Νέα συνάντηση των εργαζομένων της φουρνιάς του Π.Δ. 164 / ΕΡΤ: Στον Ν. Σίμο η εποπτεία της ενημέρωσης

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Νέα συνάντηση των εργαζομένων της φουρνιάς του Π.Δ. 164

Συνάντηση των εργαζομένων της φουρνιάς του Π.Δ. 164 θα γίνει την Τρίτη 4 Σεπτέμβρη στις 13.45 στο στούντιο Ε της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, με θέμα τη συζήτηση των δικαστικών και εργασιακών εκκρεμοτήτων που υπάρχουν. Πρόκειται για συνέχεια μιας πρώτης συνάντησης, πριν από την έναρξη των καλοκαιρινών αδειών.

Πηγή: http://financialcrimesnews.blogspot.gr/

Mε το δελτίο της ΝΕΤ άναψαν τα τηλέφωνα

Νέα αναστάτωση στην ΕΡΤ, εξαιτίας μιας δημοσιογραφικής επιτυχίας. Η ΝΕΤ, στο δελτίο ειδήσεων των 12.00, μετά από απόφαση του διευθυντή ειδήσεων, Γιώργου Κογιάννη, παρουσίασε το ρεπορτάζ του Βαγγέλη Γιακουμή των επαχθών μέτρων που συζητούνται στην κυβέρνηση. Αμέσως άναψαν τα τηλέφωνα. Από τους διευθυντές των ιδιωτικών σταθμών προς τους εκπροσώπους της κυβέρνησης να διαμαρτυρηθούν γιατί η ΝΕΤ τα αποκάλυψε και από τη διοίκηση στα στελέχη του τμήματος ενημέρωσης.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Συνεχίζουν την συνεργασία τους ΕΡΤ – ΤΕΑΜ

Η διοίκηση της ΕΡΤ βαδίζει τον δρόμο της επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης του Champions League σε μια εν εξελίξει διαδικασία με την TEAM. Στη συνάντηση της Δευτέρας με τους εκπροσώπους της TEAM παρέστησαν από ελληνικής πλευράς ο καθηγητής Νομικής και πρόεδρος της ΕΡΤ Νίκος Τέλλης, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νίκος Σίμος και το μέλος του ΔΣ Τζόνι Καλημέρης, ο οποίος είχε και τις επαφές με την TEAM το προηγούμενο δεκαήμερο. Οι δύο πλευρές κατέληξαν πως συνεχίζουν τη συνεργασία τους. Χωρίς να υπάρξει η οποιαδήποτε αλλαγή στη σύμβαση που υπέγραψε η διοίκηση Ταγματάρχη, η ΕΡΤ θα συνεχίσει να προβάλλει τους αγώνες του Champions League, καταβάλλοντας έως το τέλος του 2012 δύο δόσεις από το τίμημα – η μία είναι ύψους 2,1 εκατ. ευρώ και η δεύτερη 3,3 εκατ. Απομένει να συμφωνηθεί το πώς θα πληρωθεί το υπόλοιπο μισό της τηλεοπτικής σεζόν 2012-13, οπότε η ΕΡΤ πρέπει να λάβει μια απόφαση. Αν δηλαδή θα ρισκάρει προσφεύγοντας σε διαιτησία ή αν η TEAM θα δεχτεί να υπάρξει μια επιμήκυνση στην καταβολή των ποσών, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν στην Ελλάδα. Η TEAM σιωπηρά μπορεί να δεχτεί να μειώσει το τίμημα, με την υποχρέωση της τμηματικής του καταβολής αργότερα και εφόσον η ΕΡΤ διεκδικήσει τα δικαιώματα του Champions League για την περίοδο 2015-18. Το μοντέλο αυτό εφαρμόζεται στη Ρουμανία, όπου η κρατική τηλεόραση έχει σημαντικά οικονομικά προβλήματα.

Η ΕΡΤ μπορεί να επικαλεστεί το PSI και να διεκδικήσει μείωση στη σύμβαση κατά 50%. Όταν η προηγούμενη διοίκηση κατέθεσε την πρόταση προς την TEAM, το καλοκαίρι του 2011, η σχετική συμφωνία «κουρέματος» των ομολόγων δεν είχε υλοποιηθεί.

