Ο πρώτος εθελοντής που θα πάει στον Αρη θα πεθάνει 68 ημέρες αφότου φτάσει, λέει το ΜΙΤ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Oι θαρραλέοι εθελοντές που θα πάνε και θα μείνουν στον πλανήτη Αρη, όπως προτείνει η ολλανδική εταιρεία Mars One, θα αρχίσουν να πεθαίνουν σε 68 ημέρες. Αυτό αναφέρει έρευνα του ΜΙΤ (Massachusetts Institute of Technology).

Οι επιστήμονες έφτασαν σε αυτό το συμπέρασμα μελετώντας όλα τα υπάρχοντα στοιχεία πάνω στο θέμα.

Ο θάνατος του πρώτου εθελοντή «θα συμβεί περίπου 68 ημέρες αφότου φτάσει στον Αρη, από ασφυξία» γράφει η έρευνα, 35 σελίδων, η οποία συγκέντρωσε γραφήματα και μαθηματικές εξισώσεις για να αναλύσει τις δυνατότητες που υπάρχουν σε οξυγόνο, τροφή και τεχνολογία για αυτή την πρωτόγνωρη επίσκεψη στον Αρη.

Τα φυτά τα οποία υποτίθεται θα τρέφουν τους εποίκους θα παράγουν υπερβολικό οξυγόνο και η τεχνολογία για την εξισορρόπηση του αέρα «δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί» αναφέρουν οι επιστήμονες.

Το ταξίδι στον Αρη θα στοιχείσει 4,5 δις δολάρια

Επιπλέον, αναφέρουν οι επιστήμονες, οι έποικοι θα χρειάζονται συνεχώς ανταλλακτικά σε αυτό το ταξίδι το οποίο θα κοστίσει στην καλύτερη των περιπτώσεων 4,5 δις δολάρια. Το ποσό μάλιστα εκτιμάται ότι θα αυξηθεί αφού θα χρειαστούν και άλλα πολλά μέλη του πληρώματος.

Το ταξίδι Mars One, δηλαδή το ταξίδι που μόνο πάει κανείς στον Αρη και δεν επιστρέφει, προωθείται από τον Ολλανδό Bas Lansdorp, ο οποίος έχει σκοπό να στείλει το 2014 μια πρώτη ομάδα τεσσάρων εθελοντών οι οποίοι έχουν σκοπό να εποικίσουν τον Αρη, χωρίς επιστροφή, μετά από ένα ταξίδι που θα διαρκέσει επτά μήνες.

Πάνω από 200.000 εθελοντές

Η εταιρεία απάντησε στο θέμα της έλλειψης οξυγόνου λέγοντας ότι δεν συμφωνεί στο γεγονός ότι η τεχνολογία δεν είναι έτοιμη. «Το σύστημα πρέπει ακόμη να ελεγθεί αλλά η τεχνολογία υπάρχει» ήταν η απάντηση.

Πάνω από 200.000 άτομα που προέρχονται από 140 χώρες δήλωσαν πρόθυμοι να συμμετέχουν στο ταξίδι, το οποίοι πολλοί αμφισβητούν αλλά δέχτηκε τα συγχαρητήρια του Νόμπελ Φυσικής 1999 Τζέραρντ Ουφτ.

Τον περασμένο Ιούνιο υπεγράφη συμφωνία ώστε από την διαδικασία επιλογής των εθελοντών να γίνει ένα ριάλιτι που θα παρουσιάσει την επιλογή αλλά και την προγύμναση.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.