“Όχι” της ΠΟΣΠΕΡΤ για τον Α. Λιάτσο / Ξεκίνησαν οι αλλαγές στην ΕΡΤ

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

“Όχι” της ΠΟΣΠΕΡΤ για τον Α. Λιάτσο

Η ΠΟΣΠΕΡΤ και όχι το ΔΣ της ΕΡΤ, όπως αρχικά γράφαμε, ήταν εκείνη που είπε “όχι” στην άνοδο του Α. Λιάτσου στη θέση του γενικού διευθυντή ενημέρωσης και του Δ. Σαραβάκου στη θέση του γενικού τεχνικού διευθυντή. Οι λόγοι που επικαλέστηκε ήταν τυπικοί και ίσχυαν, οπότε το θέμα πρόσληψης των δύο προσώπων θα τεθεί στο επόμενο ΔΣ.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Ξεκίνησαν οι αλλαγές στην ΕΡΤ

Η απόφαση ελήφθη. Η πρωινή ζώνη στην ειδησεογραφική ΝΕΤ γίνεται κομμάτια προς χάριν της ενημέρωσης made in Νέα Δημοκρατία. Ή καλύτερα προς χάρον του ομφάλιου λώρου Μαξίμου με το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Αναλυτικά στο http://www.themediaproject.gr/article/26721/llazei-i-proini-zoni-tis-NET

Πηγές: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2 / www.themediaproject.gr

Η Μαρία Ρεπούση και ο «Συνωστισμός στη Σμύρνη»

Να αναλάβει η καθηγήτρια Μαρία Ρεπούση, την παρουσίαση των ντοκιμαντέρ για την καταστροφή της Σμύρνης, εισηγούνταν στέλεχος της ΕΡΤ. Η ιδέα και μόνο, αλλά και η επιμονή στην επιλογή της συγκεκριμένης καθηγήτριας προκάλεσε αναστάτωση στο Ραδιομέγαρο. Τα υπηρεσιακά στελέχη της εταιρείας αρνούνταν να αποδεχθούν την παρουσίαση της Μαρίας Ρεπούση ως κεντρικής παρουσιάστριας στα ντοκιμαντέρ που θα προβάλουν η ΝΕΤ και η ΕΤ1 και είναι παραγωγής ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο η Μαρία Ρεπούση θα είναι κεντρικό ρόλο στις συζητήσεις που θα διοργανώνονταν 90 χρόνια μετά την καταστροφή της Σμύρνης! Τελικά τα «εμφράγματα» και το σοβαρό πολιτικό πρόβλημα που θα δημιουργούσε στην κυβέρνηση, αποφεύχθηκαν, μετά από παρέμβαση της ΠΟΣΠΕΡΤ. Η διοίκηση της ΕΡΤ ενημερώθηκε και αποφάσισε να μην υλοποιήσει την ιδέα των στελεχών, γλιτώνοντας έτσι από τα χειρότερα.

Τελικά η ανακοίνωση των ντοκιμαντέρ που θα μεταδοθούν την επόμενη βδομάδα , έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, χωρίς την παραμικρή αναφορά σε εκπομπές ανάλυσης και διάλογου επί ιστορικών θεμάτων.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=21968#more-21968

Το Mega πληρώνει τις εταιρείες παραγωγής

Σε πληρωμές των εταιρειών παραγωγής , Άνωση και Studio ΑΤΑ προχωράει το Mega μετά και την αύξηση κατά 10 εκατ. ευρώ του μετοχικού της κεφαλαίου, ενώ παράλληλα συνεχίζονται και οι επαφές για την σύναψη του ομολογιακού δανείου. Προφανώς, με τα χρήματα αυτά οι εταιρείες θα πληρώσουν τους ηθοποιούς και τους λοιπούς συντελεστές των σίριαλ…

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Θέλουν λουκέτο και στη Δημοκρατία;

Είναι απίστευτοι και προκλητικοί οι διάφοροι “αρθρογράφοι” από τα ανώνυμα site. Μέσα στην κρίση που σαρώνει στην κοινωνία προτείνει ουσιαστικό το κλείσιμο των κομματικών εφημερίδων. Μήπως θέλουν να βάλουν και λουκέτο στη δημοκρατία, εκτός από τη φίμωση σε οποιαδήποτε άλλη φωνή που δεν λέει “ναι” στην Τρόικα

