Νέες ανατροπές στα εργασιακά ζητά η τρόικα – Τι απαντά το Υπ.Εργασίας

yiannis_vroutsis1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Επιβεβαιώνει το υπουργείο Εργασίας ότι εστάλη email από τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας για αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις με προτάσεις για επαναφορά της εξαήμερης εργασίας, ελαστικό ωράριο, ακόμη και για μείωση των αποζημιώσεων απόλυσης. Ωστόσο παράγοντες του υπουργείου τονίζουν ότι αυτά τα ζητήματα δεν είναι του παρόντος.

«Σήμερα δεν είναι αναγκαίο να ανοίξουν νέα κεφάλαια στις εργασιακές σχέσεις προτού ολοκληρωθεί η εφαρμογή των πρόσφατων αλλαγών και αποτιμηθούν τα αποτελέσματά τους στην αγορά εργασίας», εκτιμούν ανώτερα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, σχολιάζοντας δημοσιεύματα, για τις νέες προτάσεις των δανειστών.

Αναφερόμενοι στο κείμενο εργασίας, που απεστάλη με e-mail από τα τεχνικά κλιμάκια τής τρόικας προς το υπουργείο Οικονομικών και κοινοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, οι ίδιοι παράγοντες επισημαίνουν ότι περιλαμβάνει προτάσεις ρυθμίσεων για την αγορά εργασίας, οι περισσότερες από τις οποίες συμπεριλαμβάνονται στη δανειακή σύμβαση και βρίσκονται ήδη σε φάση υλοποίησης.

Πρόκειται, υποστηρίζουν, κυρίως, για ζητήματα όπως είναι για παράδειγμα η μείωση εργοδοτικών εισφορών, η ηλεκτρονικοποίηση των συναλλαγών με το ΣΕΠΕ, μείωση διοικητικού κόστους, που επιβαρύνει την επιχειρηματικότητα, ενώ περιλαμβάνονται και θέματα που έχουν τεθεί κατά καιρούς, από τα τεχνικά κλιμάκια τής Τρόικας στο περιθώριο των συζητήσεων με την ελληνική πλευρά.

Τονίζουν, επίσης, ότι σε κάθε περίπτωση το υπουργείο Εργασίας θα τοποθετηθεί μετά την εξειδίκευση των θέσεων, στο πλαίσιο των συνομιλιών με την τρόικα και θα αξιολογήσει τις προτάσεις «με γνώμονα πάντα το συμφέρον των εργαζομένων και την ενίσχυση τής υγιούς επιχειρηματικότητας».

Στο κείμενο εργασίας τού τεχνικού κλιμακίου, που είδε το φως της δημοσιότητας, περιλαμβάνονται γενικές παροτρύνσεις, για τη «μείωση του υψηλού κόστους εισόδου και εξόδου των εργαζομένων από την αγορά εργασίας» και την «αύξηση της ευελιξίας των προγραμμάτων εργασίας με αποσύνδεση του χρόνου απασχόλησης τού εργαζομένου από το ωράριο λειτουργίας της επιχείρησης».

Κατά τη διάρκεια τής εβδομάδος, ενδεχομένως και αύριο, το τεχνικό κλιμάκιο τής Τρόικας αναμένεται να ξεκινήσει τις προγραμματισμένες συναντήσεις του με υπηρεσιακούς παράγοντες τού υπουργείου Εργασίας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.