψη ανακεφαλαιοποίησης του.

Μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή εδώ: http://www.edoeap.gr/epis270712.pdf

Πηγές: http://www.paron.gr/typologies/?p=21817#more-21817 / http://www.edoeap.gr/

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.