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Στη συνάντηση με τον Σ. Κεδίκογλου η “ατζέντα” της ΕΣΗΕΑ

Παρεμβάσεις στους μεσάζοντες στη διαφήμιση, διατήρηση του καθεστώτος των ισολογισμών, και του ανταποδοτικού τέλους, ως έχει, τη διανομή της κρατικής διαφήμισης με ίσους όρους και την επέκταση του αγγελιοσήμου στο Internet. Είναι οι δεσμεύσεις του κυβερνητικού κλιμακίου για τα ΜΜΕ, όπως τις αποτύπωσε η ΕΣΗΕΑ σε εσωτερικό της σημείωμα μετά και τη συνάντηση της 30ης Ιουλίου. Σε αυτή συμμετείχαν, από την πλευρά του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, οι Δημήτρης Τρίμης, Νανά Νταουντάκη, Μαρία Αντωνιάδου, Μάκης Διόγος, Χρήστος Κυρίτσης, Σταμάτης Νικολόπουλος και από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Σίμος Κεδίκογλου και οι γενικοί γραμματείς Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Γιάννης Παναγιωτόπουλος και Ανδρέας Κατσανιώτης.

Στο ενημερωτικό σημείωμα που συντάχθηκε, η ΕΣΗΕΑ εστιάζει σε 8 σημεία. Σύμφωνα με τα δικά της συμπεράσματα από τη συνάντηση στο σκέλος των αιτιών της κρίσης στο δημοσιογραφικό κλάδο, εκτός από τη γενική οικονομική κατάσταση “επιπλέον αίτια” ήταν “η αδιαφάνεια στον τρόπο κατανομής της κρατικής διαφήμισης και η διαπλοκή, η οποία εκφράστηκε με την ύπαρξη λαθρόβιων εντύπων.

Για τη διαφήμιση “σημαντική βοήθεια για την υπέρβαση της κρίσης θα δώσει σύμφωνα με τον υπουργοί η μείωση του ποσοστού., το οποίο λαμβάνουν οι μεσάζοντες από τη διαφήμιση” “Υποσχέθηκε επίσης” αναφέρεται στο σημείωμα” “ότι θα επεκτείνει το Αγγελιόσημο στις διαφημίσεις του Διαδικτύου”. Επίσης αναφέρθηκε στο διαχωρισμό των sites σε ενημερωτικά που θα πρέπει «να λειτουργούν μ κανόνες» και «να απασχολούν συγκεκριμένο αριθμό δημοσιογράφων» και «να μπει τέλος στη λογοκλοπή».

Στο τρίτο σημείο, για τις ψηφιακές τηλεοπτικές άδειες «ο υπουργός απάντησε η διαδικασία βρίσκεται στη φάση της συλλογής των απόψεων και των προτάσεων των ενδιαφερομένων». Για την κρατική διαφήμιση «κύριο μέλημα» του υπουργού είναι «να μοιράζεται με ισονομία, διαφάνεια και εφόσον οι επιχειρήσεις ΜΜΕ πληρούν συγκεκριμένους κανόνες (εργασίας συγκεκριμένου αριθμού δημοσιογράφων, φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Η ΕΣΗΕΑ έθεσε το ζήτημα των εφημερίδων που κλείνουν σε μικρό χρονικό διάστημα αφήνοντας χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία, το κράτος και τους εργαζόμενους, προτείνοντας τη δημιουργία “εταιρικού κεφαλαίου” που θα καλύπτει τις απαιτήσεις αυτές”. “Ο υπουργός τάχθηκε σαφώς υπέρ του να υπάρχει κανονιστικό πλαίσιο, όμως επιφυλάχθηκε, με την παρατήρηση ότι πιθανόν οι πολλές προδιαγραφές να Κάνουν απαγορευτική την επένδυση στα ΜΜΕ” . Σημείωσε πως είναι “υπέρ της πλήρους διαφάνειας” και ότι “θα πρέπει από εδώ και πέρα να αποφύγουμε τους αχυρανθρώπους και ότι δεν μπορούν τα λαθρόβια έντυπα να εμφανίζονται ως τιμητές”.