Η έκπτωση που εξασφάλισε τότε ήταν της τάξης του 20% σε σχέση με την αρχική σύμβαση, ενώ η πρόταση του Mega ήταν καταφανώς μικρότερη εξαιτίας της οικονομικής του αδυναμίας, η οποία και αποτυπώθηκε στη συνέχεια. Θυμίζουμε πως η πρόταση της ΟΤΕ TV ήταν κοντά στα 14 εκατ. ευρώ -για έναν χρόνο- για τους αγώνες της Τρίτης και της Τετάρτης, της Nova, η οποία και τελικώς επιλέχθηκε λόγω και της σχετικής της εμπειρίας, στα 13 εκατ. ευρώ, ενώ η ΕΡΤ πρότεινε το ποσό των 10,8 εκατ. ευρώ, έναντι των 2 εκατ. ευρώ που πρότεινε το Mega.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=22014#more-22014

ΕΡΤ: Αλλαγές στη ΝΕΤ

Οι πρώτες αλλαγές στο πρόγραμμα έχουν ως εξής: Το δίδυμο Αρβανίτη-Κατσίμη διασώζεται, τουλάχιστον έως τον Δεκέμβριο, με την εκπομπή τους να ξεκινάει στις 6.00 και να τελειώνει στις 8.00. Μετά δημιουργείται μια νέα ενημερωτική ζώνη, με τουλάχιστον πέντε δημοσιογράφους, τους Γιώργο Κουβαρά, Βαγγέλη Γιακουμή, Βασίλη Μπεσκένη, Μάριον Μιχελιδάκη και Ανθή Σαλαγκούδη. Στις 12.00 θα ακολουθεί το δελτίο ειδήσεων, μετά το πρόγραμμα «Μένουμε Ελλάδα» και δύο πολιτιστικές εκπομπές στη συνέχεια, εκ των οποίων η μία θα είναι με την Μπήλιω Τσουκαλά.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

ΕΡΤ: Στον Ν. Σίμο η εποπτεία της ενημέρωσης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ ΕΡΤ

Κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε. ενημερώθηκε ότι την πλήρη εποπτεία της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης έχει ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Νίκος Σίμος, συνεπικουρούμενος από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κυρία Άννα – Έννυ Μαγιάση και τον κ. Τέλη Σαμαντά.

ΕΡΤ: Αντικαθίσταται και ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου

Βαγγέλης Ιωάννου ή Άρις Νικολάκης; Τα δύο αυτά πρόσωπα έχουν τις ισχυρότερες πιθανότητες να αναλάβουν τη θέση του γενικού διευθυντή του αθλητικού τμήματος την οποία κατέχει ως και σήμερα ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου. Η αντικατάστασή του είχε δρομολογηθεί χθες, αλλά δεν προχώρησε όπως και τα άλλα θέματα προσλήψεων και αντικαταστάσεων στο ΔΣ της εταιρείας και μετατίθενται για την επόμενη βδομάδα. Προβάδισμα έχει ο Βαγγέλης Ιωάννου, αλλά στη νέα αυτή φάση της ΕΡΤ τίποτα δεν είναι απίθανο.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

ΕΡΤ: Αποτελέσματα συνεδρίασης του ΔΣ της 29/08/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ ΕΡΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του (Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012), ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα:

Ενέκρινε την αγορά στιγμιοτύπων ποδοσφαιρικών αγώνων της Super League από την εταιρία Forthnet για την περίοδο 2012-13, για τις ανάγκες της εβδομαδιαίας εκπομπής «Αθλητική Κυριακή». Φέτος το κόστος μετάδοσης των συγκεκριμένων στιγμιοτύπων είναι μειωμένο κατά 26,6%.

Εξουσιοδότησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον Γενικό Διευθυντή Τηλεόρασης να διαπραγματευτούν με την εταιρία TAF SPORTS, την αγορά τηλεοπτικών δικαιωμάτων αγώνων ποδοσφαίρου Super League Ελλάδος, για μετάδοσή τους από την ERT World.

Την τελική απόφαση θα λάβει το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας.

Ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ κ.. Παναγιώτη Καλφαγιάννη για τα προβλήματα των εργαζομένων στην ΕΡΤ Α.Ε.

Ενέκρινε τη χορήγηση οικονομικού βοηθήματος σε τακτικό υπάλληλο της εταιρίας, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ενημερώθηκε από τον Γενικό Διευθυντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών για το ενιαίο μισθολόγιο.

Ενημερώθηκε διεξοδικά από τον Γενικό Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Νίκο Μιχαλίτση και τον Διευθυντή Διεθνών Τηλεοπτικών Εκπομπών κ. Νίκο Μεγγρέλη για το ζήτημα της μεταφοράς, της διανομής και της εκμετάλλευσης του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ Α.Ε. Ενέκρινε την εκ μέρους του Διευθύνοντος Συμβούλου ανάθεση σε εξειδικευμένο δικηγορικό γραφείο της εκπόνησης γνωμοδότησης, αναφορικά με τα νομικά ζητήματα που συνδέονται με την υπογραφή της σύμβασης για τη μεταφορά του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ Α.Ε.

