Ειδικές οικονομικές ζώνες στην Ελλάδα προτείνει ο Σούλτς

martin_schulz1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο πρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στο Spiegel, προτείνει τη δημιουργία ειδικών οικονομικών ζωνών στην Ελλάδα προκειμένου να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη και η χώρα να βγει από την κρίση.

Υποστηρίζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα πρόγραμμα λιτότητας, ωστόσο αυτό που χρειάζεται είναι μια στρατηγική προκειμένου να επαναφέρει την οικονομία της σε τροχιά ανάπτυξης. Αυτό θα γίνει μέσω επενδυτικών προγραμμάτων και ταυτόχρονα με έλεγχο από την ΕΕ.

Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας «οργανισμός ανάπτυξης», λέει ο Σουλτς, όπου ευρωπαίοι και έλληνες πολιτικοί θα εντοπίζουν έργα άξια να τύχουν υποστήριξης και θα ελέγχουν την εισροή των σχετικών κονδυλίων. «Θα υπάρχει έλεγχος, αλλά και οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης», εξηγεί ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

Το ελληνικό κράτος θα πρέπει να δεχτεί να εφαρμόζουν ευρωπαίοι αξιωματούχοι μεταρρυθμίσεις επί ελληνικού εδάφους. «Ωστόσο, δεν πρόκειται για καμιά εχθρική δύναμη κατοχής, αλλά για εργαλείο βοήθειας». Προϋπόθεση γι’ αυτήν την ειδική οικονομική ζώνη αποτελεί η προσήλωση των Ελλήνων στο ευρώ και η προθυμία της Αθήνας να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και επενδυτικές διευκολύνσεις για επιχειρήσεις, οι οποίες θα επενδύουν στην Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.