Παίρνουν θέσεις και στο Euronews Greece και στην ΕΡΤ / Επέλαση συνταξιούχων στην ΕΡΤ

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Παίρνουν θέσεις και στο Euronews Greece και στην ΕΡΤ

Και στο Euronews Greece και στην ΕΡΤ, άνευ αποδοχών! Μαθαίνουμε πως το νέο κανάλι θα στελεχωθεί με προσωπικό από την ΕΡΤ, το οποίο δεν διακόψει τη σχέση εργασίας με την κρατική ραδιοτηλεόραση, λαμβάνοντας άδεια άνευ αποδοχών.

Δεν γνωρίζουμε αν αυτό είναι γνωστό στη διοίκηση της ΕΡΤ ή του Euronews, όμως με τέτοια ανεργία στον κλάδο είναι απαράδεκτο να υπάρχει τέτοιοι ευνοϊκό καθεστώς.

Οι αιτήσεις για τις 43 θέσεις εργασίας δημοσιογράφων, τεχνικών και άλλων σε Ελλάδα και Κύπρο, φαίνεται να ξεπέρασαν τις 1.000, χωρίς να υπάρξουν απαντήσεις από την πλευρά του ευρωπαϊκού καναλιού. Τη διεύθυνση ενημέρωσης, μετά την παραίτηση του από τη γενική διεύθυνση ενημέρωσης της ΕΡΤ, αναλαμβάνει ο Βασίλης Μπίτσης.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=21928#more-21928

Επέλαση συνταξιούχων στην ΕΡΤ

Η νέα επέλαση των συνταξιούχων στο Ραδιομέγαρο προβληματίζει. Διότι δεν είναι μόνο το γεγονός πως η ΕΡΤ μπορεί να εκτεθεί στα μάτια της Τρόικα, αφού υπάρχει ήδη μία περίπτωση αύξησης μισθού κατά 100%, σε πρώην συμβασιούχο, αλλά και διότι επί της ουσίας, όταν πρόσωπα αποχωρούν από την εταιρεία με εφεδρεία ή συνταξιοδότηση είναι αθέμιτο, να καταλαμβάνουν, μέσα σε ελάχιστο χρόνο ξανά θέσεις εργασίας! Η αναζήτηση δε, πλατφόρμας για παράλληλη απασχόληση προσώπου που είναι σε εφεδρεία, μόνο προβλήματα μπορεί να προκαλέσει.

Πολύ, δε, περισσότερο, είναι απαραίτητο για τη νέα διοίκηση να προχωρήσει σε πολλαπλές ανανεώσεις στο προσωπικό. Είναι γνωστό, και ο Νίκος Σίμος γνωρίζει από ιστορία και μάλιστα από εκείνη των Μακεδονικών χρόων, πως “ο γόρδιος δεσμός δεν λύνεται, κόβεται!

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

ΕΔΟΕΑΠ: Δεν φορολογείται το εφάπαξ

«Δεν υπόκειται σε φορολογία» η καταβολή του εφάπαξ ενημερώνει τα μέλη του ο ΕΔΟΕΑΠ, με επιστολή του γενικού του διευθυντή, Γιάννη Μιχαλούκο. Το συγκεκριμένο εισόδημα δεν προέρχεται από μισθωτές υπηρεσίες και συνεπώς όπως ορίζει το άρθρο 45, παρ 4 του Κωδικα Φορολογίας Εισοδήματος δεν υπόκειται σε φορολόγηση, αφού ο ΕΔΟΕΑΠ είναι Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης με κλάδο πρόνοιας. Ακόμη και αν έχει επιβληθεί φόρος στις δηλώσεις εισοδήματος, αυτός μπορεί να αλλάξει με την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης αναφέρει η επιστολή.
Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Απομάκρυνση του Νίκου Μιχαλίτση από την ΕΡΤ

Στην αντικατάσταση του τεχνικού διευθυντή της ΕΡΤ, Νίκου Μιχαλίτση προχωράει η ΕΡΤ. Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε στο Ν. Μιχαλίτση ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νίκος Σίμος. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως δεν ήταν στις προθέσεις της διοίκησης η αντικατάσταση του συγκεκριμένου προσώπου.