Ο Π.Καψής στο “Έθνος”

Στο “Έθνος” ανεβαίνει ως αρθρογράφος ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου Παντελής Καψής.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Ο Αλέξανδρος Σαμαράς κατέθεσε αγωγή στο “Χωνί”

Αγωγή κατά της εφημερίδας “Το Χωνί” κατέθεσε ο αδελφός του πρωθυπουργού Αλέξανδρος Σαμαράς ζητώντας αποζημίωση ενός εκατομμυρίου ευρώ. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (ΜΦΙ), στο οποίο πρόεδρος είναι ο αδελφός του πρωθυπουργού Αλέξανδρος Σαμαράς, επέδωσε σήμερα αγωγή με την οποία ζητά 1.000.000 ευρώ από Το ΧΩΝΙ και πέντε δημοσιογράφους της εφημερίδας” για τις αποκαλύψεις της σχετικά με τις επιχορηγήσεις στο Ίδρυμα μετά τις εκλογές.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

h ttp://www.toxwni.gr/2012/08/o-samaras-ekane-agwgi-sto-xwni-kai-mas-zitaei-1-000-000-euro/

«Έφυγε» ο δημοσιογράφος Δημήτρης Γουσίδης

Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Γουσίδης. Για πάνω από 40 χρόνια στο γραφείο των Νέων στη Θεσσαλονίκη, επί 10 χρόνια πρόεδρος της Ενωσης Συντακτών Μακεδονίας Θράκης και “μάχιμος” δημοσιογράφος μέχρι την τελευταία του πνοή. Ο Δημήτρης Γουσίδης αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Πηγή: www.seleo.gr

Ύστατος χαιρετισμός στον Δημήτρη Γουσίδη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΣΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) εκφράζει την οδύνη του για το θάνατο του Δημήτρη Γουσίδη, ο οποίος υπήρξε εμβληματική προσωπικότητα της δημοσιογραφίας στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και ιστορικός πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης, στη νεότερη διαδρομή της (1998-2008), συμβάλλοντας σημαντικά και στην ανάπτυξη της Ομοσπονδίας.

Ταυτόχρονα, ο εκλιπών άνοιξε το δρόμο για την υποδοχή νέων μελών, ώστε να ενισχυθεί η παρουσία της Ένωσης σε όλη τη Μακεδονία-Θράκη, πέτυχε την ένταξη της ΕΣΗΕΜ-Θ στη Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και δημιούργησε το Μορφωτικό Ίδρυμά της.

Το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ αποφάσισε να εκπροσωπηθεί στην κηδεία του Δ. Γουσίδη δια του προέδρου του Γιώργου Σαββίδη και την κατάθεση στεφάνου στη μνήμη του.

24ωρη απεργία σήμερα στην “Καθημερινή”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ

Με απόφαση των Διοικητικών Συμβουλίων της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ κηρύχθηκε 24ωρη απεργία από τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης, 30 Αυγούστου 2012 έως τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής, 31 Αυγούστου 2012, όλων των δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών που εργάζονται στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», ζητώντας την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας, έξι τεχνικών και δύο διοικητικών υπαλλήλων, που απολύθηκαν ύστερα από μακρόχρονη προσφορά τους στην εφημερίδα.

Οι Ενώσεις δηλώνουν ότι όλοι μαζί ενωμένοι θα αγωνιστούμε διεκδικώντας το δικαίωμα στην εργασία που με τρόπο εκδικητικό, αυταρχικό, παράνομο και καταχρηστικό στερεί η εργοδοσία της εφημερίδας από τους συναδέλφους μας.

“η εταιρία μας προχώρησε σε εφαρμογή του νόμου 4046/2012”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΙΑΣ « ΚΕΡΔΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ» 30/8/2012

Κύριε Διευθυντά,

Σε σχέση με δημοσίευμα σας, που μας αφορά, σας γνωρίζουμε ότι η εταιρία μας προχώρησε σε εφαρμογή του νόμου 4046/2012, βάσει του οποίου στις συνολικές μικτές αποδοχές των εργαζομένων περιλαμβάνονται τα επιδόματα που ο εν λόγω νόμος ορίζει ότι διατηρούνται ( πολυετίας, επικινδυνότητας, πτυχίου & τέκνων ),όπου συντρέχουν οι σχετικές προϋποθέσεις.

Παρακαλούμε για τη δημοσίευση της επιστολής προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Οικονομική εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ»

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.