Γαλλογερμανική ομάδα εργασίας για Ελλάδα, Ισπανία

schaeuble_moscovici1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Οι υπουργοί Οικονομικών Γερμανίας και Γαλλίας ανακοίνωσαν από το Βερολίνο τη δημιουργία διμερούς ομάδας εργασίας για την κρίση στην ευρωζώνη, έπειτα από την συνάντηση Ολάντ Μέρκελ την περασμένη Πέμπτη.

«Είμαστε προσηλωμένοι στη διατήρηση της ζώνης του ευρώ, δηλαδή στη διάρκειά της, καθώς και στη σταθερότητα της ζώνης του ευρώ. Έχουμε αποφασίσει να εμβαθύνουμε σε πολλά ζητήματα στο πλαίσιο μιας διμερούς ομάδας εργασίας», υπογράμμισε σήμερα ο Μοσκοβισί κάνοντας μια δήλωση προς τους δημοσιογράφους μαζί με τον Σόιμπλε κατά την έξοδό τους από τις συνομιλίες τους στο Βερολίνο.

Αυτή η ομάδα εργασίας θα εξετάσει «την εφαρμογή των αποφάσεων για την Ελλάδα και την Ισπανία, αλλά υπάρχουν επίσης περισσότερο δομικά θέματα, δηλαδή όλα αυτά που αφορούν την επίβλεψη των τραπεζών, την τραπεζική ένωση και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», δήλωσε ο Μοσκοβισί.

Ο Σόιμπλε υπογράμμισε πως είναι μέλημά του να σταθεροποιηθεί το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και επέμεινε στην ανάγκη να επανέλθει «μια ισχυρή ανάπτυξη στην Ευρώπη και στην ευρωζώνη».

«Θέλουμε να υπάρξει προσέγγιση των απόψεών μας, που εξάλλου δεν απέχουν πολύ, ώστε η Γαλλία και η Γερμανία να είναι οι πυλώνες (…) μιας λύσης που θα είναι δομική και θέλουμε να εντατικοποιήσουμε αυτές τις ανταλλαγές με προοπτική το επόμενο ευρωπαϊκό συμβούλιο στις 18 και 19 του ερχόμενου Οκτωβρίου», δήλωσε ακόμη ο Μοσκοβισί.

Νωρίτερα το πρωί ο γάλλος υπουργός είχε συναντηθεί επίσης με τον γερμανό υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ. Ο γάλλος υπουργός παραγωγικής ανάκαμψης Αρνό Μοντεμπούρ αναμένεται επίσης αύριο στο Βερολίνο για συνομιλίες με τον Ρέσλερ.

Η καγκελάριος Μέρκελ θα υποδεχθεί εξάλλου την Τετάρτη στο Βερολίνο τον ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι και θα μεταβεί στις αρχές Σεπτεμβρίου στην Ισπανία για να συναντήσει τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.