Αποχώρησαν Ράπτης και Κουρτάκης από το «Πρώτο Θέμα»

«Mε απολύτως φιλικό και συναινετικό τρόπο» χώρισαν οι δρόμοι του δημοσιογράφου Χρήστου Ράπτη με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Οι λόγοι, όπως τους αναφέρει o ίδιος σε άρθρο του, δεν έχουν να κάνουν με προστριβές ή αντιπαραθέσεις. Αλλά με το γεγονός, όπως λέει, ότι η ενασχόληση του με το σάιτ iefimerida.gr, το οποίο διαγράφει εδώ και ενάμιση χρόνο μια σημαντική πορεία στο χώρο του διαδικτύου, δεν του επιτρέπει πλέον να ανταποκριθεί χρονικά στις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει.

Ο Ράπτης ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη του Πρώτου Θέματος και, όπως αναφέρει, για αυτόν «τέλειωσε ένα συναρπαστικό ταξίδι οκτώ ετών που συνόδευσε την γέννηση της πιο πετυχημένης εφημερίδας της τελευταίας εικοσαετίας στην Ελλάδα και την πορεία της ως την κορυφή όπου παραμένει μέχρι σήμερα».

Από την εφημερίδα της Αποστόλου Παύλου, στο Μαρούσι, αποχώρησε και ο δημοσιογράφος Γιάννης Κουρτάκης προκειμένου να ασχοληθεί αποκλειστικά με τις νέες εκδοτικές του δραστηριότητες. Θυμίζουμε ότι ο Κουρτάκης θα είναι εκδότης –διευθυντής στην καινούργια εβδομαδιαία εφημερίδα που θα κυκλοφορήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου με τον τίτλο «Παραπολιτικά» και η οποία θα έρθει να προστεθεί στα άλλα μέσα του ομίλου που στήνει ο δημοσιογράφος με την (οικονομική) βοήθεια γνωστού εφοπλιστή.

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/08/blog-post_27.html

Αναβολή για το Νοέμβριο ο Χορτιάτης

Αναβολή και για την ψηφιακή μετάβαση στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης. Κατά πληροφορίες συμφωνήθηκε το κλείσιμο του κέντρου εκπομπής στο Χορτιάτη που προβλεπόταν στο μνημόνιο 2 για τα μέσα Σεπτεμβρίου, να γίνει τελικά την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

“Πάγωσε” η ψηφιακή μετάβαση από τη Digea

Και επίσημα πλέον η Digea ενημερώνει μέσω του λογαριασμού της στο twitter ότι πάγωσε η ψηφιακή μετάβαση μετά τον Υμηττό. Το χρονοδιάγραμμα που είχε συμφωνηθεί στην επιτροπή του πρώην υπουργείου Μεταφορών έχει μπει στο συρτάρι. Τα μεν ιδιωτικά κανάλια, μέτοχοι της Digea αναμένουν τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το νέο ψηφιακό χάρτη και ενώ έχουν ήδη ζητήσει επιπλέον φάσμα στην διάρκεια της μεταβατικής Περιόδου για εκπομπές σε σήμα υψηλής ευκρίνειας. Η δε ΕΡΤ αναμένει τον έλεγχο του ελεγκτικού συμβουλίου για τη συμφωνία της με τη EutelSat για να εκπέμψει ψηφιακά στα κέντρα εκπομπής της Κρήτης.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Zήτησε δύο φορές αναβολή η ΝΕΠ εκδόσεις

Δυο φορές ζήτησε αναβολή της τριμερούς συνάντησης στο υπουργείο Εργασίας η διοίκηση της ΝΕΠ Εκδόσεις. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι και η διοίκηση επαναλαμβάνει πως θα πληρώσει μέρος των δεδουλευμένων στις 27 Αυγούστου.

