Στη Λέσβο η Αντζελίνα Τζολί

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Στη Μυτιλήνη θα βρίσκεται τελικά σήμερα  από τις 10 το πρωί η γνωστή ηθοποιός και πρέσβειρα καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Αντζελίνα Τζολί . Αναμένεται να επισκεφτεί καταυλισμούς προσφύγων στον Καρά Τεπέ και στη Μόρια.

Η επίσκεψη της διάσημης ηθοποιού  γίνεται  εν μέσω διαμαρτυριών   περίπου 400 μεταναστών που  ζητούν να ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής τους και να σταματήσουν οι απελάσεις προς στην Τουρκία Οι περισσότεροι από αυτούς είναι  Πακιστανοί  και από χώρες της βόρειας Αφρικής, που παραμένουν στον εξωτερικό χώρο του Hot Spot της Μόριας. Πραγματοποιούν  καθιστικές διαδηλώσεις με πλακάτ που γράφουν «είμαστε κι εμείς άνθρωποι».

Σημειώνεται ότι εδώ και 20 περίπου ημέρες, η διαδικασία της καταγραφής των μεταναστών στη Μόρια έχει διαφοροποιηθεί με αυτή των υπολοίπων προσφύγων. Πλέον, μετά την καταγραφή τους συλλαμβάνονται, κρατούνται και στη συνέχεια μέσω του λιμανιού της Καβάλας, μεταφέρονται σε προαναχωρησιακά Κέντρα της βόρειας Ελλάδας απ” όπου ακολουθεί η απέλαση τους στην Τουρκία, μέσω συνοριακού σταθμού στους Κήπους του Έβρου. Τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει πάνω από 300 μεταγωγές μεταναστών από τη Μυτιλήνη προς τη Βόρεια Ελλάδα.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ –ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.