Ήγγικεν η ώρα του Ανασχηματισμού – Ποιοι φεύγουν – ποιοι μένουν και ποιοι έρχονται

Facebook
Twitter
LinkedIn

Στην τελική ευθεία για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, η ανακοίνωση του οποίου θα γίνει, οριστικά, νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος βρισκόταν σήμερα όλη την ημέρα στο γραφείο του σε συνεχείς συσκέψεις με τους συνεργάτες του, αργά το βράδυ συνοδευόμενος από τον Υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη περπάτησε από το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και την πλατεία Συντάγματος πριν επιστρέψει στο γραφείο του.

Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς πολίτες αλλά και ξένους που επισκέπτονται την Ελλάδα.

Οι πληροφορίες του Εθνους αναφέρουν ότι:

Το όνομα του Γιάννη Στουρνάρα «κλειδώνει» οριστικά για την Τράπεζα της Ελλάδος, (Δείτε εδώ σχετικό ρεπορτάζ από το Εθνος της Κυριακής).

Οσον αφορά στο Υπουργείο Οικονομικών και τον νέο «τσάρο»: Τις τελευταίες ώρες επανέρχεται με ιδιαίτερη ένταση το σενάριο της κατάτμησης του εν λόγω υπουργείου σε ουσιαστικά δύο ευρύτερους τομείς ευθύνης, με την ανάληψη της διαπραγμάτευσης για το χρέος από εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο και παράλληλη αναβάθμιση του Χρήστου Σταϊκούρα σε υπουργό Οικονομικών με αρμοδιότητα τα φορολογικά έσοδα και τις δαπάνες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπό μετακίνηση φαίνεται να βρίοσκονται οι εξής υπουργοί:

Ο Κωστής Χατζηδάκης από το υπ. Ανάπτυξης, ο Γιάννης Βρούτσης από το υπ. Εργασίας καθώς και ο Άδωνις Γεωργιάδης από το υπ. Υγείας.

Ειδικά για την κορυφή του υπουργείου Ανάπτυξης, αυξημένες πιθανότητες συγκεντρώνει το όνομα του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε περίπτωση μετακίνησής του εκεί, τότε τη θέση του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι πιθανό να βρεθεί η νυν υφυπουργός, κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Βέβαιη θεωρείται η υπουργοποίηση του κ. Ανδρέα Λοβέρδου στο Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και του κ. Μάκη Βορίδη είτε για το υπ. Ανάπτυξης, είτε για το υπ. Εσωτερικών, ενώ στο κυβερνητικό σχήμα φαίνεται ότι θα συμμετάσχει και η Νίκη Τζαβέλα.

Τα χαρτοφυλάκιά τους φαίνεται επίσης να διατηρούν οι κ.κ Μανιάτης, Χρυσοχοΐδης, Αβραμόπουλος, Βενιζέλος και η κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.