Αποζημίωση- μαμούθ θα πληρώσει η Samsung στην Apple

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα από 1 δισ. δολάρια θα πρέπει να καταβάλει η Samsung στην Apple ως αποζημίωση για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε δικαστήριο της Καλιφόρνιας.

Το αμερικανικό δικαστήριο στο Σαν Χοσέ, μετά από εξέταση περίπου 700 καταγγελιών από την Apple και την Samsung, για παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, εκδίκασε ότι η Samsung της Νότιας Κορέας είναι ένοχη για αντιγραφή κρίσιμων χαρακτηριστικών από τα δημοφιλή iPhone και iPad

Το δικαστήριο έλαβε υπόψη του την ετυμηγορία ελεγκτικής επιτροπής η οποία για λιγότερο από τρεις ημέρες εξέτασε επτά διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Apple και πέντε της Samsung και με σχετική ευκολία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Samsung είχε αντιγράψει το iPhone και το iPad.

Η ετυμηγορία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική απαγόρευση για χρόνια στις πωλήσεις των βασικών προϊόντων της Samsung και να σταθεροποιήσει την κυριαρχία της Apple στην συνεχώς αναδυόμενη αγορά φορητών υπολογιστών.

Η απόφαση αυτή ενισχύει τη δυναμική της Apple, μιας εταιρείας που είναι ήδη μεταξύ των μεγαλύτερων και πιο κερδοφόρων στην ιστορία των επιχειρήσεων, καθώς ένας σεβαστός αριθμός εταιρειών που πωλούν smartphones τα οποία βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα Android, ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν τώρα νομικές προκλήσεις από την Apple.

Όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ, η απόφαση του δικαστηρίου, είναι εξόχως σημαντική καθώς δισεκατομμύρια δολάρια σε μελλοντικές πωλήσεις προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, κρέμονται από μια κλωστή

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.