Ζητούνται πίσω τα χρωστούμενα από το πακέτο Αλογοσκούφη

euro_chrimata1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Να ρυθμιστεί η εκκρεμμότητα που υπάρχει σχετικά με τις οφειλές των τραπεζών προς το Δημόσιο από το πακέτο στήριξης των 28 δισ. ευρώ που έλαβαν επί υπουργείας του Γιώργου Αλογοσκούφη, ζητά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Συγκεκριμένα, με επιστολή του προς τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο και τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Γιώργο Ζανιά, ο αναπληρωτής υπουργός ζητά να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις, έτσι ώστε να διευθετηθεί η εκκρεμότητα που υπάρχει σε σχέση με το θέμα της σταθερής απόδοσης 10% επί του εισφερόμενου κεφαλαίου στις τράπεζες, που υπήχθησαν στο πρώτο πακέτο του νόμου 3723/2008.

Ο ίδιος ο κ.Σταϊκούρας είχε δηλώσει πρόσφατα στη Βουλή, όπου συζητήθηκε το θέμα, ότι αναζητείται η καλύτερη δυνατή λύση, ώστε να μην προκληθούν επιπλέον κεφαλαιακά προβλήματα στις τράπεζες.

Σύμφωνα, ωστόσο, με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, οι Τράπεζες οφείλουν στο ελληνικό δημόσιο το ποσό των 500 εκατ. ευρώ και το υπουργείο ζητά να εισπραχθεί το ποσό, το οποίο έχει εγγραφεί στον κρατικό προϋπολογισμό ως έσοδο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.