Στο ζήτημα των ισολογισμών, η ΕΣΗΕΑ αναφέρει πως ο Σ. Κεδίκογλου “είναι υπέρ της συνέχισης του υπάρχοντος καθεστώτος δημοσίευσης” και πως στις διαπραγματεύσεις με την Τροία “κύριο επιχείρημα” είναι “ η μη εξάπλωση του διαδικτύου σε όλη την Ελλάδα”.

Για τους συμβασιούχους της ΕΡΤ, πιστεύει πως “μπορούν να έχουν σταθερή θέση στο οργανόγραμμα”. Ανέφερε πως ο “τελευταίος διαγωνισμός υπήρξε σφαγιαστικός και αδιαφανής” και ζήτησε “τη συνεργασία της ΕΣΗΕΑ για τον επόμενο διαγωνισμό”.

“Ξεκαθάρισε” αναφέρεται χαρακτηριστικά “ότι δεν υπάρχει περίπτωση να θιγεί το ανταποδοτικό τέλος”.

Τέλος για τα δημόσια, και δημοτικά ΜΜΕ η ΕΣΗΕΑ υπενθύμισε στον υπουργό ότι εκκρεμεί η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης για τον τρόπο πληρωμής των δημοσιογράφων. “Ο υπουργός επιφυλάχθηκε να απαντήσει καθώς προηγουμένως θα πρέπει να έχει επικοινωνίας με το υπουργείο Οικονομικών”

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=21981#more-21981

To INFOWAR επιστρέφει… τώρα και στο δικό σας σταθμό.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αρης Χατζηστεφάνου, ένας από τους δημιουργούς των ντοκιμαντέρ Debtocracy και Catastroika συνεχίζει για έκτη χρονιά την επιτυχημένη ραδιοφωνική εκπομπή, που μεταδίδεται από Ρ/Σ σταθμούς στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Από το 2011, όταν πέρασε στην εταιρεία παραγωγής Infowar Productions, η εκπομπή βρέθηκε στις πρώτες θέσεις των ραδιοφωνικών podcast στο ελληνικό iTunes.

Το INFOWAR προέκυψε σαν συνέχεια των μεγάλων ραδιοφωνικών αφιερωμάτων του BBC World Service και έχει φιλοξενήσει εκατοντάδες συνεντεύξεις γνωστών προσωπικοτήτων από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Λεχ Βαλέσα μέχρι την Ναόμι Κλάιν και τον Τζόζεφ Στίγκλιτζ.

H εκπομπή ταξιδεύει κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο συλλέγοντας μουσικές, ήχους και συνεντεύξεις που συνθέτουν ένα διαφορετικό ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ. Παίρνοντας αφορμές από στοίχους τραγουδιών, κινηματογραφικές ταινίες και βιβλία αναλύει τις εξελίξεις στην Ελλάδα την Κύπρο και όλο τον κόσμο.

Η εκπομπή, διάρκειας μιας ώρας, είναι διαθέσιμη κάθε Παρασκευή στους συνεργαζόμενους σταθμούς πριν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο από τη διεύθυνση www.xstefanou.gr και στο iTunes

Αν θέλετε και εσείς το INFOWAR στο ραδιοφωνικό σας σταθμό επικοινωνήστε μαζί μας

Περισσότερες πληροφορίες για το INFOWAR και τον δημιουργό του θα βρείτε στη διεύθυνση xstefanou.gr/radio.php

Διαγωνισμός για συγκεκριμένη εταιρεία;

Οι “δουλειές” επιστρέφουν με το καλό στην ΕΡΤ. Ω, ναι. Έκτακτη λέει συνεδρίαση θα κάνει το ΔΣ της ΕΡΤ για τις καταγγελίες ενός δικηγόρου για τη μεταφορά του δορυφορικού προγράμματος της ΕΡΤ. Μια πονεμένη παλιά ιστορία με πολλά, ποικιλώνυμα και εντελώς επώνυμα πολιτικά συμφέροντα.

