Δεν υπάρχει συγνώμη για κανένα μας!! | της Λαμπριάνας Κυριακού

Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Λαμπριάνας Κυριακού

Καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ. Γιατί ν αλλάξει άλλωστε;  Σε ένα βαθύ πηγάδι ρίξαμε τα χρόνια της αθωότητας μας, μεταμορφώνοντας τους εαυτούς μας σε γιγάντια  πεινασμένα γεράκια, έτοιμα κατασπαράξουν κάθε τι τρυφερό και όμορφο, αυτής της κοινωνίας.

Πολύ άγριος και στρυφνός ο κόσμος μας Κεμάλ.  Γελάω με την υποκρισία και τα εικονικά  χαμόγελα που σχηματίζονται  στα προσωπεία μας.

Γεμίσαμε τοίχους ηλεκτρονικούς παραπόνων. Τι αδικημένοι και προδομένοι που είναι οι άνθρωποι!! Με την πρώτη αφορμή, είναι οι πρώτοι, που θα σου ρίξουν το λίθο.

Τι κλαυσίγελος. Τι προσποίηση. Τι μοναξιά. Καμιά αυτοκριτική!

Πετάμε δυο στίχους από ένα ποίημα χωρίς να ξέρουμε τον ποιητή.  Έφυγε ο καλλιτέχνης και θυμόμαστε να «φωνάξουμε» γι αυτόν.

Έφυγε ο Δημήτρης Μυταράς, Έφυγε Γιάννης Κουνέλλης. Μέσα  σ΄ένα βράδυ ο πολιτισμός μας  πτώχευσε, με  την  παρουσιάστρια – δημοσιογράφο  μεγάλου καναλιού  να λέει από την εκπομπή της πρωί πρωί. «Τα συλλυπητήρια  μας στις οικογένειες τους».  Ω! φτωχή μου… αυτό είχες να πεις μόνο  πρωί – πρωί!!

Τι ανταγωνισμός. Τι πρεμούρα. Τι προχειρότητα μας έχει περιβάλει!!

Όλοι γίναμε ειδικοί. Αποκτήσαμε φωνή, χωρίς οι λέξεις να έχουν συνδετικούς κρίκους, χωρίς τα λόγια να έχουν υπόβαθρο. Όλα ρηχά… σαν την εποχή μας.

Άρχισαν οι ψευδαισθήσεις να ζώνουν το νευρικό μας σύστημα και να παραλύουν το μυαλό μας τα κούφια επαναλαμβανόμενα λόγια της κάθε παράταξης που θέλει να κυβερνήσει.   Βουλευτές  με λανθασμένα κριτήρια και βρε αδελφέ, τους πιστεύουν και τους θεωρούν άξιους να μεσολαβήσουν για να ορθοποδήσουν την οικονομία αυτού του τόπου,  ποιους;  αυτούς που στο παρελθόν καταχράστηκαν το λίγο. Εμείς τρωγόμαστε και η λύκαινα γεννά μαύρες ψυχές.


Από τη  νεολαία περνούν απαρατήρητα όλα όσα θα στοιχειώσουν το μέλλον της. Τους σιχάθηκαν όλους.

Στρατηγικές και απλά μαθηματικά μας οδηγούν στην αυτοκαταστροφή μας.  Τόσο ψυχρά!!

Αμετανόητοι για τα λάθη μας!! Είμαστε ημιμαθείς,  βαρήκοοι και εξυπνάκηδες!!

Τώρα που δεν έχουμε να βολέψουμε την πάρτη μας σε κανένα αξίωμα, δείξαμε το μπόι μας.

Συλλυπητήρια  Κεμάλ, σε όλους μας!!  Μπορεί στα δικά μας σπίτια να μην κάνει κρύο, κάνει όμως παγωνιά στις  καρδιές μας.

 


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.