ΤΤ: Δεν δημοσιεύει αποτελέσματα χρήσης – Ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών

Facebook
Twitter
LinkedIn

Δεν είναι δυνατή, λόγω εξαιρετικώς δυσμενών συνθηκών, η δημοσίευση της «Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης της Τράπεζας και του Ομίλου για τη χρήση του έτους 2011», εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.

Αυτό επισημαίνει προς το Χρηματιστήριο Αθηνών η διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς εξ αφορμής δημοσιευμάτων.

Κατόπιν τούτου, το Χρηματιστήριο Αθηνών ανακοίνωσε την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Το Χρηματιστήριο Αθηνών κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 17 του ν. 3371/2005 (ΦΕΚ Α΄/178/14.7.2005), αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας «ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Τ.Ε.» από σήμερα 30 Αυγούστου 2012 διότι κατόπιν απάντησης σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανακοίνωσε, στις 12:53 μμ., ότι δεν θα προβεί στη δημοσιοποίηση της ετήσιας οικονομικής έκθεσης για τη χρήση 2011 εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας».

ΟΤΟΕ: «Όχι» στις δρομολογούμενες εξελίξεις στο Τ.Τ.

Την αντίθεσή της στις δρομολογούμενες εξελίξεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, εξέφρασε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ) με ανακοίνωσή της , στην οποία κάνει λόγο για «ξεπούλημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, χωρίς επιχειρήματα, αλλά ούτε και με στοιχειώδη προσχήματα που μεθοδεύει η Κυβέρνηση, υλοποιώντας τις αποφάσεις της Τρόικας και των δανειστών της χώρας».

Η ΟΤΟΕ, στην ίδια ανακοίνωση, καταγγέλλει στην ελληνική κοινωνία τις μεθοδεύσεις σε βάρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και επισημαίνει τους σοβαρούς κινδύνους αυτών των επιλογών, που προδιαγράφουν μεγαλύτερα δεινά για την οικονομία και την ελληνική κοινωνία.

Τη θέση αυτή εξέφρασε σήμερα η Ομοσπονδία στην παρέμβασή της μαζί με το Σύλλογο των εργαζομένων στο Τ.Τ., προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Γ. Μέργο και ζήτησε να δοθεί παράταση στην έκδοση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, όπως δόθηκε και για όλες τις άλλες τράπεζες, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2012, προκειμένου να δοθεί ο χρόνος ενημέρωσης των εργαζομένων και εξέτασης όλων των πραγματικών οικονομικών στοιχείων που αφορούν στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Η ΟΤΟΕ δήλωσε, επίσης, ότι στηρίζει αποφασιστικά τον αγώνα των υπαλλήλων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και καλεί την κυβέρνηση, έστω και την τελευταία στιγμή, να τιμήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και να υπερασπίσει πραγματικά τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας, εφαρμόζοντας μια άλλη πολιτική στο τραπεζικό σύστημα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.