«Alegria» από το «Cirque du Soleil» στο Κλειστό του Ολυμπιακού Σταδίου

cirque_du_soleil_allegria_syllogos_elpida1
Facebook
Twitter
LinkedIn

CIRQUE DU SOLEIL

Σύμμαχος στην «Ελπίδα»

Τα έσοδα από την παράσταση «Alegria» στις 5 Σεπτεμβρίου θα διατεθούν στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» για τη δημιουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών

H πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα», Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, με τον πρέσβη του Καναδά, Robert Peck, την γενική διευθύντρια του Cirque du Soleil για το «Αlegria», Clare O’Connell, τη διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρείας ΛΑΒΡΥΣ, Γεωργία Ηλιοπούλου, και τον διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», Εμμανουήλ Παπασάββα

Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, το να υπάρχουν άνθρωποι που παλεύουν για να καλυτερεύσουν τις ζωές των συνανθρώπων τους και ιδιαιτέρως των μικρών παιδιών αποτελεί το πιο αισιόδοξο και ουσιαστικό μήνυμα. Αυτό ακριβώς κάνει, χρόνια τώρα, ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα», που μετά τη δημιουργία του 1ου Ογκολογικού Νοσοκομείου για παιδιά, έχει ήδη θέσει τον νέο, ιδιαίτερα φιλόδοξο στόχο του: τη δημιουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Στη σημαντική αυτή προσπάθειά του ο Σύλλογος «Ελπίδα» βρήκε έναν πολύτιμο, διεθνούς φήμης συμπαραστάτη, το «Cirque du Soleil», το οποίο θα προσφέρει τα έσοδα από την παράσταση που θα δώσει στην Αθήνα στις 5 Σεπτεμβρίου.

Η πρόεδρος της «Ελπίδας» Μαριάννα Βαρδινογιάννη υπογράμμισε τη σημαντικότητα αυτού του νέου οράματος, περιγράφοντας την τρομερά δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία που χρειάζεται να ακολουθήσει ένας Ελληνας για να κάνει μεταμόσχευση μυελού των οστών: «Μέχρι τώρα οι γονείς που έψαχναν να βρουν συμβατό μόσχευμα μυελού για το παιδί τους που έπασχε από καρκίνο και χρειαζόταν μεταμόσχευση, μπορούσαν να απευθυνθούν μόνο σε τράπεζες μυελού του εξωτερικού. Εφόσον ξεπερνούσαν την πρώτη δυσκολία, την εύρεση συμβατού μοσχεύματος, έπρεπε να εξασφαλίσουν το ποσό των 15.000 ευρώ, αν το μόσχευμα βρισκόταν σε τράπεζα της Ευρώπης, ή των 30.000 ευρώ αν βρισκόταν σε τράπεζα της Αμερικής. Το ποσό αυτό ήταν δυσβάστακτο για τις οικογένειες.

Πρόσφατα, το κράτος δεσμεύτηκε να πληρώνει το νοσοκομείο το κόστος αυτό, όταν 14 οικογένειες ήταν σε αναμονή λόγω του οικονομικού αυτού θέματος που απειλούσε τον πολύτιμο χρόνο για τη ζωή των παιδιών. Με την έλλειψη πόρων, όμως, που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας, αυτό δεν είναι βιώσιμη λύση».

Το «Cirque du Soleil» προσφέρει «Ελπίδα» με τα έσοδα της παράστασης «Alegria» που θα γίνει στις 5 Σεπτεμβρίου

Η κ. Βαρδινογιάννη εξήγησε στη συνέχεια πως «με την ίδρυση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στην Ελλάδα ανακουφιστούν εκατοντάδες οικογένειες». Και όσο περισσότεροι είναι οι εθελοντές δότες, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι πιθανότητες το συμβατό μόσχευμα να βρεθεί στην ελληνική τράπεζα. Παράλληλα, οι υπηρεσίες της τράπεζας θα εξυπηρετούν και περιπτώσεις του εξωτερικού, καθώς θα ενταχθεί στο παγκόσμιο σύστημα δεδομένων που συνδέει όλες τις τράπεζες μεταξύ τους.

Ο πρέσβης του Καναδά Robert Peck δήλωσε ιδιαίτερα υπερήφανος που το περίφημο καναδέζικο «Cirque du Soleil» αφιερώνει μια παράσταση στους σκοπούς του Συλλόγου: «”Ελπίδα” είναι το όνομα του συλλόγου σας και ελπίδα δίνει στα παιδιά που δίνουν μάχη για τη ζωή τους, για την επιβίωσή τους, για ένα χαρούμενο, υγιές και με υποσχέσεις μέλλον…», τόνισε. Αναφερόμενος μάλιστα στη σκληρή οικονομική περιπέτεια που περνά η χώρα μας, είπε με νόημα: «Γνωρίζω ότι η Ελλάδα περνά δύσκολες ώρες, αλλά έχω ελπίδα για το μέλλον της Ελλάδας – μια χώρα που αγαπώ ιδιαίτερα».

ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Το διάσημο σε όλο τον κόσμο «Cirque de Soleil» επισκέπτεται για πρώτη φορά τη χώρα μας προκειμένου να παρουσιάσει τη θρυλική παράσταση του «Alegria», από τις 3 έως τις 16 Σεπτεμβρίου, στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Ολυμπιακού Σταδίου.

Οσοι έχουν παρακολουθήσει το «Alegria» κάνουν λόγο για μία συναρπαστική, φαντασμαγορική εμπειρία που γοητεύει τους θεατές κάθε ηλικίας. Τα τεράστια, μνημειώδη σκηνικά, τα εκατοντάδες πολύτιμα κοστούμια, τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, οι εξαιρετικές ερμηνείες, αλλά και η εμπνευσμένη, ζωντανή μουσική, αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά του «Alegria», που στα ισπανικά σημαίνει «αγαλλίαση, χαρά, ψυχική ευφορία», συναισθήματα που εμείς οι Ελληνες τα έχουμε πολλή ανάγκη.

ΑΡΧΗ

Το «Cirque du Soleil» έχει ως βασική του αρχή την απόδοση του 1% για την προώθηση πολιτιστικών και κοινωνικών έργων σε κάθε χώρα όπου δίνει παραστάσεις.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΚΑ
ankouka@pegasus.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.