Η ιστορία ξεκινάει από παλιά αλλά ποιος αλήθεια ενδιαφέρεται για την αλήθεια;

– Μήπως ο βουλευτής που προώθησε τα συμφέροντα πολύ συγκεκριμένης εταιρείας η οποία έχασε τη δουλειά από την ΕΡΤ;

– Μήπως μεγάλη κυριακάτικη εφημερίδα που προώθησε τις καταγγελίες αφού η αδελφή του εκδότη ήταν και δικηγόρος της εταιρείας;

– Μήπως διάφορα και πολύ γνωστά site που προωθούν την πολύ συγκεκριμένη “αλήθεια” των πρώην golden boys της ΕΡΤ;

– Μήπως η νυν κυβέρνηση που είναι έτοιμη να κλείσει στα συρτάρια την έκθεση του σώματος επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης στην οποία δεν βρέθηκε κάτι παράτυπο η ζημιογόνο για το δημόσιο συμφέρον στην καταγγελία της συγκεκριμένης εταιρείας αλλά σημείωσε πως υπάρχει και κέρδος για την ΕΡΤ;

– Μήπως ο αρμόδιος υπουργός που θα βάλει βαθιά στο συρτάρι την έκθεση συμφωνίας του ελεγκτικού συνεδρίου για το διαγωνισμό μεταφοράς του δορυφορικού σήματος σε άλλη εταιρεία που ανταγωνίζεται την χαμένη της δορυφορικής μεταφοράς;

Για την ιστορία και μόνο αξίζει να σημειώσουμε πως η εν λόγω ενδιαφερόμενη εταιρεία από το 2011 καταθέτει ασφαλιστικά μέτρα. Και μόλις προσδιορίζεται η εκδίκαση τους δηλώνει στο δικαστήριο πως ζητά αναβολή.

Την αμέσως επόμενη μέρα ξανακαταθέτει ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην ΕΡΤ. Και πάλι ζητά αναβολή. Και ξανά καταθέτει νέα ασφαλιστικά μέτρα.

Με αυτόν τον τρόπο κρατάει ανοιχτή την υπόθεση.

Για την ιστορία επίσης να γραφτεί πως το διαγωνισμό για τη μεταφορά σήματος που ολοκληρώθηκε μετά το πράσινο φώς της σύμβασης από το ελεγκτικό συνέδριο, κέρδισε η εταιρεία συμφερόντων του Δ.Κοντομηνά!

Αυτή τη σύμβαση με διαγωνισμό θέλουν να καταργήσουν. Οπότε λέτε να προκύψει και επιχειρηματικός πόλεμος; (Για το θέμα γράφει το νέο τεύχος τουDigital Tv info που κυκλοφορεί αύριο στα περίπτερα)

Το συμβαίνει λοιπόν; Απαιτήθηκε από τη διοίκηση τη ΕΡΤ να φάνε εδώ και τώρα τον αρμόδιο γενικό διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών. Και το ΔΣ της κρατικής τηλεόρασης που όλοι πληρώνουμε τι να έκανε;
“Yes my minister, yes my company”. Πέστο και έγινε δηλαδή….

Το πλέον εξωφρενικό με την επιστροφή της ΕΡΤ στην χρυσή περίοδο των golden γενικώς συμφερόντων είναι ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ δεν λέει κουβέντα για αυτά. Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις δεν λένε κουβέντα για αυτά. Τα πολιτικά κόμματα δεν λένε κουβέντα για αυτά…

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/08/blog-post_29.html#more

Πάμε ΔΕΘ αγωνιστικά

Μαχητική διαδήλωση στις 8 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη

Απόφαση της ΠΟΕΣΥ

Μαχητική αντίδραση στις μνημονιακές πολιτικές που υλοποιεί η κυβέρνηση κατ’ επιταγή της τρόικας, ορθώνει ο κόσμος του Τύπου, ορμώμενος από τη Θεσσαλονίκη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αποφάσισε ομόφωνα την αγωνιστική συμμετοχή των εργαζομένων του Τύπου στο εργατικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου.

Οι τρεις συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ και ΠΟΕΠΤΥΜ καλούν τις Ενώσεις-μέλη τους, να μεριμνήσουν για τη μαζική συμμετοχή των μελών τους στο συλλαλητήριο.