Πηγή: h ttp://www.paron.gr/typologies/

Απλήρωτοι στον Επικοινωνία FM

Απλήρωτοι για 7,5 μήνες παραμένουν οι 34 εργαζόμενοι στο δημοτικό σταθμό «Επικοινωνία FM» του δήμου Ηρακλείου. Ο δήμος διέψευσε ότι η δημοτική επιχείρηση οδεύει σε λύση και εκκαθάριση αλλά δεν υλοποίησε τη δέσμευση του για πληρωμή
μέρους των δεδουλευμένων. Πολλοί εργαζόμενοι έχουν καταθέσει ήδη ασφαλιστικά μέτρα και τις επόμενες μέρες αναμένονται οι αποφάσεις.
Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Real TV στο Internet

Έτοιμος για τη νέα δύσκολη χρονιά ο Νίκος Χατζηνικολάου ο οποίος ετοιμάζει το άλμα για την πρώτη κανονική web tv τηλεόραση στην Ελλάδα, Ταυτόχρονα κινείται για να ενισχύσει περαιτέρω το realgroup έχοντας ήδη θετικά μηνύματα από την πορεία του Real FM σε έσοδα και ποσοστά ακροαματικότητας.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

Συνεργασία κυβέρνησης με ΕΙΤΗΣΕΕ

Τηλεοπτική συνεργασία κυβέρνησης και Ένωσης Ιδιωτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας. Στην τηλεοπτική οθόνη «τρέχει» ήδη διαφήμιση για την κατάσβεση των πυρκαγιών και ένα για τον τουρισμό κα

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

Επιστολή – απάντηση για τον επαρχιακό Τύπο

Επιστολή απάντησης στην «Καθημερινή» σε άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη, με τίτλο «Διακηρύξεις εξάρτησης» από τον Πρόεδρος της Ένωσης Iδιοκτητών Eπαρχιακού Tύπου (EIET) Φάνη Zουρόπουλο.

“H διαπλοκή, που υπαινίσσεται, με τους τοπικούς άρχοντες είναι ένας μύθος γιατί αφενός δεν υπάρχουν τέτοιοι με «πακτωλό χρημάτων» για να δωροδοκήσουν (ή αν αυτό γίνεται, είναι, απειροελάχιστο με ό,τι συμβαίνει στον ημερήσιο και εβδομαδιαίο αθηναϊκό Tύπο – ας μην ξύσουμε πληγές τώρα…)”, υποστηρίζει ο Φ. Ζουρόπουλος. “Mε λίγα λόγια, δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν λαθρόβια έντυπα που συντηρούνται από τις ελάχιστες διακηρύξεις (που πρέπει άλλωστε να μοιραστούν δε δύο ημερήσιες και μία εβδομαδιαία), απλούστατα γιατί δεν φτάνουν ούτε να καλύψουν μία έκδοση από τις 50 τον χρόνο που υποχρεούνται να κάνουν οι εβδομαδιαίες!”, σημειώνει.

Η δημοσιογραφία δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση στην περιφέρεια, αγαπητέ Πάσχο, γιατί όλοι είμαστε γνωστοί και θέλει θάρρος, αγώνα και γερό στομάχι για να επιβιώσεις” είναι το μήνυμά του προς τον Πάσχο Μανδραβέλη.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=21919#more-21919

ΕΣΗΕΑ – Τα 8 θέματα που έθεσε στον Κεδίκογλου

Δεν υπήρξε καμιά δέσμευση από τον υφυπουργό

Καμία αλλαγή στους ισολογισμούς

Παρεμβάσεις στους μεσάζοντες στη διαφήμιση, διατήρηση του καθεστώτος των ισολογισμών και του ανταποδοτικού τέλους ως έχει, διανομή της κρατικής διαφήμισης με ίσους όρους και επέκταση του αγγελιοσήμου στο Internet είναι οι δεσμεύσεις του κυβερνητικού κλιμακίου για τα ΜΜΕ, όπως τις αποτύπωσε η ΕΣΗΕΑ σε εσωτερικό της σημείωμα μετά τη συνάντηση της 30ής Ιουλίου.

Σε αυτή συμμετείχαν από την πλευρά του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ οι Δημήτρης Τρίμης, Νανά Νταουντάκη, Μαρία Αντωνιάδου, Μάκης Διόγος, Χρήστος Κυρίτσης, Σταμάτης Νικολόπουλος και από την πλευρά της κυβέρνησης ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Σίμος Κεδίκογλου και οι γενικοί γραμματείς Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Γιάννης Παναγιωτόπουλος και Ανδρέας Κατσανιώτης.

