Η ταινία «Κινέτα» στα… πόδια της Ακρόπολης

Facebook
Twitter
LinkedIn

Με την προβολή της «Κινέτας», δεύτερης μεγάλου μήκους ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου, μετά τον «Καλύτερό μου φίλο» που συσκηνοθέτησε με τον Λάκη Λαζόπουλο, συνεχίζονται οι δραστηριότητες του δεύτερου Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, που συνδιοργανώνουν το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας με προβολές σε ασυνήθιστους για σινεμά ανοιχτούς χώρους της πόλης.

Η προβολή της ταινίας εντάσσεται στο μεγάλο καλοκαιρινό θεματικό αφιέρωμα, με τίτλο «Καλοκαίρι στην Αττική» και προβολές ελληνικών ταινιών. 

Η προβολή θα γίνει την Πέμπτη 30 Αυγούστου στις 21.00 ακριβώς απέναντι από την είσοδο του Μουσείου Ακρόπολης, επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, έναν χώρο που το φεστιβάλ έχει μετατρέψει από κρυμμένη πλατεία σε θερινό κινηματογράφο. Στόχος άλλωστε του φεστιβάλ είναι να δώσει στο κοινό την ευκαιρία να ανακαλύψει ομορφιές σε μυστικές γωνίες της Αθήνας, παρακολουθώντας παράλληλα προσεγμένες κινηματογραφικές επιλογές του παγκόσμιου σινεμά.

{youtube}-A-9auAP6Os{/youtube}

Σε ότι αφορά την ταινία τώρα, το κινηματογραφικά ακραίο και το αφηγηματικά απροσδιόριστο, χαρακτηριστικά όλων των αντισυμβατικών ταινιών που σκηνοθέτησε μόνος του ο Γιώργου Λάνθιμου _«Κυνόδοντας», «Αλπεις»_ αλέθονται στην «Κινέτα», ένα αξιοπερίεργο δραματάκι με σκηνικό χώρο ένα εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο της Κινέτας, εκεί όπου διασταυρώνονται οι παράλληλες διαδρομές ενός αστυνομικού που ερευνά έναν φόνο (Κώστας Ξυκομηνός), ενός φωτογράφου (Αρης Σερβετάλης) και μιας καθαρίστριας (Ευαγγελία Ράντου).

Σηκώνεις το φρύδι με απορία και παρακολουθείς την ταινία με περιέργεια, πράγμα που συμβαίνει με όλες τις ταινίες του Λάνθιμου, εκτός βέβαια, του «Καλύτερού μου φίλου».

Γιάννης Ζουμπουλάκης 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.