Ο κόσμος του Τύπου, με το δυναμικό μπλοκ που θα σχηματίσει μπροστά από το χώρο της ΔΕΘ, θα αξιώσει:

· Την κατάργηση όλου του μνημονιακού αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

· Τη στήριξη των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την υποχρεωτική εφαρμογή τους σε όλα τα ΜΜΕ.

· Την ανακούφιση των εκατοντάδων ανέργων συναδέλφων μας, με απαλλαγή τους από όλα τα «χαράτσια».

· Την αποκατάσταση της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών μας ταμείων και την επιστροφή όλων των υφαρπαχθέντων αποθεματικών.

· Τη διασφάλιση των συντάξεων, ώστε να επανέλθει στους ασφαλισμένους το κλονισμένο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης.

· Την ενίσχυση της απασχόλησης, με φραγμό στις απολύσεις και το κλείσιμο των Μέσων Ενημέρωσης.

· Την κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης που επιβάλλει τη λεηλασία του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ και λειτουργεί υπέρ των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

· Την επέκταση όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και στο χώρο του διαδικτύου.

Η ΠΟΕΣΥ με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη θα κλιμακώσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις, παράλληλα με διάλογο με τα πολιτικά κόμματα, τους εργοδοτικούς φορείς και τα συνδικάτα, και θα συνεχίσει να στηρίζει όλες τις απεργίες που κηρύσσουν οι Ενώσεις στους χώρους δουλειάς, για αντίκρουση των απολύσεων, των ατομικών συμβάσεων, της καταστρατήγησης των εργασιακών σχέσεων, τις περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματα.

Η ΠΟΕΣΥ με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες θα οργανώσει μαζική αντίδραση, χρησιμοποιώντας όλες τις μορφές (στάσεις, 24ωρες, 48ωρες, πανελλαδικές απεργίες).

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ θεωρεί ότι οι δημοσιογράφοι, σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, θα πρέπει να μην υποκύπτουν στις πιέσεις που τους θέλουν ιμάντες, για την εξαγγελία ή υλοποίηση ως αναγκαίων των μνημονιακών πολιτικών.

(Για τη μετάβαση των συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη θα διατεθούν πούλμαν. Με νεώτερη ανακοίνωση θα γνωστοποιηθούν οι λεπτομέρειες).

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Στήριξη της ΕΣΗΕΑ στις κινητοποιήσεις των Δήμων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με αφορμή τις κινητοποιήσεις των Δήμων και των θεσμικών τους οργάνων (ΠΕΔΑ, ΚΕΔΕ, κλπ) εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα τους για να μην υπάρξουν περικοπές που θα καταργούν ή θα συρρικνώνουν τομείς κοινωνικής πολιτικής με άμεσο αντίκτυπο ασφαλώς στην καθημερινή ζωή των δημοτών.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι πολύτιμος αρωγός στην κατεύθυνση αυτή είναι τα Δημοτικά Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία μπορούν να αναδείξουν τα προβλήματα του χώρου, να ενημερώσουν αντικειμενικά και ψύχραιμα και να συμβάλουν στις προσπάθειες των ΟΤΑ για επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Δυστυχώς, η ύπαρξη φαινομένων, όπως κατάργηση ραδιοφωνικών σταθμών, καθυστέρηση δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στα Δημοτικά ΜΜΕ, οι οποίοι, ήδη, έχουν υποστεί από το Μνημόνιο άμεση και έμμεση μείωση του εισοδήματός τους, αλλά και πιέσεις για καταστρατήγηση των ΣΣΕ, που ισχύουν στο χώρο, δεν συνάδουν με το γενικό κλίμα διεκδικήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενάντια στις περικοπές και στο κοινωνικό πρόσωπο που οφείλει να έχει.

Ζητούμε να σταματήσουν κάθε είδους πιέσεις στους εργαζόμενους στα Δημοτικά ΜΜΕ και να καταβληθούν άμεσα οι δεδουλευμένες αποδοχές τους.

Επίσης, ζητούμε:

-Σεβασμό στην εφαρμογή των ΣΣΕ.

-Τήρηση των διατάξεων περί εργατικής νομοθεσίας.

-Διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα υπερασπιστεί με κάθε μέσον τα συμφέροντα των εργαζομένων στα ΜΜΕ δημοσιογράφων, που πλήττονται βάναυσα.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.