Στο ενημερωτικό σημείωμα που συντάχθηκε, η ΕΣΗΕΑ εστιάζει σε 8 σημεία. Σύμφωνα με τα δικά της συμπεράσματα από τη συνάντηση, στο σκέλος των αιτιών της κρίσης στον δημοσιογραφικό κλάδο, εκτός από τη γενική οικονομική κατάσταση, «επιπλέον αίτια» ήταν «η αδιαφάνεια στον τρόπο κατανομής της κρατικής διαφήμισης και η διαπλοκή, η οποία εκφράστηκε με την ύπαρξη λαθρόβιων εντύπων».

Για τη διαφήμιση «σημαντική βοήθεια για την υπέρβαση της κρίσης θα δώσει, σύμφωνα με τον υπουργό, η μείωση του ποσοστού το οποίο λαμβάνουν οι μεσάζοντες από τη διαφήμιση». «Υποσχέθηκε επίσης», αναφέρεται στο σημείωμα, «ότι θα επεκτείνει το αγγελιόσημο στις διαφημίσεις του διαδικτύου». Επίσης αναφέρθηκε στον διαχωρισμό των sites σε ενημερωτικά και μη. Τα ενημερωτικά θα πρέπει «να λειτουργούν με κανόνες», «να απασχολούν συγκεκριμένο αριθμό δημοσιογράφων» και «να μπει τέλος στη λογοκλοπή».

Στο τρίτο σημείο, για τις ψηφιακές τηλεοπτικές άδειες, «ο υπουργός απάντησε ότι η διαδικασία βρίσκεται στη φάση της συλλογής των απόψεων και των προτάσεων των ενδιαφερομένων». Για την κρατική διαφήμιση «κύριο μέλημα» του υπουργού είναι «να μοιράζεται με ισονομία, διαφάνεια και εφόσον οι επιχειρήσεις ΜΜΕ πληρούν συγκεκριμένους κανόνες (εργασίας συγκεκριμένου αριθμού δημοσιογράφων, φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα)».

Η ΕΣΗΕΑ έθεσε το ζήτημα των εφημερίδων, που η μία μετά την άλλη κλείνουν, αφήνοντας χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία, το κράτος και τους εργαζόμενους, προτείνοντας τη δημιουργία «εταιρικού κεφαλαίου που θα καλύπτει τις απαιτήσεις αυτές». «Ο υπουργός τάχθηκε σαφώς υπέρ του να υπάρχει κανονιστικό πλαίσιο, όμως επιφυλάχθηκε, με την παρατήρηση ότι πιθανόν οι πολλές προδιαγραφές να κάνουν απαγορευτική την επένδυση στα ΜΜΕ». Σημείωσε πως είναι «υπέρ της πλήρους διαφάνειας» και ότι «θα πρέπει από εδώ και πέρα να αποφύγουμε τους αχυρανθρώπους και ότι δεν μπορούν τα λαθρόβια έντυπα να εμφανίζονται ως τιμητές».

Στο ζήτημα των ισολογισμών, η ΕΣΗΕΑ αναφέρει πως ο Σ. Κεδίκογλου «είναι υπέρ της συνέχισης του υπάρχοντος καθεστώτος δημοσίευσης» και πως στις διαπραγματεύσεις με την «τρόικα» «κύριο επιχείρημα» είναι «η μη εξάπλωση του διαδικτύου σε όλη την Ελλάδα».

Για τους συμβασιούχους της ΕΡΤ, πιστεύει πως «μπορούν να έχουν σταθερή θέση στο οργανόγραμμα». Ανέφερε πως ο «τελευταίος διαγωνισμός υπήρξε σφαγιαστικός και αδιαφανής» και ζήτησε «τη συνεργασία της ΕΣΗΕΑ για τον επόμενο διαγωνισμό».

«Ξεκαθάρισε», αναφέρεται χαρακτηριστικά, «ότι δεν υπάρχει περίπτωση να θιγεί το ανταποδοτικό τέλος».

Τέλος, για τα δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ η ΕΣΗΕΑ υπενθύμισε στον υπουργό ότι εκκρεμεί η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης για τον τρόπο πληρωμής των δημοσιογράφων. «Ο υπουργός επιφυλάχθηκε να απαντήσει, καθώς προηγουμένως θα πρέπει να έχει επικοινωνία με το υπουργείο Οικονομικών».

Πηγή: http://paron.gr/v3/new.php?id=79422&colid=37&catid=28&dt=2012-08-26%200:0:0

Στο Ψυχιατρείο αντί για τη φυλακή ο Μ.Ανδρουλιδάκης!

Μιχ. Ανδρουλιδάκης: Ακόμη και καταδικασμένος δεν μπαίνει φυλακή

Ο πρώην εκδότης Μιχάλης Ανδρουλιδάκης για τον οποίο υπήρχε ένταλμα σύλληψης πέρασε χρόνια χωρίς να συλλαμβάνεται αφού το Αστυνομικό Τμήμα Ψυχικού δεν μπορούσε να τον εντοπίσει παρόλο που η οικία του βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτό.

Ο κ. Ανδρουλιδάκης συνέχιζε να κάνει δημόσιες εμφανίσεις και να συχνάζει στα πιο γνωστά εστιατόρια.

Όταν στις 30 Ιουλίου ο πρώην εκδότης Μιχάλης Ανδρουλιδάκης καταδικάστηκε τελεσίδικα σε κάθειρξη πέντε χρόνων για υπεξαίρεση 4.200.000 ευρώ, ξεκίνησε ένα νέο σήριαλ. Έκτοτε νοσηλεύεται με διάφορες προφάσεις σε διαφορετικά νοσοκομεία χωρίς να μπαίνει φυλακή δείχνοντας πως κάποιοι έχουν τον τρόπο τους.

Τη μέρα που το δικαστήριο εκδίδει την απόφαση του ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης αποχωρεί από την αίθουσα για να συλληφθεί αργότερα την ίδια μέρα από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Ψυχικού και οδηγείται στο Λαϊκό Νοσοκομείο επικαλούμενος καρδιολογικά προβλήματα. Δύο μέρες αργότερα και αφού υποβάλλεται σε στεφανιογραφία του δίνεται εξιτήριο χωρίς να υπάρχει καρδιολογικό πρόβλημα.

Στις 3 Αυγούστου επικαλείται ψυχολογικά προβλήματα και μεταφέρεται στο Αιγινήτειο Ψυχιατρικό νοσοκομείο όπου οι γιατροί αποφαίνονται ότι δεν χρήζει νοσηλείας.

Στις 4 Αυγούστου επικαλείται τάσεις αυτοκτονίας και μεταφέρεται στο Αττικό νοσοκομείο και από εκεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Παρότι το Αιγινήτειο Νοσοκομείο αρμόδιο για ψυχιατρικά περιστατικά του έδωσε εξιτήριο κρίνοντας ότι δεν χρήζει νοσηλείας ο κ. Ανδρουλιδάκης νοσηλεύεται έκτοτε στο Θριάσιο φρουρούμενος από τρεις αστυνομικούς.

Εντύπωση προκαλεί η ευνοϊκή μεταχείριση την οποία τυγχάνει ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης σε αντιδιαστολή με αυτή της Βίκυς Σταμάτη, που ενώ δεν έχει καταδικαστεί και είναι μητέρα ενός παιδιού παραμένει προφυλακισμένη αφού η Δικαιοσύνη θεωρεί ότι το όποιο ψυχολογικό πρόβλημα αντιμετωπίζει μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσα από τη φυλακή.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με το Διοικητή του Θριάσιου Νοσοκομείου Άγγελο Λιόση μας επιβεβαίωσε ότι ο κ. Ανδρουλιδάκης νοσηλεύεται στη ψυχιατρική κλινική και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με παραπεμπτικό ιδιώτη ψυχιάτρου. Ο ίδιος ενημερώθηκε από δημοσιογράφους στις 10 Αυγούστου για το συγκεκριμένο γεγονός και όπως μας είπε του έχει ζητηθεί αναλυτική ενημέρωση και ο φάκελος από την Εισαγγελία χωρίς όμως να είναι σε θέση να προσδιορίσει πότε θα πάρει εξιτήριο ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης.

Πηγή: http://www.koutipandoras.gr/?p=24581

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.